Ajax-loader

Gáspár János könyvei a rukkolán


Gáspár János - Hám László - Pataki Miklós - Technika ​7. A változat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gáspár János - Kerekecske dombocska
E kötet gazdag gyüjteménye Erdély gyermekirodalmának, megismerhetjük belőle a nyelvi csodát özönével ontó Székelyföld kedves, játékos hangú népmeséit, verseit, mondokáit.

Gáspár János - Fekete ​István Ajkai képeskönyve
..."ÉS ​MEGTALÁLTAM ÖNMAGAM." Ezt a befejező mondatot Feketénél több helyütt is lehet olvasni. Igaz azonban az, hogy nem ez a leggyakrabban idézett befejezés tőle, hanem az, hogy "-..és megtaláltam a Hazámat." A kérdés, hogy mikor és mekkora különbség van a két vallomás között, akkor és ott derül ki, amikor arra gondolunk, hogy Flaubert Bovarynéját olvasva azonnal eszünkbe jut a Flaubert-i mondás: "Bováryné én vagyok", vagy másként. "én vagyok Bováryné".

Gáspár János - Hám László - Dr. Orkonyi Ede - Pataki Miklós - Technika ​7. B változat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gáspár János - Fajismeret
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gáspár János - Töredékek ​a kuckóból
A ​kötet szerző|e Gáspár János (Abony 1932.}, aki elemi és középiskolai tanulmányait Abonyban és Szolnokon, egyetemi tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán végezte. 1954-1957 között tanított a szeghalmi Péter András Gimnáziumban, majd 1960-tól feleségével és két gyermekével Ajkán élt, tanított és dolgozott a Városi Tanács Művelődési Osztályán. Giay Frigyessel, munkatársával és barátjával 1971-ben kezdték gyűjteni -Fekete Istvánné kitűnő segítségével - a Fekete-életmű hagyományait. Ezt a segítséget gazdagon kiegészítette Fekete Edith és ifj. Fekete István (mindketten Ajkán születtek). 1975-ben hozták létre az ország első Fekete István-emlékszobáját, amelynek anyaga (ifj. Fekete István adományaival és életművének bemutatásával gazdagodott) az ajkai Városi Múzeumban látható.

Kollekciók