Ajax-loader

Jodi Picoult könyvei a rukkolán


Jodi Picoult - Magányos ​farkas
Az ​igazi kérdés nem is az, miért vonultam ki a világból. Sokkal inkább az, hogy mi vett rá a visszatérésre. A tizenhét éves Cara és neves farkasszakértő édesapja autóbalesetet szenved. A férfi kómába esik, a család élete örökre megváltozik. A fekete bárányként kezelt Edward is kénytelen hazatérni önkéntes száműzetéséből, hogy egyedüli nagykorú családtagként rendezze apja hátrahagyott ügyeit. A volt feleség időközben új családot alapított, de most neki is szembe kell néznie a múlt elvarratlan szálaival. Hármuknak kell meghozni a végső döntést, de van-e joguk istent játszani egy olyan időben, amit hosszú évek sérelmei árnyékolnak be? Hűtlenség, hazugságok, magány és kirekesztettség, ezekkel kell szembesülniük Jodi Picoult hőseinek, mielőtt határoznak életről és halálról…

Jodi Picoult - Találj ​rám!
A ​világ tele van olyan emberekkel, akiket senki más nem lát. Mi a közös Virgilben, Alice-ben, Jennában és Serenityben? Adott pillanatban mindannyian ugyanott voltak - csakhogy nem mindegy, az a pillanat mikor volt az időben. Jenna, a tizenhárom éves kislány az anyját, Alice-t keresi, Alice viszont nem keresi Jennát. Virgilt tíz éve foglalkoztatja a baleset, amely az elefántrezervátumban történt, s pontosan azóta tudja, hogy egykor, nyomozóként nagyot hibázott. Serenity, az egykori sztármédium épphogy belecsöppent ebbe az ügybe, máris nyakig benne van: vajon megtalálja-e újra szellemi vezetőit vagy továbbra is csak unatkozó amerikai háziasszonyok mindennapjait dobja fel? A _Találj rám!_ Jodi Picoult legjobb regényeit idézi: a misztikumot a valósággal, a mesét az álmokkal, a bűnt a bűnhődéssel ötvözi.

Jodi Picoult - Egyszerű ​igazság
Egy ​békés Pennsylvania állambeli amis kisvárosban halott csecsemőre bukkannak egy elhagyatott istállóban. A rendőrségi nyomozás során egyéb szörnyű titkokra is fény derül, és a közösség élete pillanatok alatt pokollá változik. A bizonyítékok a tizennyolc éves és hajadon Katie Fisher ellen szólnak, aki látszólag titokban szülte meg gyermekét, majd megölte az ártatlant. A nagyvárosi életből kiábrándult Ellie Hathaway ügyvéd elvállalja Katie védelmét, megpróbál utat találni az idegen kisváros lakóinak szívéhez, miközben nem is sejti, hogy olyan területre téved, ahol semmi sem az, aminek látszik, ahol nem csak egy igazság létezik, és ahol a bűnhődés és a feloldozás nem az ítélőszék kezében van. Ellie egyre jobban belegabalyodik a szövevényes ügy hálójába, miközben saját félelmeivel is szembe kell néznie, mikor egy férfi tűnik fel a múltból, rég eltemetett érzéseket, vágyat és szenvedést hozva magával… Az Egyszerű igazság torokszorító lélektani dráma és rejtélyekben gazdag krimi egyben, Picoult eddigi legjobbja.

Jodi Picoult - Samantha van Leer - Lapról ​lapra
A ​valóságban Delila és Olivér soha nem lehetne egy pár. Viszont itt vannak a valóságban, és mégis párként élnek. Szembe kell nézniük a ténnyel: a „Boldogan éltek, amíg meg nem haltak” mondatot akár komolyan is vehetik. A sors azonban különös módon üzen nekik, és hamarosan rá kell jönniük: egy mese újraírása kockázatokkal jár. A Sorok között folytatásában Olivérnek olyan hétköznapi problémákkal kell megküzdenie, amelyekről nem is álmodott: eddig mindenki az ő alattvalója volt, mostantól azonban neki kell alkalmazkodni másokhoz. Ami nem is olyan könnyű feladat, ha az embernek már előre meg van írva a meséje… Delilának és Olivérnek közösen kell eldönteniük, mennyit hajlandóak kockáztatni az igaz szerelemért, hogy a történetük a való világban is boldog véget érjen. Hiszen a legnagyobb kalandok nem a tündérmesék lapjain történnek…

Jodi Picoult - Apró ​csodák
Ruth ​Jefferson már több mint húsz éve dolgozik szülész szakápolóként egy connecticuti kórházban, amikor egy újszülött vizsgálatát követően váratlanul másik páciens mellé osztják be. Az újszülött szülei a fehér felsőbbrendűséget hirdetik, ezért nem akarják, hogy az afroamerikai Ruth akár csak hozzáérjen a gyermekükhöz. A kórház helyt ad a kérelmüknek, másnap azonban a kisbaba életveszélyes állapotba kerül, miközben egyedül Ruth tartózkodik a csecsemőszobában. Engedelmeskedjen a főnöke utasításának, vagy avatkozzon közbe? Ruth habozik megkezdeni az újraélesztést, s ennek eredményeként emberöléssel vádolják. Kennedy McQuarrie közvédő vállalja az ügyét, de már a legelején váratlan tanáccsal szolgál: ragaszkodik ahhoz, hogy faji kérdések szóba sem kerülhetnek a bíróságon. Ruth, aki értetlenül áll a döntés előtt, próbálja folytatni az életét – már csak kamasz fia érdekében is –, miközben az ügye egyre nagyobb port kavar. Miután megkezdődik a tárgyalás, Ruthnak és Kennedynek ki kell vívnia egymás bizalmát, ám eközben mindketten szembesülnek azzal, hogy talán alapvetően elhibázott minden, amit a másikról – s önmagukról – tudni véltek. Jodi Picoult végtelen alázattal, empátiával és alapossággal közelít kiváltság, előítélet és igazság kérdéséhez, s nekünk, olvasóknak sem kínál egyszerű, könnyen emészthető tanulságokat. Az Apró csodák egy rendkívüli író csúcsteljesítménye.

Jodi Picoult - Samantha van Leer - Sorok ​között
Mi ​történik olyankor, ha mégsem élnek boldogan, amíg meg nem halnak? Delila éppúgy gyűlöli a sulit, amennyire szereti a könyveket. Van is egy nagy kedvence, amivel képtelen betelni. Ha valaki – különösen a népszerű lányok közül – megtudná, hányszor olvasta el újra és újra a könyvtár poros mélyéről előásott tündérmesét, a poklok legmélyebb bugyrába száműznék… örökre. Delila számára ez a mese mégis több papírra vetett szavaknál. Persze ebben is van egy jóvágású (oké, dögös) királyfi, fényűző palota és elvetemült gonosztevő, mégis olyan, mintha valami mélyebb jelentése lenne. Delila egy napon azt is megtudja, mi ez. Mint kiderül, a nem is olyan szőke herceg nemcsak valóságos, de nagyon szemrevalónak találja tizenöt éves olvasóját. Csak hát… egy világ választja el őket egymástól. Így aligha működhet. A New York Times sikerszerzője, Jodi Picoult ezúttal a lányával, Samantha van Leerrel közösen írt klasszikus tündérmesét – egyedülállóan modern hangnemben. Az olvasót rövid úton elvarázsolja egy olyan kamaszlány története, aki kész átkelni valóság és fantázia határán, hogy a legnagyobb veszedelmek árán is ráleljen a boldogságra.

Jodi Picoult - Sorsfordítók
Egy ​volt a végzetük, más lett a sorsuk Tizennyolc éven át egymás mellett laktak. Mindent tudtak egymás viselt dolgairól. A Hart és a Gold család élete elválaszthatatlanul összefonódott. A gyermekeik is együtt nőttek fel, nem csoda, ha Chris és Emily barátsága a középiskola évei alatt szerelemmé érett. Valódi lélektársak voltak de egy nap szörnyű hír érkezik a helyi kórházból. Emily öngyilkos lett. A halálos lövés Chris édesapjának fegyveréből származik. A fegyverben maradt még egy golyó, ezt Chris elmondása alapján neki szánták. Ugyanis a két kamasz titkos egyezséget kötött. A különös tragédia széttépi a két család közti szoros köteléket. Chris az egyetlen, aki tudja a titkot az egyezségről, de vajon az igazság megmentheti-e a barátságot, és van-e feloldozás? Megrendítő és elgondolkodtató regény a családi kötelékekről, és a legnagyobb áldozatról, amit a szerelemért hozhatunk.

Jodi Picoult - Szelíd ​vadak
„Nincs ​mese: meg fogom szegni a szabályokat. Megint." Alice az egyik utolsó épen maradt édenkertben az elefántok viselkedését kutatja. Botswanában mindennapos rutin a küzdelem az orvvadászokkal, a tragédia azonban nem érintheti meg a kutató lelkét. A feladat: dokumentálni az eseményeket és nem befolyásolni ezeknek a csodálatos állatoknak az életét. Egy nap azonban Alice egy elárvult bébit talál anyja teteme mellett, és a következő napok örökre megváltozatják az életét. Jodi Picoult novellája elemi kérdéseket feszeget. Felülírhatja-e az anyai ösztön a tudós hozzáállását? Lehetséges, hogy egyetlen apró momentum elindíthat egy olyan lavinát, amely emberi sorsokat változtat meg?"

Jodi-picoult-vezekles
elérhető
130

Jodi Picoult - Vezeklés
Sage ​Singer egy pékségben dolgozva próbálja elfelejteni édesanyja tragikus halálát és saját boldogtalan magányát. Egy önsegítő csoportban megismerkedik Josef Weberrel, akivel életre szóló barátságot köt. De egy nap az idős Weber szörnyű titkot árul el a múltjából, és olyan szívességet kér Singertől, ami komoly erkölcsi dilemmába taszítja a nőt. Ki ez az ember, akit barátjának hitt, hol van a határ bűn és bűnhődés, megbocsájtás és kegyelem között? Hogyan védjük meg a családunkat, és miként léphetünk ki az ördögi körből, hogy végre ne a múlt diktálja a jövőt?

Jodi Picoult - A ​tizedik kör
A ​lányod azt állítja: megerőszakolták. Csakhogy a fiú, akit vádol: a saját szerelme. MIT TESZEL? Daniel Stone egyedüli fehér gyerekként nőtt fel egy amerikai eszkimó faluban, ahol anyja tanítónőként dolgozott, míg őt kiközösítették és gúnyolták. Nem hagyta magát: rosszabb lett minden rosszfiúnál, ivott, lopott és rabolt, amíg ki nem szabadult Alaszka vadonjából, hogy kövesse művészi ambícióit, beleszeretett egy lányba és családot alapított. Tizenöt évvel később Daniel sikeres képregényrajzoló. Felesége Dante Isteni színjátékát tanítja a helyi egyetemen; lánya, Trixie pedig a szeme fénye. Trixie nem tud apja sötét múltjáról – egészen addig, amíg egy randi rémálomba nem torkollik, és Daniel újra azon kapja magát, hogy meg kell küzdenie az indulattal, ami talán nemcsak őt emészti fel, de egész családját és a jövőjét is. Jodi Picoult ebben a regényében erősebb hangot üt meg, mint valaha. Vajon elég-e az apa és lánya közötti elszakíthatatlan kötelék ahhoz, hogy a múlt hibáit végre elengedjük?

H%c3%a1zirend
elérhető
211

Jodi Picoult - Házirend
Jacob ​Hunt nem átlagos tinédzser: Asperger-szindrómája van. Képtelen értelmezni a szociális jelzéseket, sehogy sem találja a helyét kortársai között, és még attól is retteg, ha egy másik ember szemébe kell néznie. A fiút semmi sem érdekli jobban, mint a bűntények felderítése. Mindent tud a helyszínelésről, és nemegyszer valódi bűntények helyszínén is feltűnik, frászt hozva ezzel a vermonti kisváros rendőreire. Amikor Jacob segítője, egy fiatal gyógypedagógus lány brutális gyilkosság áldozatává válik, fordul a kocka, és most a rendőrség jár Jacob nyomában. A fiú érzelemmentessége, üres tekintete és szokatlan reakciói pedig szinte felérnek egy beismerő vallomással... Hogyan küzd meg Jacob és családja a betegséget övező félreértésekkel és előítéletekkel? Hogyan tud segítő kezet nyújtani egy anya, aki maga sem találja az utat a fiához, és egy kamaszodó öcs, aki sohasem élhetett normális életet beteg testvére miatt? Jodi Picoult kíméletlenül őszinte regényéből megtudjuk, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük azoknak a családoknak, akik autista gyermekeket nevelnek - és közben éles kritikát kapunk az amerikai igazságszolgáltatási rendszerről és a szenzációhajhász, megbélyegző kisvárosi társadalomról is. A Házirend azonban krimiként is megállja a helyét, hiszen az első oldaltól az utolsóig végig kísérti az olvasót a kérdés: bűnös-e Jacob Hunt?

11391537_879342342102733_1159332326609790127_n
elérhető
48

Jodi Picoult - Csodalány
Mariah ​White életében másodszor kapja rajta férjét egy másik nővel, lányuk, a hétéves Faith pedig életének minden fájdalmas másodpercében vele van. A gyors válást követően Mariah depresszióval küzd, Faith azonban új barátra lel. Egy képzeletbeli barátra, aki lehet, hogy mégsem annyira képzeletbeli… Faith folyamatosan beszélget az „őrzőjével”, s hamarosan a Bibliából kezd idézni – a könyvből, amelyet sem ő, sem egyetlen rokona nem olvasott. Mariah pánikba esik, pszichiáterek hada vizsgálja a kislányt, de nem találnak nála semmit. Egy nap aztán Faith kezén stigmák jelennek meg, és csodás gyógyulások követik az útját. Mariah-nak szembe kell néznie a ténnyel, hogy Faith – a kislány, aki sosem kapott vallásos neveltetést – talán tényleg Istennel beszélget. Ahogy lenni szokott, Faith csodálatos gyógyító ereje nem marad titokban. A hívők és a médiacápák hordái ostromolják a házat, és ha ez nem lenne elég, a kislány apja, Colin gyermekelhelyezési pert indít volt felesége ellen. A Csodalány újra a legfontosabb kérdéseket feszegeti. Hol a határ csoda és valóság között? Összeegyeztethető-e az orvosi hivatás és a vallás? Lehet-e, kell-e választani az anyaság és az élet között?

Jodi Picoult - Ítélet
A szerelem megválthat egy férfit – de a titkok és a hazugságok el is ítélhetik. Jóképű idegen érkezik az álmos New England-i kisvárosba, Salem Fallsba, remélve, hogy mindent tiszta lappal kezdhet. Az egykori előkészítős leányiskolai tanárt a múltban súlyos vádak érték, amelyek megpecsételték jövőjét. Aztán egyszer csak egy nyugalmas kisvárosban találja magát, amelynek a kocsmájában mosogat, Addie Peabody irányítása alatt. Lassacskán alkalmazkodik a napi rutinhoz, és Addie is megtalálja a helyét a mogorva férfi szívében. Ám Salem Fallsban egy tinilányokból álló csapat tagjai sötét titkokat rejtegetnek – és Jack kiváló célpontnak tűnik, hogy megvádolják őt. A modern boszorkányperek világában Jacknek újra bizonyítania kell az ártatlanságát egy egész város előtt, amely válaszokat vár. Vajon bízhatunk-e az igazságszolgáltatásban? És a nő, akit mindennél jobban szeret, vajon mindezek fényében megbízik-e még benne?

Jodi Picoult - Z ​innej bajki
Prawdziwe ​bajki nie są dla ludzi o słabych nerwach. Dzieci są ścigane przez wilki i zjadane przez czarownice; kobiety zapadają w śpiączkę i padają ofiarą niegodziwych członków rodziny. Ale cały ten ból i męczarnie wynagradza im zakończenie: długo i szczęśliwie. Nieważne, że na półrocze dostałaś cztery minus z francuskiego i jako jedyna dziewczyna w szkole nie masz pary na bal semestralny. Długo i szczęśliwie to balsam na rozkołatane serce. Piętnastoletnia Delilah McPhee ma pecha. Nielubiana przez rówieśników, najchętniej siedziałaby z nosem w książce. Pewnego razu czyta bajkę o Oliverze, księciu spryciarzu – i ku swemu zdziwieniu nie może się od niej oderwać. Któregoś dnia słyszy głos płynący z kartki i dowiaduje się, że książę planuje ucieczkę. Czy Delilah pomoże Oliverowi wydostać się z bajki? A może… sama się w niej znajdzie? "Z innej bajki" to dwudziesta powieść Jodi Picoult, autorki światowych bestsellerów, a zarazem jej pierwsza książka dla młodzieży. Powstała przy współudziale jej nastoletniej córki Samanthy, według pomysłu tej ostatniej.

Jodi Picoult - Samantha van Leer - Off ​the Page
From ​#1 New York Times bestselling authors Jodi Picoult and her daughter and coauthor, Samantha van Leer, comes OFF THE PAGE, a tender and appealing romantic YA novel filled with humor, adventure, and just a little bit of magic. Meet Oliver, a prince literally taken from the pages of a fairy tale and transported into the real world. Meet Delilah, the girl who wished Oliver into being. It’s a miracle that seems perfect at first. Sure, Oliver doesn’t know that you shouldn’t try to open your locker with a dagger or that there’s no such thing as “the ruler” of the local mall. But he also looks at Delilah as if she’s the only girl in the world—the only girl in any world—and Delilah can’t help feeling that being with him is a dream come to life. But not every story can have a happy ending. Because the book wants Oliver back. And it will turn both worlds upside down to get him. Oliver and Delilah will have to decide what—and who—they’re willing to risk for love and what it really means for a fairy tale to come true. Full of humor and witty commentary about life, OFF THE PAGE is a stand-alone novel as well as the companion to the authors’ #1 bestseller Between the Lines. Fans of Sarah Dessen and Meg Cabot are sure to appreciate this novel about love, romance, and happily-ever-afters. “Off the Page is just so sweet and magical. In high school, I would have given ANYTHING to crawl inside one of my favorite books to escape the real world. I wish!”—SARAH DESSEN, #1 New York Times bestselling author of Saint Anything

Jodi Picoult - Już ​czas
Od ​ponad dziesięciu lat Jenny Metcalf nie może przestać myśleć o swojej matce, Alice, która zaginęła w tajemniczych okolicznościach. Jenny nie chce uwierzyć, że została porzucona, więc uparcie tropi matkę w Internecie i przegląda jej stare pamiętniki. Alice była badaczką słoni i pisała głównie o nich, ale Jenny ma nadzieję, że zapiski kryją wskazówki co do miejsca pobytu matki. Niestrudzona w poszukiwaniach, zyskuje dwoje nieoczekiwanych sprzymierzeńców. Pierwszym jest Serenity Jones, jasnowidzka, która wsławiła się odnajdywaniem zaginionych osób – a następnie zwątpiła w swój dar. Drugi to Virgil Stanhope, zgryźliwy prywatny detektyw, który niegdyś prowadził sprawę zaginięcia Alice oraz dziwnej, być może powiązanej z nim śmierci jednego z jej współpracowników. I gdy wspólnymi siłami dążą do odkrycia prawdy, uświadamiają sobie, że zadając trudne pytania, staną w obliczu jeszcze trudniejszych odpowiedzi. Czy więź łącząca matkę i córkę może być silniejsza niż śmierć? Czy świat, który poznajemy za pomocą zmysłów, to jedyna rzeczywistość, jakiej możemy doświadczyć?

Jodi Picoult - Kadumised
Delia ​Hopkins on elanud hurmavat elu. Lesestunud isa kasvatas ta üles talupoeglikus New Hampshire?is ning praegu on tal väike tütar, nägus kavaler ja isiklik verekoerast otsi- ja päästekoer, keda ta kasutab teadmata kadunud isikute leidmiseks. Ent samal ajal, kui Delia peab pulmaplaane, piinavad teda mälestuspildid elust, mida ta ei suuda meenutada. Ja siis koputab ta uksele politseinik ning paljastab saladuse, mis muudab Deliale seni teada olnud maailma. Vapustatud ja segaduses, tuleb Delial tõde välja sõeluda, isegi kui see seab ohtu tema enda ja talle armsate inimeste elu. Mis juhtub, kui sa saad teada, et sa pole see, kelleks end pidasid? Kui inimesed, keda sa armastasid ja usaldasid, muutuvad su silme all? Kui su sügavaima soovi täitumine tähendab loobumist sellest, mida oled alati endastmõistetavaks pidanud? Romaan “Kadumised” uurib, kuidas elu võib mitte minna nii, nagu me kujutlesime, kuidas õige asja tegemine võib tähendada vale asja tegemist, kuidas mälestus, mille arvasime kadunud olevat, võib ähvardusena naasta.

Jodi Picoult - Leaving
Sono ​passati dieci anni da quando Alice Metcalf, etologa presso il Rifugio per elefanti del New England, è misteriosamente scomparsa in seguito a un grave incidente. La figlia Jenna aveva tre anni all'epoca e da allora, a dispetto della ostinata rassegnazione di sua nonna e della totale assenza di suo padre, non ha mai smesso di pensare a sua madre e di sperare di vederla ricomparire all'improvviso. Finché un giorno si fa coraggio e decide di chiedere l'aiuto di due improbabili alleati: Serenity, una sensitiva ormai non più sulla cresta dell'onda, e Virgil, il detective che conduceva le indagini sul caso e che ora, tra un whisky e l'altro, svolge in proprio inchieste di ogni tipo. Jenna cerca gli indizi di una possibile traccia nel diario di sua madre, e apprende che Alice era particolarmente interessata a studiare il rapporto che gli elefanti femmina instaurano con i loro figli, a come elaborano il lutto e a come è organizzata la loro memoria. Pur temendo di averla persa per sempre, si convince ancora di più che sua madre non può averla abbandonata di sua volontà, che il legame che aveva instaurato con lei da bambina era speciale e che qualcosa l'ha indotta a fuggire. Ma per scoprire cosa è successo veramente ad Alice, si renderanno conto che dare una risposta a domande difficili implica anche essere pronti ad affrontare risposte ancora più difficili da accettare...

Jodi Picoult - Die ​Hexenjagd von Salem Falls
Nichts ​erinnert mehr in Salem Falls an die berüchtigten Hexenjagden, die dort einst Angst und Schrecken verbreiteten. Als es Jack St. Bride in dieses neuenglische Provinzstädtchen verschlägt, möchte er nur eines - seine eigene Vergangenheit für immer begraben. Im Cafo von Addie Peabody findet er Arbeit, und schon bald wird Jack unentbehrlich in Addies Laden - eine ungewöhnliche Liebesgeschichte beginnt. Doch dann erscheint die junge Gillian, der übersinnliche Kräfte nachgesagt werden. Mit ihr kehren die dunklen Schatten aus Jacks früherem Leben zurück, und in Jodi Picoults packendem Psychothriller setzt eine moderne Hexenjagd ein.

Jodi Picoult - Uma ​Melodia Inesperada
Zoe ​Baxter passou dez anos a tentar engravidar e, quando parece que este sonho está prestes a realizar-se, a tragédia destrói o seu mundo. Como consequência da perda e do divórcio, Zoe mergulha na carreira como terapeuta musical. Ao trabalhar com Vanessa, o relacionamento profissional entre as duas transforma-se numa amizade e depois, para surpresa de Zoe, em amor. Quando Zoe começa a pensar de novo em formar família, lembra-se de que ainda há embriões dela e de Max congelados que nunca foram usados.

Jodi Picoult - Die ​Wahrheit der letzten Stunde
Die ​Ehe von Mariah und Colin White ist gescheitert. Ihre kleine Tochter Faith sucht Trost bei einer unsichtbaren Beschützerin. Als sie jedoch auch übersinnliche Fähigkeiten entwickelt, geraten Mutter und Tochter ins Zentrum eines aufdringlichen Medieninteresses. Nur Ian kommt ihnen zur Hilfe, der sich jedoch Hals über Kopf in Mariah verliebt

Jodi Picoult - Ilusão ​Perfeita
Por ​vezes quem nos devia apoiar é quem nos destrói Uma mulher acorda num cemitério ferida e a sangrar, completamente amnésica. Não sabe quem é nem o que faz ali. É socorrida por um polícia que acabara de chegar a Los Angeles. Alguns dias mais tarde, é apanhada de surpresa ao ser finalmente identificada pelo marido, nada mais, nada menos do que Alex Rivers, o famoso actor de Hollywood. Cassie fica deslumbrada pelo conto de fadas que está a viver. Mas nem tudo parece correcto e algo obscuro e perturbador se esconde por detrás daquela fachada de glamour. E é só quando a sua memória começa gradualmente a regressar que a sua vida de cenário perfeito se desmorona e Cassie enfrenta a necessidade de fazer escolhas que nunca sonhou ter de fazer.

Jodi Picoult - Susitarimas
Jodi ​Picoult romanas „Susitarimas“ pasakoja apie didelę dviejų šeimų draugystę, pasibaigusią šiurpia tragedija... Hartų ir Goldų šeimos aštuoniolika metų buvo artimi kaimynai ir dalijosi viskuo: kiniškais valgiais, vaikų vežimu į mokyklą ir net vėjaraupiais. Juos siejo toks stiprus ryšys, kad, rodės, visą gyvenimą praleido drauge. Tiek šių šeimų suaugusieji, tiek vaikai buvo geriausi draugai, tad nieko keisto, jog nuo pat mažų dienų bendraujančių Kriso ir Emilės graži draugystė paauglystėje išaugo į meilę. Todėl buvo neįtikėtinai sunku patikėti kraupia žinia, pasiekusia jaunuolių tėvus vidury nakties: septyniolikmetė Emilė nušauta, o ginklas priklauso Kriso tėvui. Pats Krisas policijai bando išaiškinti, kad vienas neiššautas šovinys yra skirtas jam pačiam. Tačiau jaunuolio pasakojimas apie jų su mylimąja sprendimą drauge nusižudyti, detektyvei kelia abejonių – kažkas vis tik atrodo nutylėta... Ši byla tyrėjams bus sunkus galvosūkis, o Kriso ir Emilės tėvai kraustysis iš proto, ieškodami atsakymų į sudėtingus klausimus. Ar jie iki galo pažino savo vaikus? Ar tikrai niekas neliko nepastebėta? „Jodi Picoult parašė įspūdingą dviejų šeimų tragediją. Knyga privers žmones susimąstyti, ar gerai jie pažįsta savo vaikus. Labai jaudinantis romanas.“ LUANNE RICE

Jodi Picoult - Zoals ​de wind waait
Al ​meer dan tien jaar is Jenna Metcalf op zoek naar haar moeder Alice, die in Botswana onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen. Jenna kan niet geloven dat haar moeder haar in de steek heeft gelaten. Ze bestudeert dagelijks Alices aantekeningen in de hoop een aanwijzing te vinden. Ten slotte besluit Jenna de hulp in te roepen van Serenity, een in opspraak geraakte helderziende, en de cynische privédetective Virgil. Drie eenzame zielen die lastige vragen stellen en totaal niet voorbereid zijn op de verpletterende uitkomst van hun speurtocht.

Jodi Picoult - Lingkaran ​kesepuluh
Apakah ​hidup adalah perjuangan untuk mengendalikan kebaikan dan kejahatan, atau apakah kebaikan dan kejahatan mengendalikanmu? Daniel Stone adalah lelaki yang berperangai tenang dan lembut, ayah yang tinggal di rumah untuk mengasuh putrinya, Trixie, dan suami yang meletakkan kariernya sebagai seniman komik di belakang karier istrinya, Laura, dosen di kampus setempat. Tapi, bertahun-tahun lampau, Daniel benar-benar berbeda. Sebagai satu-satunya anak kulit putih yang dibesarkan di sebuah desa Eskimo, ia diganggu tanpa ampun. Ia belajar melawan---mencuri, minum-minum, merampok, dan berhasil melarikan diri dari pedalaman Alaska. Untuk menjadi bagian keluarga, ia mengubah dirinya sendiri, menyalurkan kemarahannya ke atas kertas, dan mengubur seluruh masa lalunya... sampai ketika dunia Trixie terbalik karena tindak kekerasan. Sebelumnya Tixie selalu menganggap ayahnya pahlawan. Namun tiba-tiba semua yang diyakininya mengenai keluarganya, dan dirinya sendiri, tampak seperti dusta.

Jodi Picoult - Shine
Today ​is Ruth’s first day of third grade at Dalton. The prestigious institution on New York’s Upper East Side couldn’t be more different from her old school in Harlem. Despite being the smartest girl in her grade, Ruth suspects that her classmates and teachers only see her dark skin. She also notices that Christina, the daughter of her mother’s employer, treats Ruth very differently when they’re hanging out with the popular girls rather than playing together. Ruth must navigate between two worlds, never losing sight of the dreams she has for herself—in hopes that someday, someone will see her for who she really is.

Jodi Picoult - O ​Pacto
Há ​dezoito anos que os Harte e os Gold vivem lado a lado, partilhando tudo, desde comida chinesa e varicela até irem buscar os filhos uns dos outros à vez. Quer os pais quer os filhos são melhores amigos, por isso, não é nenhuma surpresa quando a amizade entre Chris e Emily se transforma em algo mais na altura do liceu. Tornaram-se almas gémeas no momento em que Emily nasceu. Quando ligam do hospital por volta da meia-noite, ninguém está preparado para a verdade terrível: Emily, com apenas dezassete anos, está morta devido a um tiro na cabeça, aparentemente resultado de um pacto suicida. A arma contém uma bala que Chris diz à polícia estar-lhe destinada, mas uma detective local tem dúvidas. Os Harte e os Gold, num único momento aterrador, têm de encarar o pior medo de um pai: será que conhecemos mesmo os nossos filhos?

Jodi Picoult - Das ​Herz ihrer Tochter
Von ​Null auf Platz 1 in den USA: der neue Bestseller von Jodi Picoult. »Das Herz ihrer Tochter« erzählt von der innigsten und verletzlichsten aller menschlichen Beziehungen, die zwischen einer Mutter und ihrer Tochter. Mutig und zutiefst bewegend! Nach »Beim Leben meiner Schwester« und »Neunzehn Minuten« der neue Bestseller von Jodi Picoult. June Nealon steht vor der schwersten Entscheidung ihres Lebens. Elf Jahre zuvor wurden ihr Mann Kurt und ihre Tochter Elizabeth erschossen. Am helllichten Tag, im beschaulichen Staat New Hampshire. Der Täter war bald gefunden. Doch mit ihrem Schmerz blieb June allein. Wer konnte schon nachvollziehen, was sie verloren hatte? Wie bedrückend es war, Kurts und Elizabeths Stimmen auf dem Anrufbeantworter zu hören, lange nachdem sie tot waren? Wie es sich für June anfühlte, Kurts ersten Liebesbrief an sie zu lesen oder die Mütze in der Hand zu halten, die Elizabeth als Neugeborenes getragen hatte? Und nun, elf Jahre nach ihrem schrecklichen Verlust, bietet sich ausgerechnet der Mann, der für den Mord an Kurt und Elizabeth hinter Gittern sitzt, als Herzspender für ihre schwerkranke zweite Tochter Claire an. Kann Junes größter Feind zum Lebensretter ihrer einzigen Tochter werden?

Jodi Picoult - Kai ​tu išeini
Aš ​žinau atsakymą. Jei nuolat galvoji apie žmogų, kurį mylėjai ir kurio netekai, tu visada esi su juo. Visa kita tik smulkmenos. Džena Metkalf negali užmiršti savo motinos Alisos, kuri prieš dešimt metų paslaptingai dingo po nelaimingo atsitikimo dramblių prieglaudoje. Netikėdama, kad buvo tiesiog palikta, Džena atkakliai ieško motinos pėdsakų internete ir skaito senus mamos dienoraščius. Alisa buvo mokslininkė, ji tyrinėjo dramblius – kaip jie išgyvena netektį, kaip veikia jų motinystės instinktai ir atmintis. Alisa savo dienoraščiuose rašė tik apie dramblių, kurie stebėtinai panašūs į mus, žmones, elgesį, bet Džena tikisi juose rasti bent menkiausią užuominą apie tai, kas ir kodėl iš tikrųjų galėjo nutikti tą lemtingą naktį, kuri iš jos pačios atminties visiškai išsitrynė. Galiausiai mergina ryžtasi grįžti ten, kur kadaise įvyko tragedija, ir išsiaiškinti tiesą. Nupūtus dulkes nuo praeities jos laukia ne tik sudėtingi klausimai, bet ir ne mažiau sudėtingi atsakymai... Motinos meilė. Dukros troškimas sužinoti tiesą. Ir paslaptys, kurioms lemta išaiškėti. Knyga „Kai tu išeini“ apie tai, kokį kelią nueiname link tų, kurie mus paliko, apie visa įveikiančią meilės jėgą ir apie tai, kaip sužeistos sielos gali padėti išgyti viena kitai. Knygoje susipina kelios istorijos, keli dramatiški likimai. Trokšdami būti laimingi ir ilgėdamiesi paprasto žmogiško artumo, veikėjai nepaliaujamai balansuoja ant plonytės linijos, skiriančios įsivaizduojamą ir tikrą meilę, netekties baimę ir intymumą, nusikaltimą ir teisėtą atpildą, troškimą žinoti tiesą ir baimę būti jos sutriuškintam. Tai jaudinanti istorija, nepaliksianti abejingų.

Jodi Picoult - De ​ultieme belofte
‘Zij ​was alles wat ik niet was, en ik was alle dingen die zij niet was. Haar hand paste perfect in de mijne.’ De Hartes en de Golds zijn buren, maar bovenal bevriend. Als bij de ene familie een zoon en bij de andere familie een dochter wordt geboren, zijn grappen over het aanstaande huwelijk van die twee dan ook niet van de lucht. En wanneer er jaren later daadwerkelijk een relatie tussen Emily en Chris opbloeit, vindt iedereen dat totaal vanzelfsprekend. Maar dan gaat op een nacht de telefoon in de twee buurhuizen: Emily - stralende, succesvolle en ogenschijnlijk gelukkige Emily - is dood, omgebracht met het revolver van Chris’ vader. Heeft Chris haar vermoord? Of was het zelfmoord, zoals hij beweert? Twee families blijven gebroken en ontredderd achter, en een wanhopige zoektocht naar de waarheid begint…

Jodi Picoult - Die ​Wahrheit meines Vaters
Delia ​Hopkins verbrachte eine glückliche Kindheit, daran bestand bisher nie ein Zweifel. Doch als eines Tages die Polizei ein schreckliches Geheimnis über ihre Familie offenbart, holt eine Vergangenheit Delia ein, von der sie nicht einmal wusste, dass es sie gab ... Jodi Picoult erzählt die zutiefst berührende Geschichte einer Frau, und es gelingt ihr, den Wert der Erinnerung und der Liebe fühlbar zu machen.

Jodi Picoult - Duhovi ​prošlosti
Ona ​me nikada ne bi ostavila, bar ne svojom voljom. To ću i dokazati, makar mi bilo poslednje. Džena Metkalf ostala je bez majke kada je imala samo tri godine. Čitavu deceniju kasnije, ona je i dalje uverena da je majka ne bi napustila, te nastavlja potragu koju je policija odavno zaključila. Hvatajući se za slamku, Džena proučava majčine dnevnike, u koje je Alis, naučnica koja se bavila istraživanjem emocija kod slonova, mahom zapisivala svoja stručna zapažanja. Ipak, Džena između redova uspeva da pronađe ponešto što bi joj moglo pomoći da reši zagonetku... U uzbudljivoj potrazi kroz složene hodnike vremena pridružuju joj se dva neočekivana saborca: Sereniti Džouns, vidovnjakinja koja je nekada bila poznata po daru da pronađe nestale osobe, i Verdžil Stanhoup, privatni detektiv koji je za sobom odavno ostavio najbolje istraživačke dane. Njih troje udružiće snage da otkriju istinu o Alisinom nestanku – a na tom putu moraće da postave teška pitanja, i da se suoče sa još težim odgovorima. Dok se zapisi iz dnevnika prepliću sa Dženinim sve življim sećanjima, rasplet će otkriti stvari kojima se niko nije nadao… Dirljiva, jedinstvena i originalna, ova priča savršeno dočarava svu raskoš pripovedačkog dara velike Džodi Piko. „Džodi Piko nadmašila je samu sebe!“ – Us Weekly

Kollekciók