Ajax-loader

Tóth Tamás könyvei a rukkolán


Danitz Béláné - Neubauer József - Tószegi Zsuzsanna - Varga Kornél - Tóth Tamás - Segítség, ​behálóztak!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Tamás - Mechanikai ​anyagjellemzők és vizsgálatuk módszere
Ez ​a jegyzet nyolc fő fejezetből áll, ezek a következők: - szakítóvizsgálat - szakítóvizsgálattal meghatározható további anyagjellemzők - keménységvizsgálat - ütővizsgálat - törésmechanikai alapismeretek - fárasztóvizsgálat - kúszásvizsgálat - a mechanikai anyagjellemzők összefoglalása

Tóth Tamás - Médiaerőszak
Az aligha lehet egy vizsgálat tárgya, hogy a képernyőn, vagy a valóságban megélt, szemünk előtt megtörtént agresszív történéseknek hatása van a szemlélődőre. Hatása van mindennek mindenkire. De milyen a hatásmechanizmusa a televízióból, a médiából ránk ömlő erőszaknak? Az elmúlt néhány hónapot azzal töltöttem el, hogy európai kutatások eredményeit vizsgálva, egy-egy próbakísérlettel cáfolni vagy megerősíteni igyekeztem azokat. Abból indultam ki, hogy a médiában, különösen a televízióban látott erőszakos jeleneteknek agresszióösztönző hatása van

Tóth Tamás - Médiaerőszak
Az ​aligha lehet egy vizsgálat tárgya, hogy a képernyőn, vagy a valóságban megélt, szemünk előtt megtörtént agresszív történéseknek hatása van a szemlélődőre. Hatása van mindennek mindenkire. De milyen a hatásmechanizmusa a televízióból, a médiából ránk ömlő erőszaknak? Az elmúlt néhány hónapot azzal töltöttem el, hogy európai kutatások eredményeit vizsgálva, egy-egy próbakísérlettel cáfolni vagy megerősíteni igyekeztem azokat. Abból indultam ki, hogy a médiában, különösen a televízióban látott erőszakos jeleneteknek agresszióösztönző hatása van.

Buzás Balázs - Tóth Tamás - Mérgeskígyók
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Tamás - Tájhonos ​fáink és cserjéink védelmében
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Tamás - Mondák ​az Árpád-házi királyokról
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Monty Python - Tóth Tamás - Gyalog-galopp
- ​Itt van. - Hol? - Ott - intett a szemével Tim. A mező túloldalán, apró mozgó pontként egy nyúl tűnt fel. Egy fehérszőrű nyuszi, s látszólagos félénkséggel szimatolt körbe. Úgy tűnt, még nem vette észre őket Arthur nem értette a dolgot. - A... nyúlon túl? - Nem, a nyúl az. Arthur királynak és lovagjainak majdnem igaz történetén egy nemzedék röhögte betegre magát a mozivászon előtt. Ám a Monty Python első számú remeke azóta nemcsak halhatatlan, de hallhatatlan is lett (mi több: láthatatlan) Magyarországon, így vettük a bátorságot, hogy papírlapok közé préselve őrizzük meg a poénokat az utókor számára. Egyesek szinte kívülről fújják és lépten-nyomon idézik. Másokat idétlen ismerőseik fárasztanak a fenti és ehhez hasonló idézetekkel, felcsigázva kíváncsiságukat. És vannak, akik még csak nem is hallottak az angol abszurd humor eme alapművéről. Ön akármelyik csoportba tartozik, megvan az oka, hogy miért tegye magáévá ezt a könyvet. És most... Galoppra fel!

Szőke Lajos - Tóth Tamás - Bérlet ​a III. évezredhez
Régóta ​érdekli az embereket, lehet-e valamilyen módon védekezni a káros földsugárzás ellen. Nem, ha az mágneses tér miatt keletkezik, igen, ha az elektromágneses rezgés. Lehetséges, hogy más, ma még ismeretlen hatások is megjelennek, s erről szól ez a könyv. Olyan új felvetések, megfigyelések sorát tartalmazza, ami még a témát jól ismerő olvasók számára is figyelemre méltóvá avatja a kötetet.

Molnár Antal - Tóth Tamás - A ​Falconieri-palota Róma
A ​Falconieri-palota, az európai barokk egyik legnagyobb mesterének, Francesco Borromininek az alkotása Róma patinás utcája, a via Giulia elején áll. Az épület 1927 óta a magyar állam tulajdona, a Római Magyar Akadémia és a Pápai Magyar Intézet székhelye, a magyar kultúra és katolicizmus szimbolikus jelentőségű bástyája az Örök Városban. A Falconieri-palota az egyik legjelentősebb magyar tulajdonú művészeti emlék, ugyanakkor mindmáig nem jelent meg róla az érdeklődő közönségnek szóló önálló kötet. Molnár Antal, a Római Magyar Akadémia igazgatója és Tóth Tamás, a Pápai Magyar Intézet rektora a korábbi kutatások összefoglalásával, levéltári források alapján és gazdag képanyag segítségével mutatják be a palotának és egykori lakóinak izgalmas történetét, értékes művészeti emlékeit, illetve az Akadémia és az Intézet fordulatokban gazdag múltját.

Hausel Sándor - Tyekvicska Árpád - Tóth Tamás - Civitas ​Fortissima
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Tamás - Nemzetközi ​marketing
Ma ​már szinte minden vállalat a nemzetközi színtéren versenyez, még akkor is , ha termékei soha nem hagyják el az ország határait. Ezért a nemzetközi gazdasági környezet, a nemzetközi piacok, az új marketingmegoldások ismerete szinte kötelező minden üzletember számára. A munka átfogó ismeretek ad a piacok nemzetközi változásairól, a nemzetközi marketing gyorsan változó környezetéről, az ideális marketingmix kialakításának és megvalósításának nehézségeiről, valamint a lehetséges megoldási módozatairól. A könyvet nem csak az értékesítés körében, hanem bármely más területen (termelés, kutatás, humánerőforrás- menedzsment stb.) dolgozó szakembereknek is ajánlom.

Tóth Tamás - Keselyűk ​Magyarországon
A ​keselyűk egészen a legutóbbi időkig végigkísérték a magyarok történelmét, hozzátartoztak a Kárpát-medence képéhez. Százötven évvel ezelőtt még megszokott látvány volt az Alföld fölött méltóságteljesen köröző keselyű, s ugyanekkor Erdélyben négy fajuk is költött. Volt idő, amikor a legendás turulmadarat is keselyű képében jelenítették meg. Ám a fejlődés és az intenzív vadászat nem kedvezett e dögevőknek. Állományuk Európa-szerte egyre csökkent, majd egykori költőhelyeik legnagyobb részéről végleg eltűntek. Nem véletlen tehát, hogy az Állatkerti kötetek a természetért sorozat legújabb kiadványa éppen róluk íródott. Amellett, hogy a Budapesti Állatkertben mindig is tartottunk keselyűket, intézményünk hozzájárult a vadon élő madarak védelméhez: munkatársainknak is köszönhető, hogy a horvátországi Cres szigetének fakókeselyű-állománya az utóbbi években jelentősen emelkedett.

Kollekciók