Ajax-loader

Susie Hodge könyvei a rukkolán


Susie Hodge - Why Your Five Year Old Could Not Have Done That
Why Your 5 Year Old Could Not Have Done That is Susie Hodge's passionate and persuasive argument against the most common disparaging remark levelled at modern art. In this enjoyable and thought-provoking book, she examines 100 works of modern art that have attracted critical and public hostility from Cy Twombly's scribbled Olympia (1957), Jean-Michel Basquiat's crude but spontaneous LNAPRK (1982), to the apparently careless mess of Tracey Emin's My Bed (1998) and explains how, far from being negligible novelties, they are inspired and logical extensions of the ideas of their time. She explains how such notorious works as Carl Andre's Equivalent VIII (1966) the infamous bricks occupy unique niches in the history of ideas, both showing influences of past artists and themselves influencing subsequent artists. With illustrations of works from Hans Arp to Adolf Wölfli, Susie Hodge places each work in its cultural context to present an unforgettable vision of modern art. This book will give you an understanding of the ways in which modern art differs from the realistic works of earlier centuries, transforming as well as informing your gallery visits for years to come.

Susie Hodge - David Taylor - Művészet
Ez ​az enciklopédia nagyszerű összefoglalása a festészet, a szobrászat és a fotózás történetének a barlangrajzoktól a hatvanas évek pop-artjáig. Elsősorban gyerekek számára készült, megtanít arra, hogyan kezdjünk el nézni egy művészeti alkotást, és ismerteti a különböző korszakok jellemző technikáit is (pl. tempera, olaj stb.). Olyan alapvető kézikönyv, ami megmagyarázza a művészeti alapfogalmakat, épp ezért nemcsak gyerekek számára ad hasznos információkat. Segít abban, hogy eligazodjunk a képzőművészet világában, és egy kicsit más szemmel tudjuk a műalkotásokat nézni.

Susie Hodge - A ​templomos lovagok
Átfogó ​krónika a templomos lovagok mintegy két évszázados történetéről több mint kétszáz színes fényképpel és illusztrációval. A kötet tudományos igénnyel mutatja be a templomos lovagok rendjének felemelkedését és bukását egy viharos történelmi korszakban: hogyan váltak a kereszténységért fegyvert fogó egyszerű lovagok nagy hatalmú harcos szerzetesekké, végül hogyan tartóztatták le és üldözték a rend tagjait, majd oszlatták fel a szervezetet. A könyv bemutatja a templomosok feltételezett kapcsolatát olyan rejtélyekkel, mint a Szent Grál, a frigyláda vagy a torinói lepel, és szót ejt a rendet övező egyéb titkokról. Érdekes háttér-információkkal szolgál ismert és kiemelkedő történelmi személyiségekről, például Szaladin szultánról vagy Oroszlánszívű Richárdról. Kiderül, milyen formában él tovább napjainkban a templomosok öröksége, és milyen kapcsolatban állhattak a templomos lovagok a szabadkőművesekkel.

Susie Hodge - Művészet ​közelről
"Ez ​az egyedülálló album izgalmas tárlatvezetésre csábít a XIV. századtól napjainkig. A szerző ráirányítja figyelmünket azokra a részletekre, amelyeket talán észre sem vennénk, pedig kiemelkedő fontosságúak a mű megértése szempontjából. A 100 világhírű műalkotás 700 részlete ebben a különleges megközelítésben izgalmas titkokat tár fel... "

Susie Hodge - Secrets ​of the Knights Templar
Secrets ​of the Knights Templar is the compelling chronicle of the warrior monks and their fight to defend the Catholic faith, and of their participation in the efforts to vie for control of the Holy Land with the Muslim armies of Kurdish military genius Saladin and his successors. Informally organized in 1119 to protect pilgrims on their journeys to visit the Holy Land, and officially sanctioned by the Catholic Church in 1129, the medieval Knights Templar grew into an elite fighting force that played a central role in the battles of the Crusades. They were highly trained, well equipped, and unafraid to take up the sword to defend the church at the limits of western civilization. Though Templar was initially celebrated for their military acumen and acts of bravery, the once-celebrated order was eventually dismantled in disgrace, accused of political crimes as well as crimes against the faith. With its concise, authoritative, and accessible narrative--amplified by extensive citations from contemporary sources, and accompanied by generously captioned and stunning images of the period--Secrets of the Knights Templar brings a distant era of history dramatically and vividly to life. It is the perfect gift for anyone with a love of medieval, religious, or military history.

Susie Hodge - Miért ​van annyi meztelen ember a képeken?
Miért ​van annyi meztelen ember a képeken? Honnan merítenek ihletet a művészek? Át lehet-e adni érzéseket egy festményen keresztül? Miért olyan furcsa néhány műalkotás? Mit akarhatott kifejezni a művész az alkotásával? Tudtad, hogy a művészekben is rengeteg kérdés felmerül, amíg egy-egy alkotáson dolgoznak? A kérdések segítenek abban, hogy valami újat és mást hozzanak létre. Ebben a könyvben rengeteg kérdésre kaphatsz választ a művészetekről, bemutatjuk a különböző irányzatokat a barlangrajzokon keresztül a kubizmusig, a reneszánsztól a kortárs művészetig.

Susie Hodge - Művészet ​30 másodpercben
30 ​festői téma kis műértőknek mindössze fél percben! Mi a művészet, és mitől értékes? Hallottál már a Szemét című műalkotásról? Na és az indiai tehénfajta vizeletéből készült sárga festékről? Mi fán terem a konceptualizmus, és mire föl a barokk pompa? Ismerkedj meg a művészet történetével a barlangfestményektől kezdve az újmédia-művészetig, és alkoss te is a különböző stílusokban! Fedezd fel, hogyan változott a művészet az évszázadok során! Értsd meg, mi mindenre megtaníthat minket! Ismerkedj meg a különböző művészeti stílusokkal, és neves alkotóikkal! Fedezd fel a nagy művészeti mozgalmakat a reneszánsztól a rokokón és a posztimpresszionizmuson át a pop-artig! Ha elmúltál nyolcéves, és csíped a művészetet, ki ne hagyd ezt a könyvet! Jól fogsz szórakozni.

Kollekciók