Ajax-loader

Sherwin B. Nuland könyvei a rukkolán


Sherwin B. Nuland - The ​Doctors' Plague
Surgeon, ​scholar, best-selling author, Sherwin B. Nuland tells the strange story of Ignác Semmelweis with urgency and the insight gained from his own studies and clinical experience. Ignác Semmelweis is remembered for the now-commonplace notion that doctors must wash their hands before examining patients. In mid-nineteenth-century Vienna, however, this was a subversive idea. With deaths from childbed fever exploding, Semmelweis discovered that doctors themselves were spreading the disease. While his simple reforms worked immediately—childbed fever in Vienna all but disappeared—they brought down upon Semmelweis the wrath of the establishment, and led to his tragic end.

Sherwin B. Nuland - Hogyan ​halunk meg?
Óriási ​irodalma van a halálnak és a haldoklásnak, arról azonban csak kevés megbízható beszámoló szól, hogy miképp halunk meg. E könyv sorra veszi, hogy a különböző betegségek hogyan oltják ki az életet, de nem rémületet sugall, hanem demitologizálja a halált, és segítségünkre van abban, hogy megszabaduljunk e terra incognitáról, az ismeretlen birodalmától való félelmünktől. Bár a halálnemek - az AIDS, a rák, a szívroham, az Alzheimer-kór, a baleset vagy az agyvérzés - mindennaposak, mindannyian másképp halunk meg, mint addig bárki más. A halál megjelenési formái ugyanolyan jellegzetesek, mint amilyen az arcuk életünk folyamán. Minden halál mögött egy egész élettörténet húzódik. Hogyan halunk meg? című könyvében Sherwin B. Nuland sebész és egyetemi oktató olyan haláleseteket mutat be, amelyek nemcsak arról szólnak, miért hal meg valaki, hanem arról is, hogyan. A halál átélésének olyan leírását adja, amely nyilvánvalóvá teszi, hogy saját halálunkat illetően mindannyiunkat megadatik a választás. Sherwin B. Nuland a Doktorok - az orvostudomány története című könyv szerzője, sebészetet és orvostörténetet oktat a Yale Egyetemen, a Connecticut Medicine című folyóirat irodalmi szerkesztője, a Journal of the History of Medicine and Allied Sciences című folyóirat igazgatótanácsának elnöke. Családjával a Connecticut állambeli Hamdenben él.

Sherwin B. Nuland - Fertőző ​gyógyítók
Semmelweis ​Ignác felfedezésével nemcsak megelőzte korát, de még a tudóstársadalmat is magára haragította. Bűne az volt, hogy felismerte: a gyermekágyi láz okai maguk az orvosok, és az anyákat csak úgy lehet megmenteni, ha megakadályozzák, hogy a gyógyítók tovább fertőzzenek. Semmelweis reformintézkedései ugyan azonnal igazolták feltételezéseit, eredményeit azonban mégsem fogadta osztatlan siker. Tudományos munkája méltó elismerése helyett rendkívül sok méltánytalanságot és megaláztatást kellett elviselnie. Korszakalkotó elmélete mintegy 20 évvel előzte meg korát, munkáját az orvostudomány olyan nagyságai fejezték be, mint Pasteur, Lister és Koch. A könyv az egyik legnagyobb magyar tudós különös történetén keresztül a tudományfejlődés rejtelmeit és vargabetűit is feltárja előttünk.

Sherwin B. Nuland - How ​We Die
New ​Edition: With a new chapter addressing contemporary issues in end-of-life care A runaway bestseller and National Book Award winner, Sherwin Nuland's How We Die has become the definitive text on perhaps the single most universal human concern: death. This new edition includes an all-embracing and incisive afterword that examines the current state of health care and our relationship with life as it approaches its terminus. It also discusses how we can take control of our own final days and those of our loved ones. Shewin Nuland's masterful How We Die is even more relevant than when it was first published.

Kollekciók