Ajax-loader

Linwood Barclay könyvei a rukkolán


Linwood Barclay - Sötét ​oldal
Az ​újságíró Zack Walker igen jó érzékkel bukkan rá a különleges sztorikra. Barátja, Trixie Snelling azonban nem akarja elmondani a saját történetét, mert az számtalan problémához vezetne. Hivatásos dominaként Trixie-nek sok titka van, ám Zacknek fogalma sincs, hogy ezek közül melyik az, melynek felfedésével egy helyi újságíró megfenyegeti a nőt... egészen addig, amíg Zack egy keresztre kikötözött holttestet nem Trixie háznak alagsorában. Ezzel Zack belekeveredik egy gyilkossági ügybe, ráadásul Trixie eltűnik, és minden megkérdőjeleződik, amiről azt gondolta, tudja a barátjáról, a városáról, sőt még a saját házasságáról is. A férfi belekeveredik a nyomozásba, amelybe szerepet kap egy régóta megoldatlan hármas gyilkosság, motorosok, drogháború és egy hidegfejű, elszánt, bosszúálló gyilkos. Ráadásul igen magas a tét: nemcsak az állását veszti el, de a házassága is veszélybe kerül. És ha nem szegődik mellé a szerencse, akkor még az életét is veszély fenyegeti...

F8a733a003476c770e426766165bd772d413cbdeb1d2c6ed_821-1163
elérhető
3

Linwood Barclay - Liftakna
Egy ​szokványos hétfő reggel egy manhattani irodaház liftje négy utasával a mélybe zuhan. A tragikus balesetnek tűnő esemény kedden megismétlődik. A szerdai hasonló katasztrófa után pedig végképp eluralkodik a káosz a felhőkarcolók városában. Ki áll az események mögött, mi lehet a célja? És mi köze a támadássorozatnak a High Line parkban csonkított ujjvégekkel megtalált holttesthez? Két tapasztalt New York-i nyomozó és egy újságíró fut versenyt az idővel, hogy megtalálják a válaszokat, miközben New York lakosai a város legújabb és legmagasabb lakóépületének pénteki átadójára készülnek.

Linwood Barclay - Tünékeny ​igazság
A ​bezárás előtt álló autósmozi zárónapján a vetítőfal leomlik, és négy embert maga alá temet. A kiérkező szakértők a helyszín átkutatásakor pokolgépre utaló nyomokat találnak. Az egyik áldozat lánya Cal Weaver magánnyomozót kéri meg arra, hogy nézzen utána a közelmúltban az apja házában történt betörésnek. Cal egy rejtett alagsori szobát fedez fel, ahol nyilvánvalóan titkos tevékenységek zajlottak. A szétszórva megtalált üres DVD-tokokból pedig egyértelmű, hogy a tettesek egy különleges felvételt kereshettek. Ahogy a hazugságok lelepleződnek, Cal megdöbbentő igazságokat tár fel Promise Falls tiszteletben álló lakóiról. Régen eltemetettnek hitt tettek következményei kísértenek, a múlt és a jelen bűnei összekapcsolódnak. Linwood Barclay trilógiájának második kötetében Barry Duckworth vezetésével újabb nyomok alapján folytatódik a hajsza a gyilkos után, aki talán már a következő áldozatára les az egykor békés kisvárosban.

Linwood Barclay - Nincs ​menekvés
Terry ​Archer és családja néhány évvel ezelőtt már megjárta a poklok poklát, kis híján mindnyájan az életüket vesztették, ám úgy tűnik, a sors továbbra sem kíméli őket. A férfinak, aki minden erejével azon van, hogy összetartsa törékeny egységüket, újabb kihívással kell szembenéznie: lázadó kamasz lánya, Grace az éjszaka közepén felhívja őt, és arra kéri, azonnal menjen érte, mert valami borzalmas dolog történt... Időközben a városban élők nyugalmát is megzavarja a hír, miszerint két nyugdíjas tanárt kegyetlen módon megöltek az otthonukban, majd nem sokkal később a rendőrök egy fiatal férfi holttestére bukkannak. Vajon összefügg a két eset, és ha igen, miképpen? A rendőrséggel párhuzamosan Terry is nyomozni kezd, hogy kiderítse, mi történhetett a lányával azon az éjjelen, egy idegen házban, ahová a barátjával törtek be, aki időközben köddé vált. Grace érdekében pedig hajlandó szinte bármire, noha tudja: a tettei következményei elől nem menekülhet.

Linwood Barclay - Huszonhárom
Május ​23. - Egy hosszú hétvége szombatján a New York állambeli kisváros történelmének legnagyobb katasztrófájára ébred. Az emberek tömegesen kerülnek hasonló tünetekkel kórházba, a halálos áldozatok száma pedig meghaladja a százat. Gyorsan egyértelművé válik, hogy a halálos fertőzés a város víztisztító telepéről ered, azonban továbbra is kérdés, kinek állt érdekében így megleckéztetni az egykor békés környék lakosait. Az általános felfordulás közepette Barry Duckworth nyomozót egy újabb gyilkosság helyszínére riasztják. Az áldozat a helyi főiskola hallgatója, az elkövetési mód azonban nem ismeretlen a nyomozó számára - a tettes kézjegye két korábbi megoldatlan ügyét idézi. Az elmúlt hónapokban valóban jó pár szokatlan és megmagyarázhatatlan dolog történt a városban, az eseteket pedig csupán egy rejtélyes szám köti össze. Vajon sikerül a nyomozónak leleplezni az elkövetőt, mielőtt maga is a huszonhármas áldozatává válik?

Linwood Barclay - Széthullás
David ​Harwood nagy adag készétellel ugrik be az unokahúgához, hogy ezzel segítse a gyászoló fiatal nőt. Amit azonban Marlánál talál, arra egyáltalán nem számít: a kisbabáját elvesztett nő egy vadidegen gyereket dajkál. David döbbenete később elborzadásba csap át, amikor a kisfiú édesanyjára, Rosemary Gaynorra vérbe fagyva találnak az otthonában. Vajon Marla képes volt gyilkolni azért, hogy anyává váljon? Vagy talán mégis igazat mond, és egy angyali lény vitte el hozzá a babát, ő maga pedig sohasem járt korábban Gaynorék házában? David úgy dönt, a rendőrséggel párhuzamosan nyomozásba kezd; de az út, amire a kérdezősködése, a kutakodása vezeti, baljósabb, mint amilyet előzetesen elképzelt. A szörnyű gyilkosság után újabb hátborzongató események történnek Promise Fallsban, és úgy tűnik, egyre többek élete kerül veszélybe... Promise Falls poros kisváros valahol Boston közelében; tragédiákkal, bűnökkel teli. Az állóvizet azonban felkavarja Rosemary halála, David nyomozása; és az újabbnál újabb fordulatok azt sejtetik, hogy a szereplők közül senki sem ártatlan. Linwood Barclay háromrészesre tervezett krimijének első kötete feszült hangulatú regény, amely garantálja, hogy a hideg futkosson az olvasó hátán.

Simon Beckett - Linwood Barclay - Sebastien Fitzek - u.a. - Tödliche gaben
Fröhliche Weihnacht überall? Weit gefehlt! Rund um den Globus ruh das Verbrechen auch zwischen den Festtagen nicht. In den schottischen Highlands werden im Schnee zwei Leichen gefunden. In den USA setzt sich eine traumatisierte Polizistin mit ihrer Vergangenheit auseinander. Eine Ehefrau in Geldnöten plant einen Mord. In Finnland wird ein kleines Madchen entführt. Ein Schwerverbrecher sucht den Ort auf, an dem er so viele Leben zerstört hat.

Linwood Barclay - Too ​Close To Home
When ​the Cutter family's next-door-neighbours, the Langleys, are gunned down in their house one hot August night, the Cutters' world is turned upside down. That violent death should have come so close to them is shocking enough in suburban Promise Falls, but at least the Cutters can console themselves with the thought that lightning is unlikely to strike twice in the same place. Unless, of course, the killers went to the wrong house At first the idea seems crazy. But gradually we discover that each of the Cutter family has a secret they'd rather keep buried. What was on that old computer teenage Derek and his friend Adam Langley had salvaged? And where is it now? What hold does a local professor and bestselling author have on Eileen Cutter? And what does Jim Cutter know about Mrs Langley that even her husband didn't? To find out who killed the Langleys and why, everybody's secrets are going to have to come out. But the final secret - the secret that could save them or destroy them - is in the one place nobody would ever think of looking...

Linwood Barclay - David Baldacci - Peter James - Linda Holeman - Ne ​fordulj el! / Egy emlékezetes nyár / A halott szorítása / Sáfránykapu
Linwood ​Barclay: Ne fordulj el! David Harwood, a felesége, Jan és négyéves kisfiuk, Ethan egy meleg nyári szombaton elmennek egy vidámparkba. Ám a kellemes családi program hamarosan rémálommá válik, amikor Jan megmagyarázhatatlan módon eltűnik. David Baldacci: Egy emlékezetes nyár Jack Armstrongnál végzetes kórt diagnosztizálnak, ráadásul a felesége egy balesetben meghal. Jack azonban csodával határos módon felépül, újra magához veszi három gyermekét, és beköltöznek a felesége gyerekkori otthonába. Peter, James: A halott szorítása Amikor egy fiatal kerékpáros meghal egy közúti balesetben, borzalmas események sorozata kezdődik. A kerékpáros bosszúálló maffiózó családja nem nyugszik addig, amíg a baleset többi résztvevője életben van. Linda Holeman: Sáfránykapu Sidonia O'Shea életét tragédia árnyékolja be, és Etienne Duverger doktor segít neki talpra állni. Aztán a férfi eltűnik, és Sidonia egy Marrakechből küldött levél alapján próbálja felkutatni, de az elveszett szerelmén kívül mást is megtalál.

Linwood Barclay - A ​szemtanú
Thomas ​Kilbride gyermekkora óta különösen vonzódik a térképekhez. A skizofrén férfi ki sem mozdul otthonából, miközben egy számítógépprogram segítségével az egész világot bejárja. Apró részletességgel figyel meg mindent, sőt meg is jegyzi, amit lát: az utcákat, a házakat, az embereket. Egy napon egy New York-i ház második emeleti ablakában véletlenül olyasvalamire bukkan, amit más észre sem venne: egy ember szoborszerű alakja rajzolódik ki előtte, akinek szája segítségért kiált... Thomas elsőként bátyjának, Raynek meséli el, mit látott New York-i ,,sétája" során. Ray, aki apjuk halála után gondját viseli testvérének, eleinte nehezen hiszi el öccse zavaros és bonyolult meséjét. Ráadásul apjuk halálának körülményei sem tisztázódtak teljesen, és a múltból is sötét árnyak lengik körül őket. Thomas valóban gyilkosság szemtanúja lett? Az amerikai elnökkel van kapcsolatban és a CIA-nak dolgozik? S vajon milyen titkokat rejteget apjukkal és a múltjával kapcsolatban? A feltáratlan titkok egyre növelik a két testvér közti feszültséget, mígnem lassanként rádöbbennek, halálos összeesküvésbe keveredtek, ahol éppen ők kerültek a célkeresztbe. Linwood Barclay legújabb regénye ezúttal sem okoz csalódást a rajongó számára, egészen az utolsó oldalig igazi meglepetéseket tartogatva számukra.

Linwood Barclay - Stone ​Rain
Metropolitan ​newspaper writer Zack Walker has a knack for stumbling onto deadly stories. But it's one that his good friend Trixie Snelling doesn't want told that's about to unleash a storm of trouble. As a professional dominatrix in the suburbs, Trixie has her share of secrets, but Zack has no idea what she's really hiding when a local newspaperman threatens to do an expose on her...not until Zack finds a dead body strapped to the bondage cross in her basement dungeon. Now Zack is implicated in a murder, Trixie is missing, and everything he thought he knew about his friend, his town, even his own marriage, reveals a darker side. Zack's twisted trail to the truth will lead to a long-unsolved triple homicide, bikers, drug wars, and a stone-cold killer hell-bent on revenge. It's a story that's already cost him his job and possibly his wife, and, if Zack's not very lucky, it will cost him his life.

Linwood Barclay - Trust ​Your Eyes
What ​would you do if you witnessed a murder - but no one believed you . . .? Another masterful suspense novel from the bestselling author of the Richard & Judy summer read winner, NO TIME FOR GOODBYE and FIND YOU FIRST Map-obsessed Thomas spends his days and nights on a virtual tour of the world through his computer screen, believing he must store the details of every town and city in his head. Then one day, while surfing a street view program, he sees something that shouldn't be there: a woman being murdered behind a window on a New York street. When Thomas tells his brother Ray what he has witnessed, Ray humours him with a half-hearted investigation - until he realises Thomas may have stumbled onto a deadly conspiracy, which puts them both in danger . . . With enough suspense to rival a Hitchcock film, this is a thriller with edge.

Linwood Barclay - Elevator ​Pitch
It ​all begins on a Monday, when four people board an elevator in a Manhattan office tower. Each presses a button for their floor, but the elevator proceeds, non-stop, to the top. Once there, it stops for a few seconds, and then plummets. Right to the bottom of the shaft. It appears to be a horrific, random tragedy. But then, on Tuesday, it happens again, in a different Manhattan skyscraper. And when Wednesday brings yet another high-rise catastrophe, one of the most vertical cities in the world—and the nation’s capital of media, finance, and entertainment—is plunged into chaos. Clearly, this is anything but random. This is a cold, calculated bid to terrorize the city. And it’s working. Fearing for their lives, thousands of men and women working in offices across the city refuse to leave their homes. Commerce has slowed to a trickle. Emergency calls to the top floors of apartment buildings go unanswered. Who is behind this? Why are they doing it? What do these deadly acts of sabotage have to do with the fingerless body found on the High Line? Two seasoned New York detectives and a straight-shooting journalist must race against time to find the answers before the city’s newest, and tallest, residential tower has its ribbon-cutting on Thursday. With each diabolical twist, Linwood Barclay ratchets up the suspense, building to a shattering finale. Pulsating with tension, Elevator Pitch is a riveting tale of psychological suspense that is all too plausible . . . and will chill readers to the bone.

Linwood Barclay - Bad ​News
Journalist ​Zack Walker has a dangerous habit of finding deadly stories. But this is one his good friend Trixie Snelling doesn't want told. It turns out Trixie has her fair share of skeletons in her closet and, as Zack discovers, a dead body in her basement. With other journalists circling the story - and no sign of Trixie, who has gone missing - Zack could find himself implicated in a murder, unless he finds out the truth fast. The bad news is: it will cost him his job, and teach him that everything he knows about his friend, his town, and even his marriage, is a lie. The good news? It hasn't cost him his life . . . yet.

Linwood Barclay - Lone ​Wolf
Newspaper ​writer, family man, and reluctant hero Zack Walker has stumbled onto some dicey stories before, but nothing like what he’s about to uncover when a mutilated corpse is found at his father’s lakeside fishing camp. As always, Zack fears the worst. And this time, his paranoid worldview is dead-on. While the locals attribute the death to a bear attack, Zack suspects something far more ominous—a predator whose weapons include arson, assault, and enough wacko beliefs to fuel a dozen hate groups. Then another body is discovered and a large supply of fertilizer goes missing, evoking memories of the Oklahoma City bombing. But it’s when he learns that his neighbor is a classic Lone Wolf—FBI parlance for a solo fanatic hell-bent on using high body counts to make political statements—that Zack realizes the idyllic town of his childhood is under siege. The fuse is lit to a catastrophe of unimaginable terror. And with time running out, Zack must face off with a madman.

Linwood Barclay - The ​Accident
Glen ​Garber's life has just spiralled out of control. His wife's car is found at the scene of a drunk-driving accident that took three lives. Not only is she dead, but it appears she was the cause of the accident. Suddenly Glen has to deal with a potent mixture of emotions: grief at the loss of his wife, along with anger at her reckless behaviour that leaves their young daughter motherless. If only he could convince himself that Sheila wasn't responsible for the tragedy - but as more and more secrets begin to surface, Glen may have to face something much, much worse... 'Once again Linwood Barclay proves himself the master of pressure cooker suspense... a nail-biting read with an unguessable twist.' (Financial Times)

Linwood Barclay - A ​baleset
A ​békés, idilli kisváros, Milford felszíne alatt valami sötét rejtőzik. Az egyébként törvénytisztelő lakosok egyre kétségbeesettebben próbálnak szabadulni a gazdasági válság szorításából, a pénzszerzés kreatívnál kreatívabb módjait alkalmazva. Glen Garber építőipari kivitelezéssel foglalkozó cégére ugyancsak nehéz idők járnak, főleg azután, hogy egyik épületét elemésztette egy rejtélyes tűz. Feleségének, Sheilának azonban megvan a maga terve arra, hogyan segítsen családja pénzügyi gondjain. Egy olyan terv, amely egy milfordi feleségekből álló titkos hálózaton alapszik… Sheila azonban váratlanul baleset áldozata lesz… Glen a gyász és a hitetlenkedés között vergődve elhatározza, hogy a végére jár felesége halálának. Miközben mind többen és többen halnak meg, Glennek mindent kockára kell tennie, hogy meg védje a lányát, és felfedje, mi állhat a balesetek hátterében. Linwood Barclay (Rémálom) új regényében egy izgalmas nyomozást kísérhet végig az olvasó, amely a hamisított áruk világába vezet, és lerántja a leplet a meggazdagodni vágyó átlagemberek ügyeskedéseiről.

Linwood Barclay - Bad ​Guys
"Fans ​of the crime caper will rejoice" that Linwood Barclay is back with the hilarious follow-up to his "riotously funny and irreverent" debut, in which paranoid pop Zack Walker plotted to transplant his city-savvy wife and two teenage kids to the tranquillity of the burbs-where planned communities prevail and fathers rest easy. Well, not quite...and now the Walkers have moved home only to find themselves living in the precarious crosshairs of urban sprawl once again, and Zack can't help but be worried-really worried-that just around the corner lurks the presence of some really bad guys. Zack is back, and much to his family's relief, the work-at-home science-fiction writer has left the house to take a job as a features writer for the city paper. But now that Zack's incessant plotting can no longer be hatched from the comforts of his own home, he must be ever more vigilant to outwit the evil at large, whether in the suburbs, the city, or his own imagination. Zack is ready...or so he thinks. While researching his first feature article, Zack stumbles upon a real-life crime scene, but what seems like an ordinary hit-and-run may actually be a homicide linked to a gang that's been burglarizing Crandall's high-end shops. Suddenly Zack finds himself at the center of a violent crime wave and destined for a confrontation with Barbie Bullock, an unsettling figure infamous in the crime syndicate for his ruthless business tactics and peculiar proclivity for collecting dolls. And all is not quiet on the home front either. Zack's protective instincts launch into overdrive when he discovers that his daughter's rejected suitor has been tracing her every step and may harbor a much more ominous motivation than winning a Saturday night date. Nor does his son's strange behavior and recent friendship with a creepy computer recluse inspire joy in a father's heart. As worlds begin to collide and boundaries between family and foe blur, Zack goes on the attack, and heaven help the bad guys when this resourceful father comes to make good on a deal gone bad.

Linwood Barclay - In ​Todes Angst
Eigentlich ​wollte Tim einen schönen Sommer mit seiner Teenagertochter verbringen. Seit der Trennung von seiner Frau lebt Sydney bei ihrer Mutter am anderen Ende der Stadt. Doch für einen Sommerjob in einem Hotel zieht sie vorübergehend zu Tim. Und verschwindet nach wenigen Wochen spurlos. Voller Sorge macht Tim sich auf die Suche nach seiner Tochter, richtet eine Website ein, geht allen Hinweisen nach. Als sein eigenes Haus verwüstet wird, ahnt er, dass er selbst in Lebensgefahr schwebt. Dann verschwindet auch noch Sydneys beste Freundin, und eine Frau wird vor Tims Haustür ermordet. In panischer Angst sucht er weiter, und nach und nach wird ihm klar, dass er seine Tochter viel weniger gut kannte, als er dachte. Lernen Sie auch das Hörbuch zu diesem Titel kennen!

Linwood Barclay - Ohne ​ein Wort
"Ich ​wollte, Ihr wärt tot!" Das wünscht die 14-jährige Cynthia ihren Eltern. Als sie am nächsten Tag aufwacht, sind ihr Vater und ihre Mutter verschwunden. Auch ihr Bruder ist weg. Spurlos. Ohne ein Wort. Kein Hinweis, keine Nachricht bleiben für Cynthia zurück. Erst 25 Jahre später, als sie selbst eine Familie hat, tauchen geheimnisvolle Hinweise aus ihrer Vergangenheit auf. Mysteriös, gefährlich, tödlich - etwas Böses kehrt zurück.

Linwood Barclay - Fear ​the Worst
The ​worst day of Tim Blake's life started out with him making breakfast for his seventeen-year-old daughter Sydney. Syd was staying with him while she worked a summer job - even if he wasn't entirely sure what her job at the Just Inn Time motel actually was - and Tim hoped this quality father-daughter time would somehow help her deal with his divorce. When she didn't arrive home at her usual time, he thought she'd probably gone to the mall to hang with her friends. When she didn't answer her phone he began to worry. When she didn't come home at all, he began to panic. And when the people at the motel said they had no Sydney Blake working there, and never had, he began to see his life going into freefall. If she hadn't been working at the motel every day, what had she been doing? Something she couldn't - or wouldn't - tell her own father about? To find his daughter Tim doesn't need to simply track her down - he needs to know who she really was, and what could have made her step out of her own life without leaving a trace. Only one thing has him convinced the worst hasn't already happened: the fact that some very scary people seem just as eager as he is to find her. The question is: who's going to find her first?

Linwood Barclay - Never ​Look Away
There ​are several nightmares shared by parents, principally involving the disappearance of their children. It is, of course, the job of novelists who deal in suspense to utilise these fears, and that is precisely what Linwood Barclay does in Never Look Away, which is typically mesmerising fare from a writer who knows how to play readers like a musician plays an instrument. In the new book, journalist David Harwood takes his wife and baby son out for the day to a New York amusement park, but while he is buying ice cream, his wife runs to him in a panic and tells him that their child, Ethan, has disappeared. The distressed couple separates to look for their son. When Harwood gives chase to a man with a pushchair, he finds his son unharmed. But to his horror, he discovers that his wife has now disappeared. Harwood is deeply worried, for a variety of reasons -- his wife has been suffering from depression, and his fear is that she has taken some ill-advised -- and irrevocable -- action. But on investigation, it is discovered that surveillance cameras give no indication that she was ever in the rollercoaster park with her husband. To some degree, the best crime novelists (and Linwood Barclay is certainly among their number) are well aware that most of the classic plots have been utilised again and again. Certainly, the sudden disappearance of a loved one, and a search for them in the face of suspicion and distrust (usually based on the fact that proof cannot be produced that the missing person was ever in a given place) is a particularly familiar plot; anyone who has seen the film (directed by Terence Fisher) So Long at the Fair will be familiar with it. But the real question is whether or not something fresh and dynamic can be done with such material, and Barclay admirers will not be surprised to learn that is precisely what he's done here. There are other elements involved (including a businessman working in private prisons who has been bribing local officials, as well as the fact that one of Harwood's wife’s colleagues at work has also vanished), and it is this juggling of a variety of elements that makes Never Look Away such a compelling experience. --Barry Forshaw

Linwood Barclay - Kristin Hannah - Patricia MacDonald - Peter Pezzelli - Higgy ​a szemednek! / Mélyrepülés / Elveszett gyermek / Az üvegfúvó inasa
Higgy ​a szemednek! Linwood Barclay Ray Kilbride autista öccse, Thomas egy különleges weboldalon utcáról utcára feltérképezi a világot, de aztán meglát valamit, amit nem lett volna szabad. Egygyilkosság szemtanúja lesz, és ezzel mindketten rettenetes bonyodalmakba keverednek. Mélyrepülés Kristin Hannah Katie Ryan meghal rákban, és ez a családját nagyon megviseli. Johnny, a férje képtelen gondoskodni a gyermekeiről. A lánya, Marah a lázadást választja. Katie legjobb barátnője, Tully nem tud szabadulni káros szenvedélyeitől, és nem lát kiutat. Elveszett gyermek Patricia MacDonald Caitlin Eckhart egy reggel telefonhívást kap, és ez felborítja az életét. Hatéves mostohafia, Geordie eltűnik az iskolából, és hamarosan kiderül, hogy elrabolták. Caitlint utoléri a múltja sötét titka. Vajon van valami összefüggés a két eset között? Az üvegfúvó inasa Peter Pezzelli Fabio dédelgetett álma, hogy híres táncos legyen. Mindent megtervez, amikor új partnert választ a milánói válogatásra. De a sorsnak más terve van vele, és Fábio élete egy pillanat alatt megváltozik, valami egészen más dolgokról kell álmodoznia.

Linwood Barclay - Rémálom
A ​tinédzser Sydney Blake apjánál, Timnél lakik és egy szállodában dolgozik a nyár folyamán. Egy nap azonban munka után nem megy haza, és amikor apja a szállodában kérdezősködik utána, a személyzet állítja: nincs Sydney Blake nevű kollégájuk. Tim Blake hétköznapi élete egyik pillanatról a másikra összeomlik. Ha nem ott dolgozott, hol járt mostanáig Sydney egész nap? És miért tűnt el nyom nélkül? Tim értesíti ugyan a rendőrséget, de a nyomozókat – úgy látszik – minden jobban érdekli egy elveszett tinilánynál. Így hát maga kezd nyomozásba, s közben megismeri lakóhelye, a kellemes connecticuti városka sötétebbik arcát: korrupció, emberkereskedelem, kényszermunka. Lehet, hogy Sydney megsejtett valamit? Ezért kellett menekülnie? Egyvalami tartja csak Tim Blake-ben a lelket, egyetlen dolog miatt remélheti csak, hogy nem történt még meg a legrosszabb. Egy férfi, egy veszélyesnek látszó idegen éppolyan elszántan keresi Sydet, mint ő maga. A kérdés csak az: melyikük találja meg hamarabb?

Linwood Barclay - Búcsú ​nélkül
Egy ​reggel, amelyet soha nem fog elfelejteni, a kamasz Cynthia Bigge nehezen ébred. Irtózatos fejfájás gyötri, amely csak még hasogatóbb lesz, amikor eszébe jut, hogy a szüleivel történt tegnap esti veszekedésnek ma reggel biztos lesz folytatása. De minden nyugodt és csendes. Az egész ház üres, sehol egy lélek. Az apja, az anyja és a bátyja sincs otthon. Először csak furcsának találja a dolgot, de később egyre inkább elfogja a félelem. Majd egyszer csak rádöbben, hogy a családja eltűnt… Huszonöt évvel később a rejtély még mindig nem oldódott meg. Cynthia fejében még mindig rajzanak a megválaszolatlan kérdések. Meggyilkolták őket? Vagy csak egyszerűen elmentek? De akkor miért hagyták őt magára? Az asszony tudja, hogy le kell zárnia a múltat, hogy teljes életet élhessen. Ezért beleegyezik, hogy dokumentumfilmet forgassanak az esetről, hátha jelentkezik valaki, aki válaszolni tud a kérdéseire. Először semmi eredmény. Azután egyik rejtélyes dolog történik a másik után. Egy telefonhívás. Egy levél. Egy különös jelentőségű tárgy. Hamarosan úgy érzi, hogy annál rosszabbat nem tehetett volna, mint hogy felkavarja a múltat… Linwood Barclay első kötetével berobbant az irodalmi köztudatba. A történet a finom rezgésű pszichológiai dráma ismérveit felsorakoztatva letehetetlenül izgalmas könyvvé vált.

Linwood Barclay - A ​Tap on the Window
_On ​a rainy night, a man gives a teenage girl a lift home, but the girl he picks up isn't the same one he drops off. Once again, bestseller Linwood Barclay hooks the reader from page one with his latest suspense masterpiece._ When Cal Weaver stops at red light on a rainy night while driving home, he ignores the bedraggled-looking teenaged girl trying to hitch a lift. Even when she starts tapping on his window. But when she says, 'Hey, aren't you Scott's dad?' and he realizes she's one of his son's classmates, he can't really ignore her. OK, so giving a ride to a teenage girl might not be the smartest move, but how much harm could it do? Over the next 24 hours Cal is about to find out. When the girl, Claire, asks to stop at a restroom on the way home, he's happy to oblige. But the girl who gets back in the car seems strangely nervous, and it's only when they get nearer their destination that Cal realizes she no longer has the nasty cut that he noticed on Claire's hand. After he's finally let her out of the car he remains puzzled and intrigued. But it's only the next morning that he starts to really worry. That's when the police cruiser turns up at his door and asks him if he gave a lift to a girl the previous night. A girl who has now been found brutally murdered. If Cal is going to clear his name he's going to have to figure out what Claire was really up to and what part he played in her curious deception. But doing so will involve him in some of the small town of Griffon's most carefully kept secrets - and a conspiracy as bizarre as it is deadly.

Linwood Barclay - Never ​Saw It Coming
Keisha ​Ceylon is a psychic. At least, that's what she passes herself off as. The truth is, Keisha's real powers have more to do with separating troubled families from their money than actually seeing into the netherworld. Keisha watches the news for stories of missing family members. She gives it a few days, then moves in, tells these families she's had a vision, that she may have some clue to where these missing people are. And by the way, she charges for this service, and likes to see the money up front. Keisha's latest mark is a man whose wife disappeared a week ago. She's seen him on TV, pleading for his wife to come home, or, if she's been abducted, pleading with whoever took her to let her go. Keisha knows a payoff when she sees one. So she pays a visit to our troubled husband and tells him her vision. The trouble is, her vision just happens to be close enough to the truth that it leaves this man rattled. And it may very well leave Keisha dead...

Linwood Barclay - Marie Bostwick - Mark Alpert - Patrick Taylor - Búcsú ​nélkül / Varázsöltés / A végső elmélet / Egy ír falusi orvos
Linwood ​Barclay: Búcsú nélkül Egy reggel, amelyet soha nem fog elfelejteni, a kamasz Cynthia Bigge nehezen ébred. Irtózatos fejfájás gyötri, amely csak még hasogatóbb lesz, amikor eszébe jut, hogy a szüleivel történt tegnap esti veszekedésnek ma reggel biztos lesz folytatása. De minden nyugodt és csendes. Az egész ház üres, sehol egy lélek. Az apja, az anyja és a bátyja sincs otthon. Először csak furcsának találja a dolgot, de később egyre inkább elfogja a félelem. Majd egyszer csak rádöbben, hogy a családja eltűnt… Huszonöt évvel később a rejtély még mindig nem oldódott meg. Cynthia fejében még mindig rajzanak a megválaszolatlan kérdések. Meggyilkolták őket? Vagy csak egyszerűen elmentek? De akkor miért hagyták őt magára? Az asszony tudja, hogy le kell zárnia a múltat, hogy teljes életet élhessen. Ezért beleegyezik, hogy dokumentumfilmet forgassanak az esetről, hátha jelentkezik valaki, aki válaszolni tud a kérdéseire. Először semmi eredmény. Azután egyik rejtélyes dolog történik a másik után. Egy telefonhívás. Egy levél. Egy különös jelentőségű tárgy. Hamarosan úgy érzi, hogy annál rosszabbat nem tehetett volna, mint hogy felkavarja a múltat… Marie Bostwick - Varázsöltés Néha az ember élete egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozhat, ahogy az megtörtént Evelyn Dixonnal, akinek a férje húsz év házasság után bejelenti, hogy elköltözik otthonról. A magára maradt Evelyn félelmekkel telve, teljesen tanácstalanul tekint a jövőbe. Aztán hirtelen ötlettől vezérelve felkerekedik, hogy New Englandbe utazzon, ám közben megáll a connecticuti New Bernben, és nyomban beleszeret a festői szépségű kisvárosba, ahol már abban reménykedik, hogy új fejezet kezdődhet az életében. Mark Alpert: A végső elmélet Az eredetileg fizikusnak tanult szerző eljátszott a gondolattal, hogy mi történne, ha rossz kezekbe kerülne Albert Einstein egyesített térelmélete, amely az atombombánál is nagyobb veszélyt jelenthet az emberiségre Az elvált egyetemi tanár Dávid Swiftet megszállott bűnözők és kormányzati szervek üldözik, hogy mielőbb megszerezhessék a fizikusok szent Grálját Mark Alpert egy természettudományi lap szerkesztőjeként igyekszik az átlagemberek számára is érthetővé tenni a bennünket körülölelő világ működésének gyakran bonyolult elveit. Patrick Taylor: Egy ír falusi orvos Soha ne hagyd, hogy a fejedre nőjenek a páciensek! így szól dr. Fingal Flahertie O'Reilly első számú intelme a huszonnégy éves Barry Lavertyhez, aki a háziorvos által meghirdetett asszisztensi állásra jelentkezik az észak-írországi Ulsterben. Noha O'Reilly tanácsa nem minden esetben állja meg a helyét, a fiatalember többet tanul az élet dolgairól tapasztalt mesterétől, mint az orvosi egyetemen. A korábban háziorvosként is praktizáló Patrick Taylor regénye hangulatos és szórakoztató olvasmány az ír vidék mindennapjairól.

Linwood Barclay - Bad ​Move
In ​the too-quiet town of Oakwood, only the lucky die of boredom…and new homeowner Zack Walker isn’t feeling lucky. Whoever said the burbs were boring will think twice after reading Linwood Barclay’s hilarious debut mystery, in which Dad learns the hard way that he doesn’t always know best. Zack wouldn’t blame you for thinking he’s safety-obsessed. True, he masterminded a plot to trade his family’s exciting city lifestyle for one of suburban tranquillity. True, even after this strategic move, Zack still has issues with family members who forget their keys in the front door, leave their cars unlocked, or park their backpacks at the top of the stairs—where you could kill yourself tripping over them. Just ask his wife, Sarah, or his teenage kids, Paul and Angie, who endure their share of lectures. Zack knows that he needs to chill out and assume the best for once—but we know what happens to those who assume. When Zack realizes their two-faced developer sent a petty thief to fix their leaky shower, he starts fighting hard to ignore the fact that Oakwood isn’t the crime-free paradise he was hoping for. But his brief state of denial comes to an abrupt end when, during a walk by the creek, he stumbles across a dead body. Even more shocking, Zack actually knows who the victim is—and who might want him dead. With a killer roaming around their neighborhood and Zack’s overactive imagination in overdrive, he’s sure things can’t get any worse. But then another local is murdered—and Zack’s paranoid tendencies get him implicated in the crime. While his wife is trying to remember why she married him in the first place, and his kids are considering whether it’s time to have him committed, Zack decides there’s only one thing he can do. To protect his family—and avoid being busted for a crime he didn’t commit—he’s going to have to override his safety-first instincts, tap into his delusions of machismo, and track down the killer himself.

Linwood Barclay - Bad ​Luck
Journalist, ​family man, and paranoid writer Zack Walker visits his father's lakeside fishing camp. But the fresh air, childhood memories and peaceful contemplation are ruined when a body is found. Locals say the mutilated corpse must have been the victim of a random bear attack. But Zack Walker, as always, fears the worst. When another body is discovered, it seems there is a more deadly predator on the prowl. A Lone Wolf killer who is hell-bent on laying siege to the idyllic town. The fuse is lit and time is running out. Zack must face down a madman - or find out first-hand what the grand finale is . . .

Linwood Barclay - Közel ​a veszély
Lehet-e ​annál félelmetesebb, mint amikor meggyilkolják a szomszédaidat? Talán csak az, amikor rájössz, a gyilkos valószínűleg eltévesztette a házszámot. Jim Cutterék egy kánikulai szombat reggel szembesülnek a szörnyűséggel: a szomszédjukban lakó Langley-éket hidegvérrel lelőtték az éjszaka. Mit keresett a házban a bűntény idején Derek, Jim kamaszfia? Mi köze a gyilkosságnak a tett színhelyéről eltűnt számítógéphez, amin Derek Cutter és Adam Langley egy pornografikus regényt talált? Mi az összefüggés a gép egykori tulajdonosának öngyilkossága és a mostani eset között? Miért próbálja Ellen Cutter meggyőzni a férjét ennek ellenkezőjéről? Amikor a gyilkosság vádjával Dereket letartóztatják, Jim mindenáron ki akarja deríteni az igazságot, s bebizonyítani fia ártatlanságát. Közben döbben rá, hogy a gyilkos valódi célpontja tulajdonképpen az ő családja volt. Minden családtagnak van valami titkolnivalója, de melyik szolgálhat a gyilkos indítékául? S vajon mi köze mindehhez a korrupt, s cseppet sem feddhetetlen polgármesternek, Jim egykori munkaadójának és az ő minden hájjal megkent sofőrjének? Linwood Barclay mesterien szerkesztett regénye végig fenntartja a feszültséget, az események nem várt fordulatokat vesznek, a titkok lassan feltárulnak, s arra késztetik az olvasót, hogy megvizsgálja a jó és a rossz, a bűn és a bűntelenség fogalmát.

Linwood Barclay - A ​stoppos
Cal ​Weaver magánnyomozó élete és házassága romokban hever, amióta tizenéves fia, Scott egy bódult éjszakán lezuhant egy irodaház tetejéről. Cal semmit sem akar már az élettől, csak megtalálni azt, akit fia haláláért legalább részben felelőssé tehet. Egy éjszakán egy bőrig ázott stoppos lányt sodor útjába a balsors. Felveszi - és ezzel elköveti élete legnagyobb hibáját. Akaratlanul részesévé válik egy szökési színjátéknak, amelyben egyetlen szereplő sem az, akinek látszik. Segítségre senkitől sem számíthat, még sógorában, a helyi rendőrfőnökben sem bízhat. A véres hajsza megfontolatlan tinédzserek, szerelmes kölykök és évtizedes titkot leplező, alattomos felnőttek között veszi kezdetét. Cal fáradhatatlanul a gyilkosok nyomában lohol, de hiába igyekszik menteni e színjáték ártatlan szereplőit, fényt deríteni a titkokra és a hazugságokra, mindannyian rettenetes árat fizetnek tévedéseikért. Stephen King szerint a krimiírás nagymesterének tartott Linwood Barclay (Rémálom, A szemtanú, Látomás) legújabb vérfagyasztó történetében egy álmos kisváros sötét oldalát mutatja be, miközben azt sugallja, hogy hibázhatunk ugyan, de nem mindegy, hogy tévedésünket halál és szenvedés kíséri-e...

Kollekciók