Ajax-loader

Nagy Gergely könyvei a rukkolán


Nagy Gergely - A szabaddá válás kézikönyve
Nagy Gergely első saját könyve, amely magába foglalja az elmúlt 10 év célzott útkeresését a szabad élet titkainak kutatását illetően. Megtanít kilépni a saját rabságunkból, és elhárítani a szabaddá válás legnagyobb akadályait, amik mind bennünk gyökereznek. Hézagpótló nemcsak a magyar, de a nemzetközi piacon is. Megtudhatod belőle, mit jelent a paradigmaváltás, milyen gondolkodás a szabadság előfeltétele, majd leplezetlenül mutatja be a valóban működő, kipróbált, garantáltan bizonyított gyakorlati technikákat. Segítséget nyújt ahhoz, hogy először aktív bevételeidet emeld a lehető legmagasabb szintre, majd tökéletes befektetéseket eszközölj, amik nem másokat, hanem Téged gazdagítanak.

Angst
elérhető
11

Nagy Gergely - Angst
Az ​ANGST helyszíne ismerős: Budapesten vagyunk. Hőse szemlélődő figura, aki próbálja megérteni és megfogalmazni, hol él, és egy képregénybe sűríti mindazt, amit a városról tud. Körülötte három nő és két barát, de kapcsolatai szétfoszlanak, míg a munka, meg a város felzabálja... Az ANGST tündöklés és bukás regénye, amely kultikus erővel rajzolja meg a város tereit, a szenvtelen irodaházakba beépült munkatársakat, a nappal zaklatott és az éjszaka felpuhult figuráit, miközben hőse egyre csak bolyong az aluljárókban és felhőkarcolókban, kiutat, vagy bejáratot keresve a képregénybe, ami az élete.

Nagy Gergely - Magyar építészek
A könyv azokat az építészeket vagy építészeti műremekeket alkotó művészeket mutatja be, akik építészetünk fejlődésére a legjelentősebb hatással voltak, és akik tevékenységükkel meghatározó módon formálták az utánunk jövő építésznemzedék gondolkodását. Mint minden válogatás, ez is szubjektív, de szándékunk szerint megfelelően szemlélteti a magyar építészettörténet forrásainak sokszínűségét.

Nagy Gergely - Budapesti ​vásárcsarnokok a századfordulótól napjainkig
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Gergely - Adjatok ​egy pontot
„A ​nő ekkor hozzájuk fordult és kissé elmosódott hangon, a szavakat elharapva, elejtve bemondott egy címet. Utca, házszám. Hirtelen egyiküknek se rémlett az utca és a házszám, de a nő úgy mondta nekik, mint a régi kuncsaft a taxisnak, akinek egy szótagból is tudnia kell, hova lesz a fuvar. Szemrehányás is volt a hangjában: ilyen és ilyen utca, ilyen és ilyen szám, igen, ti tudjátok ezt, rá kell vágnotok, igen, azonnal, hogy milyen események történtek ott, már senki sem hajlandó emlékezni, már mindenki nagy ívben elkerüli azt a helyet, de nektek emlékeznetek kell, ti jelen voltatok!”

Nagy Gergely - Wekerle-telep, ​Budapest
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Gergely - Világörökségek ​Magyarországon
A ​budai Várnegyed és Budapest Duna-parti panorámája már 1987-ben a világörökség része lett. A világörökségi listára való felkerülés szigorú feltételeinek azóta további hét kulturális-történelmi nevezetességünk és természeti tájunk felelt meg: Hollókő; Pannonhalma; Aggtelek; Hortobágy; Tokaj-Hegyalja; Fertő-tó és a pécsi ókeresztény sírok. Könyvünk bemutatja a várományosi listára felkerült és a cím elnyerésére eséllyel pályázó nemzeti kincseinket is, többek között a ipolytarnóci ősmaradványokat és a komáromi erődrendszert.

Nagy Gergely - Szelényi Károly - Kertváros ​- Építészet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Gergely - Basszus!
"T. ​D., egy nagy magyar író azt mondta egyszer, hogy azért szereti a rock koncerteket, mert mindig azt várja, történik valami váratlan. A váratlant várja. Nem is csak, hogy várja, egyenesen számít rá. Mert a váratlanság a jó koncert jellemzője. Igen, már hallom is a betelefonálót, nincs ellentmondás, attól, hogy számítani lehet rá, attól még váratlan. Próbálja csak ki egyszer. Ha felrobban egy erősítő, elszakad egy, vagy egyszerre több húr, egy lámpa kiég... aminek eredményekét felborul a rend, aminek eredményeként a zenészekből előtör valami, nem tudni, mi; csinálnak, mondanak valamit, amit nem kéne, vagy ellenkezőleg, az egyetlent teszik és mondják, amit tenni, vagy mondani lehet..."

Nagy Gergely - Simon ​és Simon
Nagy ​Gergely regénye három generáció, a három Simon élettörténetének fordulatait illeszti össze. Mindhárman építészmérnökök, akiknek a történelem a terveikkel, házaikkal együtt az életüket is többször lerombolja. Az olvasó jól teszi, ha lassan elengedi a fogódzókat, és hagyja, hogy magával vigye a sodrás, amelyben azért talál néhány fix pontot: egy közép-európai családregény fragmentumait, amelyek között ott a folytonos kérdés: menni vagy maradni?

Nagy Gergely - Szelényi Károly - Kertvárosunk, ​a Wekerle
E ​könyv, melyet kezében tart, a Regélő Kispest című kiadványunk testvérkötete. Olyan, eddig példa nélküli vállalkozással próbáltuk a Wekerlét bemutatni, amely egybeötvözi a telepről szóló építészeti tanulmányt és a városrészt bemutató fotóalbumot. Könyvünk célja, hogy egyként szolgálja a Wekerlén élők érdeklődését és a telep hangulatától elbűvölt olvasók igényét. Mindezek mellett váljék építészettörténeti alapmunkává.

Feledy Balázs - Nagy Gergely - Póczy Klára - Budapest ​Belváros / Inner City
Kedves ​Olvasók! Jó szívvel ajánlom figyelmükbe ezt a könyvet, amellyel régl adósságunkat igyekszünk törleszteni. Szeretnénk ezen keresztül bemutatni Önöknek a Belvárost és a Lipótvárost, Budapest V. kerületét úgy, ahogy mi, az itt élők látjuk. Talán nem túlzás, ha azt mondom, hogy akik csak egyszer jártak ezeken az utcákon, tereken, s látták a Duna felett felszálló párát, megcsodálták a Parlament kupoláját, a mindig nyüzsgő Váci utcát, azok újra eljönnének hozzánk. Újra leülnének a Gerbeaud teraszára, s néznék a Vörösmarty téren hullámzó tömeget, majd elsétálnának a Vigadóhoz, s jegyet váltanának az esti hangversenyre. Vagy csak sétálnának egyet a Károlyi-kert környékén, a csendes kis utcákban - egy pillanatra az elmúlt évszázadokban érezvén magukat. Majd néhány utcával arrébb ismét visszatérhetnek a mába, az új, elegáns üzletek, bankok, szállodák világába. Külön öröm számomra, hogy a méltán nagy hírű fotóművészt, Szelényi Károlyt sikerült megnyernünk a képek elkészítésére. Ezek a fotók híven tükrözik e városrész szépségét, visszaadják hangulatát, s bemutatják mindennapjait is. KarsaiKároly polgármester

Kollekciók