Ajax-loader

Vezér Erzsébet könyvei a rukkolán


Vezér Erzsébet - Lesznai ​Anna élete
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vezér Erzsébet - Ady Endre
Könyvünk első ízben kísérli meg Ady Endre teljes élet- és pályaképének megrajzolásával népszerű-tudományos formában közel hozni a költőt a legszélesebb olvasóközönséghez. Színgazdag, eleven képet fest Ady Endre gyermekkoráról, ifjúságáról, ízelítőt ad a kor szokásaiból, bemutatja jellemző figuráit, vázolja a legjelentősebb eseményeket, felvillantja az újakra készülő századelő irodalmi, művészeti tájait. Ennek a kornak, ennek az irodalomnak emberi és művészi hőse: Ady Endre. Vezér Erzsébet munkájának eredeti gondolatmenete és bizonyító anyaga, a sok Ady-vers részletes elemzése, színes stílusa bizonyára kellemes olvasmánnyá és hasznos tanulmánnyá teszi ezt a könyvet.

Vezér Erzsébet - Ady ​Endre
Vezér ​Erzsébet könyve, amely most új kiadásban jelenik meg, Ady Endre teljes élet- és pályaképének megrajzolásával népszerű-tudományos formában közel hozza a költőt a legszélesebb olvasóközönséghez. Színgazdag, eleven képet fest Ady Endre gyermekkoráról, ifjúságáról, ízelítőt ad a kor szokásaiból, bemutatja jellemző figuráit, vázolja a legjelentősebb eseményeket, felvillantja az újakra készülő századelő irodalmi, művészeti tájait. Ennek a kornak, ennek az irodalomnak emberi és művészi hőse: Ady Endre. Vezér Erzsébet munkájának eredeti gondolatmenete és bizonyító anyaga, a sok Ady-vers részletes elemzése, színes stílusa bizonyára kellemes olvasmánnyá teszi ezt a könyvet. (Gondolat, Budapest, 1977)

Vezér Erzsébet - Ady ​Endre - Alkotásai és vallomásai tükrében
A ​század első két évtizedének progresszív társadalmi törekvéseit és nagyszerű szellemi mozgalmait Ady életműve foglalja össze. Mindaz, ami e korban haladó, és mindaz, ami forradalmi, visszhangzik verseiben és prózájában. Vezér Erzsébet, az ismert Ady-kutató végigkíséri a költő útját, s – e sorozat gyakorlatához alkalmazkodva – képekkel és idézetes illusztrációkkal, dokumentumokkal és eligazító kommentárokkal megvilágítja ezt a kivételes személyiséget és öntörvényű életutat. Az olvasó képet kap arról, hogy ki volt Ady a közvetlen környezet s a kor számára. A könyv objektív, dokumentatív jellege, az élet és életmű fordulópontjainak kiemelése szemléltetően mutatja be az Ady-drámát. Őszinte, igaz írás, nem kerüli meg az úgynevezett „kényes” kérdéseket, s méltó helyre állítja az utolsó évek megrendítő nagyságú költészetét. A dokumentumanyag számos kevéssé ismert, sőt feledésszámba menő darabot is tartalmaz. Az alapjában bemutató-leíró jellegű szöveget néhány kitűnő verselemzés egészíti ki. Vezér Erzsébet kötetét jól használható időrendi tábla zárja, mely összefoglalja a költő életének jeles dátumait.

Vezér Erzsébet - Szeretném ​magam megmutatni
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók