Ajax-loader

Buzás Gergely könyvei a rukkolán


Bagyinszki Zoltán - Buzás Gergely - Magyarországi ​reneszánsz építőművészet
A ​könyv a magyar reneszánsz XV-XVII. századi Kárpát-medencei építészeti emlékeit mutatja be. Mátyás királytól az erdélyi fejedelmek koráig kalauzolja végig az Olvasót számtalan szemet gyönyörködtető illusztráció kíséretében.

Buzás Gergely - Szőke Mátyás - Visegrád ​- Fellegvár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Buzás Gergely - Gótika ​és kora reneszánsz
A ​kőbe faragott és kövekből egybeépített történelem várak, székesegyházak, templomok, monostorok, kolostorok, polgárházak, piacterek, utcák, városok, bástyák, várfalak vagy városfalak képében karnyújtásnyira, helyesebben szempillantásnyira közel van, csak éppen meglátni, s ami még ennél is nehezebb, megláttatni kevesen tudják. A jelen sorozat kötetei ez utóbbi föladatot, sőt küldetést teljesítik; és ha a könyvet forgatót némi képzelőerő is segíti, a múlt élővé válik.

Buzás Gergely - Mátyás, ​a reneszánsz király
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Endre - Buzás Gergely - A ​rómaiaktól a román korig
Nap ​mint nap épületek sokasága mellett megyünk el, és sokszor észre sem vesszük szépségüket. Új, hatkötetes sorozatunk ezen kíván segíteni, amikor közreadja a magyar építészet történetének gazdagon illusztrált enciklopédiáját. Nem titkolt célunk: felhívni a figyelmet hazánk épületeire - mind a történeti, mind pedig az első világháború utáni Magyarország építészeti kultúrájára. A mérnöki munka eredményeként szárnyaló formák, gigantikus épületek, mesteri tökéletességgel megalkotott építmények születtek, hogy emberöltőket túlélve történelmünk, kultúránk tanúi legyenek. A régmúlt építményeitől kortárs építészeink világszínvonalú munkáival bezárólag látványos képet kapunk az építömüvészet honi történetéről. Megismerkedhetünk a különféle stílusokkal és a jellegzetes épületcsoportokkal korszakuk, földrajzi elhelyezkedésük és rendeltetésük szerint. A fényképek bepillantást nyújtanak az épületek belsejébe, és egy-egy fontos motívumot külön is kiemelve ismertetnek meg a stílusirányzatokkal. Szerzőink az építészettörténeti korszakok kiváló magyar szakértői, akik érdekes, olvasmányos stlusban tárják a nagyközönség elé tudásuk legjavát. Missziós értékű a Kossuth Kiadó programja, a hatkötetes Magyar Építészet sorozat megindítása. A szép, érthetően és átláthatóan szerkesztett, jó értelemben "magukat kellető" könyvek sokat segíthetnek abban, hogy az emberek érdeklődése újra az építészet felé forduljon. Gyönyörű építészeti múltunkban gyökerezik ugyanilyen színvonalú jövőnk! A sorozat első kötetének római kori Pannóniája, a honfoglalás utáni magyar preromán és román építészet európai figyelemre méltó, különös erejű életre kelése és a korai gótika születése méltó bevezetése annak az útnak, amelyet a sorozat olvasói \\(remélhetően minél több érdeklődő fiatal) be fognak járni. Higgyék el nekem, az építészet maga a történelem, maga a kultúra, maga az élet! És ezek ugye fontos dolgok! Jó utazást! - Finta József

Buzás Gergely - Tóth Endre - Magyar ​építészet 1.
A ​Kossuth Kiadó nagysikerű sorozatának második, javított, frissített kiadása szakmailag megalapozottan, az építészettörténet-írás aktuális hazai állása alapján, de ismeretterjesztő jelleggel, közérthetően tekinti át a magyarországi építészet történetét a római kortól napjainkig. A gazdagon illusztrált első kötet az első évezred elejétől a Jagellók és utódaik korának építészetéig tárgyalja épített örökségünket. Hosszabb leírás: A Kossuth Kiadó nagysikerű sorozatának második, javított, frissített kiadása szakmailag megalapozottan, az építészettörténet-írás aktuális hazai állása alapján, de ismeretterjesztő jelleggel, közérthetően tekinti át a magyarországi építészet történetét a római kortól a reneszánszig. A kötet szerzői szakterületük nagy tapasztalatokkal rendelkező, elismert alakjai, akiknek köszönhetően a sorozat első kiadása méltán aratott sikert. A gazdagon illusztrált kötet tartalmazza a szerzők legfrissebb kutatásaira alapozott eredményeit, az építészet szakkefejezéseinek megértését segítő kislexikont, valamint ajánlott bibliográfiát. A kötet célja színes, közérthető és a lényeget megragadó szöveggel és túlnyomórészt mai képekkel megismertetni a nem szakmai érdeklődő közönséget a magyarországi épített örökség kiemelkedő és jellemző példáival az első évezred elejétől a Jagellók és utódaik korának építészetéig. Szerzőről: Buzás Gergely: régész, művészettörténész, jelenleg a Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás Király Múzeumának múzeumigazgatója Tóth Endre: római korral és középkorral foglalkozó régész, a Magyar Nemzeti Múzeum Könyvtárának nyugalmazott főosztályvezetője.

Kollekciók