Ajax-loader

Kormanik Zsolt könyvei a rukkolán


Kormanik Zsolt - Moncz Attila - Barcelona
Manchester ​United, Real Madrid, Bayern München, Milan, Porto, Liverpool. Illusztris társaság, amelybe csak a legnagyobbak kerülhetnek be. Akik meg tudják nyerni az első számú európai kupasorozatot, a Bajnokok Ligáját. Tavasszal Párizsban két olyan csapat küzdött meg a döntőben, amely egyaránt méltó lett volna arra, hogy bekerüljön a BL-győztesek, illetve az Aréna-könyvek sorába, közülük végül a Barcelona érdemelte ki az elismerést. A katalán szupercsapat, amely több mint 100 éves fennállása során másodszor ülhetett fel a kontinens futballtrónjára. Ha csak felületesen ismernénk a katalán óriásklub történetét, akár azt is mondhatnánk: a legenda újra él. Csakhogy a legenda, a Barcelona mindig is élt. A nemzeti önállóság, a függetlenség, az ellenállás szimbóluma, a világ egyik legnagyszerűbb klubja évtizedek óta nem csupán a város, de egész Katalónia büszkesége. Egymás után vetődnek fel a kérdések: miért, hogyan, kikkel és így tovább. Hitünk szerint a mű elolvasása után már nem lesznek kérdések. Csak minden igényt kielégítő válaszok.

Kormanik Zsolt - TOP ​50
A ​kiadó úgy döntött, hogy megválasztja a világ legjobb futballistáját 2006-ban, és választása végeredményét egy igazán tetszetős könyvben közzé is teszi. Tizenegy objektív, mérhető kritérium alapján kiszámított egy ötvenes rangsort, amelyben a 2006- ban legjobban teljesítő labdarúgók kaptak helyet. A kötet mindegyik labdarúgóval két oldalon foglalkozik, egy általános bemutatás mellett megtalálható az adott játékos névjegye, tavalyi tétmeccseinek listája, klubja(i) és válogatottjának alapfelállása. Mindenkinél kiemel öt emlékezetes, 2006-os momentumot. Emellett ismerteti valamennyi mérvadó szavazás végeredményét, a FIFA, az Onze mondial, a World Soccer és a France Football lajstroma mellett az egyes kontinensekét is.

Kormanik Zsolt - A ​futballvilág leghíresebb derbijei
A ​világ legismertebb, több mint száz évre visszatekintő sportágában, a labdarúgásban már szinte a kezdetektől kialakultak olyan párharcok, amelyek ma már nem csak az adott ország, hanem a tévécsatornák révén szinte az egész világ érdeklődésére számot tartanak. Egy Barcelona-Real Madrid, egy Inter-Milan, egy Rangers-Celtic mérkőzés napján nem csak az adott országban áll meg az élet... Könyvünk sorra veszi a legizgalmasabb párharcokat, ismerteti azok történetét, eredeti, számos, még soha nem látott fotóval illusztrálva.

Kormanik Zsolt - Moncz Attila - A ​Real Madrid legjobb 50 futballistája 1902-2007
Nagysikerű ​sorozatunkban egy világhírű klub történetének ötven legendás labdarúgóját mutatjuk be, a Barcelona és a Manchester United után a Real Madrid kerül terítékre. Érdekes statisztikák, archív fotók, olvasmányos szövegek jellemzik a kötetet. A királyi klub rajongói megtudhatják, mi az oka annak, hogy ma is áhítattal ejtik ki Madridban Puskás Ferenc , Alfredo di Stéfano és a többi legenda nevét. A játékosok pályafutását olvasva egyúttal megelevenednek a csapat korszakai, az öt BEK-győzelmet hozó ötvenes évek éppúgy, mint az európai porondon csak két UEFA-kupa-sikert fialó nyolcvanas évek.

Hegyi Tamás - Kormanik Zsolt - Az ​Európa-bajnokságok legjobb 50 futballistája 1958-2008
A ​gyorsan megkedvelt "ötvenes" sorozat rendhagyó kötetét tartja kezében a kedves olvasó. A szerzők ezúttal nem egy híres klub, hanem egy népszerű futballtorna, az Európa-bajnokság történetébe ásták bele magukat, hogy ötven kiváló játékos segítségével képzeletbeli utazásra invitálják a sportág szerelmeseit. Nemcsak képek és szavak, hanem részletes statisztikák idézik fel Beckenbauer, Maldini, Platini, Xavi, Van Basten, Zidane és társaik Eb-hőstetteit, válogatott karrierjét.

Kormanik Zsolt - Moncz Attila - Az ​FC Barcelona legjobb 50 futballistája
Cruyff, ​Kubala, Ronaldinho – három név, amely máris megmagyarázza, milyen céllal és miért éppen az FC Barcelonával indítja kiadónk az új sorozatát. A futball iránt érdeklődő olvasók kedvét ezúttal olyan kiadvánnyal keressük, amely a világ legjobb labdarúgóinak életútján keresztül kínál bepillantást a legnépszerűbb klubok múltjába és jelenébe. A csapatonként kiválasztott ötven labdarúgó pályafutása egyúttal emlékeztet a magyar labdarúgás szép hagyományaira is – múltbéli dicsőségünk felidézéséhez elég, ha haladéktalanul felütik a kezükben tartott könyvet.

Kormanik Zsolt - Moncz Attila - A ​Manchester United legjobb 50 futballistája
Sorozatunk ​második kötetében a friss angol bajnok, a Manchester United történetét elevenítjük fel a klub legjobb ötven futballistájának életútján keresztül. Hőseink többsége a két aranykorszak egyikében viselte a vörös ördögök mezét: például Best, Charlton és Edwards neve Sir Matt Busby ötvenes-hatvanas évekbeli csodacsapatát fémjelezte, Beckham, Cantona, Cristiano Ronaldo és Rooney a Sir Alex Ferguson keze alatt csillogó MU-ban halmozta-halmozza a sikereket. A sorok között a két edzőfejedelem munkássága is kibontakozik.

Kormanik Zsolt - Futball-Eb ​1958-2008
Sok ​érdekesség kis helyen is elfér - ez lehet a mottója a labdarúgó-Európa-bajnokság ötven esztendejét áttekintő könyvecskének. Mi volt az a Gerö-kupa, amelyben a magyarok oly sokat vitézkedtek? Hogyan született meg az Eb? Ki szerezte az első Eb-gólt? Kié volt az első mesterhármas? Miben voltak elsők a magyarok? Hogyan nyerhettek a dánok, ha ki sem jutottak? Miért jó, ha a 20-as számú játékos pályán van a hosszabbításban? Mire és kikre lehetnek büszkék az idei Európa-bajnokság résztvevői? Hogyan alakul a 2008-as torna menetrendje? Sok egyéb mellett ezekre a kérdésekre is választ kap, e kötet elolvasása után.

Kollekciók