Ajax-loader

Utta Danella könyvei a rukkolán


Utta Danella - A ​két Barbara
Utta ​Danellának a képernyőről is ismert „Regina"-története után az olvasó megismerkedhet a milliós példányszámokat felmutató írónő gazdag életművének újabb darabjával, a két Barbarát, anyát és leányát bemutató nagy sikerű regénnyel. A két nő sorsa - emberöltőnyi különbséggel bár s eltérő körülmények között - furcsán rímel egymásra. Az első Barbara - régi nemesi család, a Tallienek büszke és önfejű sarja - szilaj szépségével sorra hódítja a férfiakat, ám őt magát a nála jóval idősebb, ünnepelt baritonista ejti rabul. A botrány kirobban, s a szerelmespárnak nem marad más választása, mint a szökés. Barbara idegenben szüli meg gyermekét, s idegen városokban, országról országra bolyongva keresi a boldogulást az immár megkopott hangú, nagybeteg, öreg élettárs oldalán. A háború zűrzavara Olaszországba veti őket, itt nő fel, s itt ismeri meg a szerelmet a második aranyhajú Barbara, aki szép és büszke, mint az édesanyja, de akire súlyos teherként nehezedik szülei - az össze nem illő emberpár - tragikus sorsa. Az elárvult fiatal lányt a család hazahívja Németországba, de itt is kísért a múlt: nehéz az ifjú Barbarának a legendás anya árnyékával a háta mögött megtalálnia önmagát, s bebizonyítania másoknak is, hogy nem ugyanazt az utat járja, mint a Tallien család egykori fekete báránya, hogy okult szertelen édesanyja sorsából, s képes a szerelemben is - igaz, egy elhamarkodottan vállalt, nagy szenvedély ellobbanása után - bölcsen és életre szólóan választani.

Utta Danella - Flutwelle
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Utta Danella - Flutwelle
Der ​Mann, der die junge Nina Nossek geliebt hatte, war aus dem Ersten Weltkrieg nicht mehr zurückgekehrt. Wie eine Flutwelle, unbegreiflich und unerbittlich, empfindet sie zunächst die Zeitereignisse, die ihr und den Menschen ihrer von zwei Kriegen gezeichneten Generation die trügerischen Fundamente privaten Glücks wegreißen.

Utta Danella - Felejts, ​ha élni akarsz
Idegen ​nő érkezik a dél-német kisvárosba: Cornelia Crant, a szép, német származású, amerikai állampolgár. A nő húsz év után sem akar és tud megbocsátani és felejteni, kitartóan kutat kedvese gyilkosa után. A Dornburgban töltött néhány nap alatt lelkiekben mind jobban eltávolodik a gondtalan, harmonikus élettől, melyet az utóbbi években élt. A múlt újra megelevenedik: Cornelia visszaemlékszik Kelet- és Nyugat-Poroszországra, szülei birtokára, felhőtlen gyermekkorára, élete egyetlen nagy szerelmére, s a háborúra, amely megfosztja kedvesétől és hazájától... Tragédiáját az okozza, hogy nem képes felejteni. Simone, Cornelia lánya egy napon szintén a múlt sodrásába kerül, s szembesül a születése előtt történtekkel, amikor megpróbálja édesanyja élettörténetét nyomon követni. Vajon függetlenítheti-e magát az ifjú generáció az apák vétkeitől? Vajon lehet-e tisztán kezdeni az életet? Ő és kedvese megszabadulhatnak-e a múlt terheitől? A bűn és bűnhődés megindító regénye ez, Utta Danella bestsellerszerző tollából.

Utta Danella - Der ​Maulbeerbaum
Sechzehn ​Jahre nach Kriegsende kann der Buchhändler Wolff endlich mit seiner Tochter Ricarda aus Breslau zu seiner ältesten Tochter Charlott in den Westen ausreisen. Aber das Wiedersehen ist nicht ungetrübt, denn Ricarda kann nicht vergessen, dass Charlott ihr einst den geliebten Mann nahm ... Eine mitreißende Familiengeschichte der Erfolgsautorin um das Schicksal zweier ungleicher Schwestern.

Utta Danella - Velencei ​utazás
Egy ​fiatal lány különleges utazása Velencébe... Találkozik a szerelemmel, ami megváltoztatja az életét - a gyermekből felnőtt lesz. Most olyan szomorúnak látszott, már egy kicsit se mosolygott. Engem is közelről érintett a búcsúzás. - Hiányozni fogok? - kérdezte Rolf, és megfogta a kezem. - Talán - mondtam huncutul. - Pony - könyörögve nézett rám, egészen közelről a szemembe - Csak te érdekelsz. hamarosan visszajövök. Nagyon hamar. Meg fogod látni. nem sokkal ezután az autóhoz kísért. Amikor éppen be akartam szállni, hirtelen a karjába kapott, és megcsókolt. Olyan szorosan ölelt, mintha soha többé nem akarna elengedni. Amikor elindultam, úgy éreztem, nincs boldogabb nálam, és hirtelen jött rám a felismerés. már igazából felnőtt vagyok.

Utta Danella - Egy ​férfi képe
Utta ​Danella német bestseller-írónő regénye a két eltérő jellemű és temperamentumú Wieck nővér történetét meséli el. A két testvér viszonylag harmonikus kapcsolatban él egymással mindaddig, míg meg nem jelenik Gus, a rafinált szépfiú, hogy próbára tegye a két nő érzelmeit és kapcsolatát. Gust csak a pénz és a nők érdeklik, s míg Karen és Georgia rájönnek, hogy kivel is állnak szemben, a férfiakat illetően számos új érzéssel és tapasztalattal lesznek gazdagabbak.

Utta Danella - Szeptemberi ​négyes
Utta ​Danella német bestseller-írónő regénye egy érzelmi kapcsolataiba belefáradt lótulajdonosnő történetét meséli el. Vera számos csalódása után úgy dönt, hogy kedvenc lovát viszi magával arra az előkelő nyaralóhelyre, ahol sérelmeit próbálja kipihenni. Egy napon azonban, amikor lovagolni indul, lova semmiképpen sem akar vele tartani a szomszédos boxban lévő ló nélkül. Miután Vera megismeri a ló gazdáját, a jómódú Robertet, már nemcsak lovaik, hanem ők is vonzódni kezdenek egymáshoz.

Utta Danella - A ​fekete tükör
A ​grottenbrunni kastély úrnőjének halála után néhány évvel az özvegy Ravinski új feleség után néz. Hosszas latolgatás után végül feleségül veszi a fiatal Corát, akit azonban kétes múltja miatt Ravinski gyermekei nem fogadnak el. A férfi dühében olyan végrendeletet készít, amelyben szinte minden vagyonát új feleségére hagyja. Ravinski halála után Cora az elviselhetetlen gyűlölet légkörében él, mígnem egy napon holtan találják a közeli erdőben.

Utta Danella - Szivárvány
Mi ​vonzza a harmincnégy éves Elisabethhez az ízig-vérig önző filmsztárt, a nagy komédiást, Veit Gregort? Barátai is döbbenten követik a fejleményeket, hiszen Elisabeth se nem szép, se nem híres, egyszerűen más, mint azok a nők, akiket Gregor addig ismerhetett. A színész az életben is szerepet játszik? Házassága reklámfogás, mellyel a külvilágot akarja elképeszteni? A tapasztalatlan Elisabeth megbabonázva rajong az egyszerre gyengéd és hideg, szenvedélyes és közönyös férfiért. És amikor megkísérti egy új, tiszta szerelem, választania kell a két férfi közt.

Utta Danella - Regina ​révbe ér
A ​történet 1955 és 1956 szilvesztere között játszódik, vagyis 12 sorsdöntő hónap eseményeit követi nyomon 12 fejezetben. Az első szilveszteren véletlenül találkozik a nagyvárosban két magányos, félszeg ember: Regina, aki a keleti zónából menekült, s iszonyú emlékeket hurcol magával még a háború idejéből, meg Martin, aki az utolsók közt tért vissza nemrég az orosz hadifogságból. Egyelőre még kudarcba fúl a bátortalan kísérlet, hogy egymásba fogódzanak, mindegyiküknek egyedül kell megtalálnia a helyét a gazdasági csoda Németországában. Regina álomszerű karriert fut be: felfedezi Janády János, a nagy divatcégek sztárfotósa, aki a szürke kis verébből káprázatos szépségű fotómodellt varázsol. Az ellenállhatatlan férfi a szerelemben is varázslónak bizonyul: meggyógyítja és felszabadítja a nőiességében sebzett Reginát. Ám októberben kitör Magyarországon a forradalom, megérkezik Budapestről Ilonka, János felesége, a kisfiukkal - Regina önként visszavonul. Újra magányos lesz tehát, egyedül várja az újévet, míg odakint durrognak a szilveszteri petárdák, ám éjfél után megszólal a telefon.

Kollekciók