Ajax-loader

Neil Morris könyvei a rukkolán


Neil Morris - The Rescuers Down Under
SOS! SOS! Percival McLeach, an evil poacher, has kidnapped a little boy named Cody! It is up to Bernard and Miss Bianca, the bravest mice in the Rescue Aid Society , to fly around the world and rescue him.

Neil Morris - Az ​őskor
Ismerd ​meg a történelem kezdeteit: az ősrobbanástól az élet kialakulásáig, az ember megjelenésétől az írás feltalálásáig.

Neil Morris - Mezopotámia ​és a bibliai országok
Ismerd ​meg a Közép- és Közel-Kelet népeit és birodalmait, a sumérokat, a babilóniaiakat, a perzsákat, a hébereket, a föníciaiakat és a filiszteusokat.

Neil Morris - Versailles-tól ​a II. világháború végéig
Ismerd ​meg a világot 1919-től 1945-ig, az I. világháború utáni békeszerződéstől a nagy gazdasági világválságig, a németországi nácizmus hatalomra jutásától a II. világháború végéig!

Neil Morris - Ázsiai ​civilizációk
Ismerd ​meg Ázsia történelmét, India birodalmait és a kínai dinasztiákat, Korea, Japán és Délkelet-Ázsia civilizációit!

Neil Morris - Nacionalizmus ​és romantika
A ​könyv rendkívül szép illusztrációk segítségével kalauzolja el olvasóit a 19. századba. Bemutatja Európa történetét a nacionalizmus és romantika kialakulása, terjedése szemszögéből. Bemutat birodalmakat és népeket, királyokat és vezetőket, háborúkat és békeegyezményeket, ír a tudomány, az orvoslás, a technológia, a művészet az építészet jelentős fejlődéséről, valamint e drámai időszak társadalmának változásairól is.

Neil Morris - Így ​éltek az ókori egyiptomiak
(92 ​oldal, 2005) A csodálatosan illusztrált könyv nem a nagy történelmi eseményeket idézi, hanem azt, hogyan éltek, dolgoztak, öltözködtek, tanultak, milyen vallásban hittek az emberek, és mit hagytak az utókorra. A múmiák és a piramisok mellett többek között az étkezési szokásokat és a családi életet is megismerhetjük. Az átlátszó fóliák felhajtása után a kívülről rejtett látnivalók is az olvasó elé tárulnak. Exkluzív kiállítású, tartalmas olvasmány.

Neil Morris - A ​századforduló és az első világháború
Milyen ​volt a világ a XX. század kezdetén? Ismerd meg a mozi és a repülés hőskorát, az első világháború éveit és az orosz forradalmat!

Neil Morris - Die ​Urgeschichte
Wo ​lebten die Urmenschen? Warum geht der Mensch aufrecht? Wer waren die ersten Werkzeugmacher? Wie kleideten sich Neandertaler? Welche Kunstwerke haben uns die frühen Menschen hinterlassen? Wann endete die Urgeschichte? Decke die farbigen Folien auf und beoabachte die Herstellung von Steinwerkzeugen, gehe mit Frühmenschen auf die Jagd, erforsche eine Schutzhütte aus Mammutknochen und erkunde eine der ersten Städte. Lebendige Illustrationen vermitteln ein eindrucksvolles Bild vom Alltag der Urmenschen. Detailgetreue Abbildungen von Gegenständen und Kunstwerken zeigen, wie die frühen Menschen lebten.

Fiona Macdonald - Neil Morris - Music ​and Dance
People ​all over the world dance and make music to worship, to entertain, to tell stories, and to enjoy themselves. Discover the rich variety of music and dance celebrated around the world and the special meaning they hold for different cultures.

Neil Morris - A ​benépesülő Amerika
Tudj ​meg többet arról, hogyan hódították meg Amerikát a spanyolok, a portugálok a franciák és a britek 1600 és 1800 között!

Neil Morris - John Malam - Az ​Európán kívüli világ
Tudj ​meg többet a kínai Szung- és Tang-dinasztiákról, valamint a mongol hódításról! Fedezd fel az első afrikai királyságokat és az indiai birodalmakat!

Neil Morris - Az ​ipari forradalom
A ​könyv rendkívül szép illusztrációk segítségével kalauzolja el olvasóit az ipari forradalom változásokban gazdag időszakába. Bemutatja e folyamat történetét Európában, az Egyesült Államokban, Oroszországban, Japánban. Megismerhetjük a legfontosabb találmányokat, valamint a kereskedelem, a távközlés, az életmód változásait is.

Neil Morris - 1945-től ​a hidegháború végéig
A ​legfontosabb történelmi-politikai és kulturális változások a második világháború végétől a berlini fal leomlásáig.

Neil Morris - Reg Cox - A ​világ 7 csodája
Az ​emberi alkotás remekműveit hiteles adatok, színes illusztrációk, térképek és fényképek segítségével ismerhetjük meg - akár egy föld körüli utazáson.

Neil Morris - Kalózok
A ​történelem folyamán, amióta csak kincsekkel, áruval megrakott hajók közlekedtek a világ tengerein, léteztek kalózok, akik megtámadták a hajókat, és elrabolták rakományukat. A Kalózok című kötet izgalmas utazásra hívja olvasóit: bemutatja a félelmetes és hírhedt kalózkapitányokat, akik nemcsak a foglyokkal kegyetlenkedtek, de a saját legénységüket is rettegésben tartották. Felfedjük a kalózok harcmodorát, fegyvereik működését, és hogy milyenek voltak a hajóik, melyekre rábízták az életüket. Megismerhetjük az ádáz haramiák mindennapjait, hogyan éltek két rajtaütés között, mihez kezdtek rablott kincseikkel, és mihez kezdett a törvény velük, ha sikerült őket kézre keríteni. Megtudhatjuk azt is, milyen felszereléssel, hogyan és hol működnek napjaink kalózai.

Neil Morris - Ázsiai ​és afrikai birodalmak
Fedezd ​fel a kínai, japán, koreai, indiai, délkelet-ázsiai és afrikai birodalmakat a XV. század elejétől a XVIII. század végéig!

Neil Morris - Ting Morris - Heidi
Láttatok-e ​már havasokat? Napfényben szikrázó vagy ködgomolyokba burkolózó, fenséges hófödte csúcsokat? A kislány, akiről történetünk szól, a havasok csodavilágában élt. Aztán a kegyetlen sors a város szürke kőrengetegébe kényszerítette. Új kis barátnője, Klára, mozogni sem tudott, nemhogy havasi legelőkön futkározni. Azért ne szomorodjatok el! Heidit nem kell féltenetek. Őt a havasok visszahívták. Még Klárát is magával vitte. És mint minden igazi mese végén, itt is minden jóra fordul. Csillognak a csúcsok, kacagnak a kislányok!

Neil Morris - Ting Morris - Aladdin
Vigyáztok-e ​régi holmitokra, egykor szeretett, de most már kicsit kopott játékaitokra? Vagy csak úgy kidobjátok, elcsereberélitek őket? Ne tegyétek! Okuljatok Aladdin históriájából. Az ő felesége bezzeg könnyelműen elcserélte az ura rozsdás, ódon lámpását - és ezzel nagy bajt zúdított mindannyiuk fejére. Pedig Aladdin csodatevő szellemeknek parancsolt, és még a vén varázslóval is szembe mert szállni! Nem hiszitek? Hát csak olvassátok el ebben a könyvben, milyen csodálatos kalandjai voltak ennek az Aladdinnak!

Neil Morris - Elveszett ​városok
Az ​emberiség története során sok legenda kering elveszett vagy elfeledett városokról. Az Elveszett városok című kötet izgalmas utazásra hív, amely során felfedezhetjük e városok titkait. Az iskolapadban hallottunk Trójáról és Babilonról, az ókor talán legcsodálatosabb városairól, amelyeket évezredek óta elveszettnek hittünk. Láthatjuk, hogyan pusztult el Pompeii, amint a Vezúv lávája beterítette. Felfedezhetünk afrikai, dél-amerikai és ázsiai városokat, amelyeket eddig hiába kerestek. Megtudhatjuk, hogyan is folyik a kutatómunka napjainkban a szárazföldön és a tenger mélyén.

Kollekciók