Ajax-loader

Eva Dix könyvei a rukkolán


Eva Dix - Good ​bye, Lenin!
Alex ​lebt in der DDR, in Ost-Berlin. Es ist das Jahr 1989. Deutschland ist geteilt. Doch dann kommt es in der DDR zum Aufstand. Und auf einmal sind die Grenzen offen. Nur Alex’ Mutter bekommt nichts davon mit. Sie hatte einen Herzinfarkt und liegt im Koma. Als sie wieder aufwacht, gibt es die DDR nicht mehr. Wie soll Alex seiner Mutter das erklären? Er beschließt, ihr nichts von der Revolution zu erzählen. Ein gewagtes Spiel mit der Wahrheit beginnt. Good Bye, Lenin! – ein Buch in Einfacher Sprache – geschrieben in Anlehnung an den gleichnamigen Spielfilm von Wolfgang Becker und Bernd Lichtenberg aus dem Jahr 2003.

Eva Dix - Gyere ​velünk a tanyára!
Mi ​történik az istállóban? Mit esznek a disznók? Mit csinál a bálázógép? Mi terem a kertben? Miért hempereg a sárban a disznó? Miből sütik a kenyeret? A könyv lapjain a mesékből jól ismert állatokkal találkozhatnak a gyerekek:bocival, lóval, kutyával, kismalaccal, az újdonság csak az, hogy itt a valósággal ismerkedhetnek meg!

Eva Dix - Sabine Schuck - Az ​ókori Egyiptom
Fáraók, ​piramisok, templomok - 3000 évet ugrunk vissza a történelemben, hogy végigkísérjük Horit hosszú útján. Apjával együtt indulnak a kis faluból a fáraó udvarába, ahol Hori majd iskolába fog járni. - Mit tanultak, mivel játszottak a gyerekek? - Mekkora hatalma vot a fáraónak? - Miben hittek az emberek? Valódi ismeretek, részletes és színes illusztrációk, interaktív elemek, amelyek már az 5 évesek érdeklődését is felkeltik.

Eva Dix - Az ​indiánok
-Milyen ​volt egy indián falu? -Miről tanultak az indián gyerekek? -Kiből lehetett törzsfőnök? Az indiánsátor közepén halkan ropog a tűz. A férfiak holnap hajnalban indulnak a bölényvadászatra. Kicsi Hód és a húga Kacagó Napsugár izgatottan figyelik apjukat, aki a fegyvereit készíti elő. A kisfiú alig várja a másnapot. Életében először mehet ő is a vadászokkal. Hogyan zajlik a bölényvadászat? És mit csinálnak az indiánok, amikor nem vadásznak? A "Mi micsoda - Junior" sorozat e kötete az indiánok világába kalauzolja el a kis olvasót. Megtudhatják miben hittek az indiánok, hol verték fel a sátrukat és az is kiderül, milyenek voltak az indián ünnepek. Érdekes fejtörők és felhajtható kukucskálók teszik még izgalmasabbá a könyvet.

Eva Dix - Várak ​és lovagok
Mi ​MICSODA Junior 5. (2009) Milyen nehéz egy lovagi páncél? Tudtak írni és olvasni a lovagok? Hogyan lett valaki lovag? Ki vehetett részt lovagi tornán? Milyen fegyverei voltak a lovagoknak? A Mi MICSODA Junior sorozat 5. kötete a lovagok világába vezeti be a kis olvasót. Kristófnak - ahhoz, hogy lovag legyen - előbb néhány évig apródként kell szolgálnia a várban. Megtanul vívni, lovagolni, megismerkedik a várbéli élet mindennapjaival, a lovagi tornákkal és az ünnepségekkel is. A rejtélyes kukucskálók mögött pedig mindig érdekes információ vagy játékos rejtvény lapul.

Eva Dix - Ina Lutterbüse - Háziállatok ​és növények a gazdaságban
Mi ​MICSODA Junior 7. (2009) Milyen állatok élnek a gazdaságban? Hogyan kerül a tej a boltokba? Milyen gépekkel dolgoznak a gazdák a földeken? Hogyan lesz a magból kenyér? Hogy készül a gyapjú? A Mi MICSODA Junior sorozat 7. kötetében egy gazdaság életébe tekinthet be a kis olvasó. Lőrinc gazda és családja többféle állatot tart: tyúkokat, disznókat, marhákat, lovakat és juhokat. A földeken kukoricát, repcét és burgonyát termesztenek, gyümölcsfákat nevelnek és egy veteményest is gondoznak. A család munkáját modern gépek segítik. A felhajtható kukucskálók alatt további érdekességek és rejtvények lapulnak!

Kollekciók