Ajax-loader

Vörös Csaba könyvei a rukkolán


Vörös Csaba - A ​sportriporter is ember
Vörös ​Csabának, az Eurosport kommentátorának első könyve, melyben huszonegy magyar sportriporterrel olvashatnak mélyinterjút az érdeklődők. A könyv elolvasásával nemcsak őket ismerhetik meg, hanem a mai és a múlt magyar sajtóját; ebbe beleértendő az írott és az elektronikus (rádió, tv) sajtó is. „Nehéz helyzetben vagyok. Örülök is, meg nem is. Előszót írni megtiszteltetés, főleg egy olyan könyvbe, melyben azok az emberek szerepelnek, akikre kivétel nélkül felnézek.” (Nacsa Olivér) A kötetben szereplő személyek: Böröczky József, Csisztu Zsuzsa, Dávid Sándor, Faragó Richard, Fülöp László, Hajdú B. István, Kaplár F. József, Knézy Jenő Komlósi Gábor, Kovács Géza László, Máté Pál, Méhes Gábor, Notovny Zoltán, Ifjabb Perutek János, Sipos János, Szabó Gábor, Szántó Dávid, Szepesi György, Várhegyi Ferenc, Vitray Tamás „Menet közben is változott a szereplők névsora, van, aki bekerült, van, aki kikerült. Ennek a könyvnek is végesek a határai. Ezúton is szeretnék elnézést kérni mindazoktól, akik végül nem kaptak helyet benne!” (Vörös Csaba) Csisztu Zsuzsa: - Ha megkérdeznék, hogy barátkoznék-e vele, akkor bizonyára szívesen. Hajdú B. István: - Hajdú István vagyok, de ha kell legyek Hajdú B.! Knézy Jenő: - Szerencsés ember vagyok. Notovny Zoltán: - Köszönöm szépen, megvagyok. Szántó Dávid: - Abban valóban egyedi lettem, hogy ilyen füleim, és mosolygásom van. Szepesi György: - Nyolcvanöt évesen negyvenötnek érzem magam. Vitray Tamás: - Átkozottul szerencsés pasas. Gyulai István, Knézy Jenő, és Molnár Dániel emlékére.

Vörös Csaba - Klampár, ​a fenegyerek
"Tibi ​gyerekként mindig fölfelé játszott: serdülőben bőven ifi szinten volt, ifiben pedig már a felnőtt mezőnyben brillírozott. A sportág iránti szorgalma és elhivatottsága, példaként álljon mindenki előtt." (Gergely Gábor) "Nagyképűség nélkül állíthatom, hogy a párosunk magasan a világ legjobbja volt. A világbajnoki döntőkbe úgy jutottunk be, hogy meg sem erőltettük magunkat." (Jónyer István) "Nekem más lehetőségem nem volt az életben, csak a pingpong. Ha a bátyám nem terel rá erre az útra, valószínűleg úgy járok, mint az osztálytársaim nagy része, és lecsúszott bűnöző lesz belőlem. Óriási szerencse, hogy ehhez a játékhoz volt a legnagyobb tehetségem" (Klampár Tibor)

Vörös Csaba - Anita
55 ​milliárdos sikkasztásra bukkan egy titokzatos szervezetnél a kezdő sportújságíró, Molnár Vendel. A hatás nem marad el: könyvének megjelenése után öngyilkos lesz a leleplezett szervezet vezetője, ő pedig pillanatok alatt meggazdagszik, és az ország legvonzóbb férfijává válik. Ám egy nap minden megváltozik. Levelet kap önmagától, melyben kiderül, hogy a barátai életveszélyben vannak. Őrült hajsza kezdődik, egy őrült helyzetben, hogy kiderüljön, ki a sorozatgyilkos, és milyen szerepet játszik az ügyben a világ legfurcsább teremtése, Ambrus Anita. "Ijesztően sötétnek találta a szobát. Nyolc négyzetméter lehetett, s itt töltött lekötözve egy hetet. Érdekes, akkor kevésbé fájt a szíve, mint most. S nem is volt ennyire sötét és csöndes ez az odú. Most síri csönd telepedett rá. Lehet, hogy élve eltemették? A hátán feküdt, kezeit összekulcsolva a feje alatt pihentette. Meredten a plafonra nézett, nem tudott elaludni. Cikáztak a gondolatai. Hogy gondolhatja, hogy pont őt fogja választani ez a Casanova, miközben bármelyik ujjára szerezhetne tíz nőt. Utálta ezért. Mégis ő kellett neki, senki más. Majd' minden percben eszébe jutott az az este, amikor levetkőztette, és belökte a kádba. A látvány mélyen belevésődött az emlékezetébe. Arról a fájdalmas tényről nem is beszélve, hogy a tudattalan férfi másnap nem emlékezett semmire. Ambrus Anita elkövette élete legnagyobb hibáját: nem erőszakolta meg Magyarország legvonzóbb férfiját." Knézy Jenő ajánlásával: "A Vendel trilógia első kötete elementáris erővel hatol tudatunkba. Mire észhez térünk rabul ejt, és soha többé nem szabadulunk meg tőle."

Kollekciók