Ajax-loader

Robert Jackson könyvei a rukkolán


Robert Jackson - Lángoló ​hídfő
Az ​1940. évi francia összeomlás kétségkívül leglátványosabb epizódja a "dukerque-i csoda" néven ismert hadművelet, amikor 338 226 katonát sikerült áthajózni a La Manche-csatornán, a lángoló hídfőből az angol kikötőkbe. Igaz, hogy a megmenekült brit és francia katonák nehézfegyverzete a németek hadizsákmánya lett, az is igaz, hogy a brit Expedíciós haderő súlyos vereséget szenvedett, bizonyos értelemben a dunkerque-i hadművelet mégis sikernek nevezhető, legalábbis erkölcsi értelemben. Komoly hadtörténelmi adalékok keverednek az angol szerző művében szemtanúk emlékezéseivel, és ha Sir Winston Churchill azt is mondotta ezekben a vészterhes napokban: "Evakuációkkal nem lehet háborút nyerni" - a "dunkerque-i csoda" mindenképpen Hitler kudarcát jelentette.

Robert Jackson - 101 ​híres tank
Kötetünk ​bemutatja a harcterek meghatározó jelentőségű erőinek számító páncéltörő fegyverek fejlesztési történetét. Megadjuk a járművek méreteit, súlyát, hatótávolságát, sebességét, személyzetük létszámát és más fontos adatokat. Fényképek és művészi rajzok segítik a bemutatást, mely által képet kaphatunk a valaha létező legjobb harckocsikról.

Robert Jackson - 101 ​híres bombázó
A ​könyv 101 bombázó repülőgépet mutat be: fejlesztésük és szolgálatuk történetét színes, valósághű rajzaik és fotóik illusztrálják. Az egyes típusoknak részletesen megismerhetjük a méreteit, hajtóműveiket, harci teljesítményüket, súlyukat és fegyverzetüket. A kötet lapjain olyan híres bombázókat láthatunk, mint a B17-es Repülő Erőd, az Avro Lancaster, a North American B25-ös vagy a Vickers Vimy.

Robert Jackson - A ​B-17-es Flying Fortress
A ​Flying Fortress elsőként a brit Királyi Légierő kötelékében került bevetésre harci körülmények között, de a nagy magasságú repülés hatásai és a kezdetleges bombázási eljárások miatt kezdetben nem sok sikert ért el. A típus fegyverzetén végrehajtott fejlesztéseknek és a kötelékrepülés során alkalmazott új védekező harceljárásoknak köszönhetően a B-17-es végül megtalálta helyét nappali bombázóként, és Hitler Harmadik Birodalmára mért csapásokat. A kötetben lévő fényképek, illetve illusztrációk segítségével világosan és hitelt érdemlően meséli el ennek a figyelemreméltó típusnak a történetét, és felidézi azoknak a hajózóknak az emlékeit is, akik életüket bízták erre a repülőgépre.

Robert Jackson - A ​második világháború érthetetlen rejtélyei
A ​Robert Jackson könyvében felmerülő kérdések egy része máig megválaszolatlan. A szerző sem vállalkozott arra, hogy egyértelmű választ adjon mindegyikre, de összegyűjtötte a mítoszok, legendák egész sorát, bemutatja az idők során felmerült lehetséges megoldásokat, kiemeli ezek közül a legvalószínűbbet, és mindehhez gazdag illusztrációs anyagot mellékel.

Robert Jackson - 101 ​híres vadászgép
A ​katonai repülés legkorábbi, első világháborús időszaka óta minden légierőnek létfontosságú részét alkották az olyan gyors, erős fegyverzetű repülőgépek, amelyek feladatának az ország légterének védelmét szánták, vagy a légi fölény fenntartását egy-egy földi támadás kiszemelt célterülete felett. A 101 híres vadászgép a korai vadászgépektől, mint a Sopwith Camel és a Bristol Bulldog, a második világháború olyan legendás típusain át, mint a North American P-51 Mustang, a mai gépekig, beleértve a legújabb F-22 Raptort és a Eurofightert is, a vadászrepülőgép típusainak történetét mutatja be. A 101 híres vadászgép a fejlesztés történetét, a repülőgép méreteire, tömegére, hatótávolságára, sebességére, hasznos terhelhetőségére, személyzetére, származási helyére kiterjedő adatokkal, fényképpel és színes oldalnézeti ábrával tárgyalva mutatja be a katonai repülés eszköztárának legjavát.

Robert Jackson - A ​flamand légi háború - 1918
A ​flamand légi háború - 1918Az emberiség addigi legvéresebb háborújának utolsó éve egyszersmind olyan időszakot is, jelentett, amikor a légi hadviselés taktikájának teljesen új dimenziója jött létre, és ezzel alapvető fontosságú katonai lehetőséggé vált. A könyv arról nyújt képet, hogy 1918 áprilisa és novembere között milyen fejlődésen mentek keresztül a légi harceljárások. A leírás az 1917-es esztendő eseményeinek összefoglalásával kezdődik: légi haderő és ütőképesség szempontjából elemzi a szövetséges és a német csapatok helyzetét. Ezt annak a bemutatása követi, hogy a szövetséges repülőegységek milyen szerepet játszottak a Ludendorff-offenzívák megállításában, majd a német Schlachtfliegerek - csatarepülő-századok - ismertetése következik, amelyek a II. világháborúban bevetett, hírhedt Stuka-kötelékek elődeinek tekinthetők. A szerző kitér azokra a légitámadásokra is, amelyek a német Gotha bombázók, és zeppelinek hajtották végre Dél-Anglia légterében, és bemutatja, hogy miképpen alakult ki a brit légvédelmi rendszer magja - azé a rendszeré, amelyet több évtized múlva Dowding tökéletesített az angliai csata idején.Az új harci gépek fejlesztése 1918-ban korábban soha nem tapasztalt lendületet kapott, de a német modellek a háborúnak még ebben a késői szakaszában is korszerűbbek, mint a hadrendbe állított szövetséges típusok. A könyv főként a flandriai eseményeket tárgyalja, de szó esik az Északi-tenger fölött vívott légi harcokról és az első repülőgép-hordozók bevetéséről is.Robert Jackson egy tekintélyes brit lapkiadócsoport védelmi ügyekkel foglalkozó tudósítója. Több mint 60 könyvet írt katonai témákban.

Robert Jackson - Little ​Book Of Secret Codes
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Robert Jackson - A ​II. világháború német haditengerészete
A ​német haditengerészet, a Harmadik Birodalom Kriegsmarinéje hősies küzdelmet vívott a II. világháborúban a felszínen és a tenger mélyén egyaránt. Németország az I. világháború után elveszítette flottáját, így az 1920-as és 30-as években a hadihajók új generációját építették meg. Ezek között zsebcsatahajók, csatacirkálók, tengeralattjárók és nehézcirkálók egyaránt megtalálhatók. Bár Németország felszíni flottája kicsi volt, hajói, mint a Graf Spee, a Bismarck és a Tirpitz jelentős szövetséges haditengerészeti erőket kötöttek le, amikor a II. világháború 1939 szeptemberében kirobbant, és nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a német tengeralattjáró-flotta blokádjával majdnem térdre kényszerítette Nagy-Britanniát. A kötet részletesen bemutatja a német flottát, a kis partvédelmi hajóktól az óriás csatahajókig.

Robert Jackson - 101 ​híres hadihajó
A ​kötet 101 hajó fejlesztését és szolgálata történetét mutatja be színes ábrákkal és fényképekkel. Mindegyik hajóról részletes adatsort nyújt, méretekkel, a hajtómű teljesítményével, sebesség- és hatótávolság, vízkiszorítási és fegyverzeti adatokkal. A könyv olyan híres hajókat tárgyal, mint a Hood, a Nautilus, az Invincible, a Kamikaze, a Prince of Wales és a világ haditengerészeteinek sok más egysége.

Kollekciók