Ajax-loader

Baracskai Zoltán könyvei a rukkolán


Baracskai Zoltán - Velencei Jolán - Profi ​stratéga
Baracskai ​Zoltán és Velencei Jolán írásaikban és előadásaikban eredeti és meglepő ötletekkel rukkolnak elő. Legújabb könyvükben tizenkét stratégiai dilemmát boncolgatnak. Finom iróniával írnak az elavult elképzelésekről, és lelkesednek azokért az újdonságokért, amelyek beleférhetnek egy új üzleti paradigmába. Hitvallásuk a stratégiai gondolkodás sokfélesége. Kételkednek a biztos jövőt ígérő kellékekben, és lecserélhetetlennek tartják az üzleti döntéshozó tökéletességét a kész üzleti modellekkel. A kiút kereséséhez finnyásan válogatott tudásháttérre építkeznek. Az üzleti gondolkodók közül Handy, Mintzberg és Prahalad a kedvenceik, és ebben a könyvükben a stratégiai gondolkodás megértéséhez Shakespeare, Ibsen és Mrozek drámáit is segítségül hívják.

Baracskai Zoltán - Mérő László - Velencei Jolán - Ezerarcú ​coaching
A ​jól képzett coach fő erénye, hogy megtapasztalta: az általa egyformán okosnak és mérvadónak tartott tanárai is nagyon sok fontos kérdésben nem értettek egyet, és ez egyikük értékét sem csökkentette. A coach értékét éppen az adja, hogy sokféle logikával tud hatékonyan gondolkodni, akárcsak maga a természet, amelyben szintén sokféle logika együttes jelenléte támasztja alá az evolúció működését. Ezért értékes erőforrás a coach a vezető számára, aki óhatatlanul belesüpped a saját vállalata, iparága logikájába akkor is, amikor másra lenne szükség. Ezért lett ez a kötet ilyen színes, sokoldalú, helyenként egymással is feleselő tanulmányok együttese. Nyugodtan minősítem őket önálló tanulmányoknak és nemcsak iskolai feladatként megírt szakdolgozatok kivonatainak. Így, másodjára átdolgozva ezek már képzett coachok valódi, eredeti tanulmányai szakmájuk egyik vagy másik érdekes részterületéről. A könyv BMF-BGK coaching képzésén végzett coachok szakdolgozatából készült. A kötet szerkesztői: Baracskai Zoltán, Mérő László, Velencei Jolán A szerzők: Székely Cilla, Pető Orsolya, Szendi Diána, Szűcs Zsuzsanna Gurabi Attila, Juhos Botond, Pressing Csaba, Dr. Varga Antal György, Juhász László

Baracskai Zoltán - Profi ​problémamegoldó
Egyszer ​Ausztráliában a tudósok megtanították a majmokat arra, hogy evés előtt mossák meg a gyümölcsöt. A majmok rájöttek, hogy úgy ízletesebb a gyümölcs, és a kísérlet befejezése után is rendszeresen megmosták. A tudósok meglepetésére hamarosan azok a majmok is elkezdték mosni a gyümölcsöt, akik soha sem érintkeztek a kísérleten átesett majmokkal. Mi történt? A többi majom is hasonló fejlettségi szintre jutott. Megérett rá a helyzet. Az előző nyolc könyvemnél úgy éreztem, hogy egy picit éretlen volt még a helyzet, hogy akkor arról és úgy prédikáljak. Lehet, hogy most is korán van a boldogulásra vágyó feladatelvégző romantikáját beáztatni? Nem fog meglepni, ha hamarosan azok is megmossák a Nagy Testvér elképzeléseit, akik nem olvassák el ezt a könyvet. De lehet, hogy azok is, akiknek nem tetszik az, amiről most beszélek. Legkevésbé hiszem, hogy az anosmiában szenvedők is hamarosan megmossák a gyümölcsöt. Nem mindegy, hogy ki fogja tovább vinni a gondolatokat, mert a hamis ember szájában az igaz eszme is meghamisul. Ettől mégsem félek. Megdöbbentő, mennyivel több tanítványomat idéztem, mint tanáromat. Legyezgeti a hiúságomat, hogy tanítványaim hamarabb felismerik a jeleket, mint egykori tanáruk. Büszke vagyok rátok, kedves tanítványaim! Biztos vagyok benne, hogy hamarosan Ti is hasonlóan írtok tanítványaitokról. Akkor mindannyian boldogok leszünk!

Baracskai Zoltán - Velencei Jolán - Követő ​nélkül nincs vezető
Ez ​a könyv nem arról szól, miként kell instantlevest főzni, arról sem, hogy milyen kár instantlevest főz- ni, hanem arról, hogy néha jó a nagymama húslevese, néha pedig sok más szép dolgot lehet csinál- ni, ha nem muszáj fél napig húslevest főzni. Naponta jelennek meg olyan hírek, hogy valaki a semmiből üzleti birodalmat alakított, de olyan is, hogy becsukták a több ezer fős vállalatot. Vannak olyan hírek is, hogy jött egy új igazgató, és a döglődő vállalatból virágzót fabrikált. Sokaknak ezek a hírek sokkolóak, mert érthetetlenek. Ebben a könyvben az itt és most használt szemüvegünkön keresztül értelmezünk néhány hírt. Többször hangsúlyozzuk a kínai bölcselő nyomán: "itt és most" Egy másik bölcsesség is alátámasztja mondanivalónkat: "Nem kérem, hogy az újjal tagadd meg a régit – mondta egy szerzetes –, de hogyan fogadod el az újat, ha nem veted el a régit? Tegnap padlizsánt vetettem, ma meg tököt. Szándékunk, hogy olvasónk elkezdjen velünk gondolkodni, és folytassa egyedül. Ez a gondolkodás arra vezetheti, hogy ne várja, hanem alkossa a csodákat. A szerzőkről:Baracskai Zoltán és Velencei Jolán megírták keményfedelű könyvüket. Egy tucat puhafedelű után ennek is elérkezett az ideje. Nem a puhafedelűek mennyisége, hanem azok leváltása vált minőséggé. Termékük, a DoctuS tudásbázisú keretrendszer túl van a kamaszkoron. Most már nemcsak a szerzők látják a világot a DoctuS által, hanem a világ is a Doctus által látja őket. Óránként ketten látogatják a www.doctus.hu -t. A DoctuS a tudás rendezésére kényszerít több ezer embert a világban. A szerzők úgy döntöttek, ahogy muszáj volt: bereteszelték a dinamikus minőséget kemény borítóba.

Kollekciók