Ajax-loader

Antal B. Gábor könyvei a rukkolán


Antal B. Gábor - Hajós Katalin - Az ​italok világa, a világ italai
Kinek ​és miért írtuk ezt a könyvet? Miről szeretnénk és miről nem szeretnénk szólni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre igyekszünk rögtön az elején választ adni. A társaságot, a kellemes időtöltést kedvelő, az italok iránt érdeklődő olvasóknak igyekeztünk írni, és reméljük, hogy ezáltal hozzájárulhatunk a hazai italfogyasztási szokások változatosabbá, kulturáltabbá tételéhez. Ugyanakkor nem volt célunk az egyébként világviszonylatban is kiemelkedő magyar szeszfogyasztás további ösztönzése, inkább csak új variációs lehetőségekre szeretnénk felhívni a figyelmet. Nem akarjuk az olvasót tudományos elemzésekkel, technológiai és vegyi folyamatok leírásával untatni, úgy véljük azonban, hogy hasznos lehet, ha a fogyasztók számára megkönnyítjük az italfajták megkülönböztetését, a címkék megértését és azonosítását. A gyártási folyamatokkal csak olyan mértékben foglalkozunk, amennyire azok az italok jellegzetességeire, fajtáira és használatára fontos ismereteket nyújtanak, és ezáltal az érdeklődők számára egyszerűbbé válik az italok bonyolult világában történő eligazodás.

Antal B. Gábor - Bár-Ital-Tan
A ​szeszes italokról, az italozásról, az ivás élvezetéről, módjairól, történetéről, valamint az italfogyasztás kultúrájáról. Amit tehát az italokról és az italozó helyekről fontos, hasznos és érdemes tudni. A könyv első része magukról a szeszes italokról, a második része felhasználásukról, fogyasztásuk sokféleségéről és a bárokról szól.

Antal B. Gábor - Bádonyi Mihály - Szőke Szabolcs - Professzionális ​bártender
A ​bártender szakma és a bárok működésének megismerése segít hozzá ahhoz, hogy bővebb ismeretek szerezzünk az italfogyasztás igazi kultúrájáról, élvezetéről. A bárokban találhatjuk a legszélesebb italkínálatot, a legszakszerűbb felszolgálást, a legtöbb kreatív kevert italt. Könyvünk ezt mutatja be. A könyv első része az italtípusok teljes skáláját mutatja be, elsőként a hazai könyvkiadásban egyetlen kötetben foglalva össze azokat. Az ITALISMERET rész tartalmazza az összes alkoholmentes és alkoholos italtípusokat, az utóbbiba beleértve a söröket, borokat és párlatokat is. Az italokkal természetesen a legfontosabb alaptulajdonságaikon, a vonatkozó gyakorlati tudnivalókon túl olyan mértékben és részletességgel foglalkozik, amit a bárban betöltött szerepük indokol. Megtudhatjuk melyik név, melyik címkefelirat pontosan milyen típust, jelleget, stílust, minőséget, és egyéb tulajdonságokat takar, azaz pontosan mi van, mi lehet a palackban, a dobozban, a hordóban vagy a pohárban. A második rész az italok felhasználásáról, fogyasztásuk sokféleségéről szól. A BÁR­-ISMERET részben pedig megismerkedhetünk a bárok és a báritalok kialakulásával, a bárberendezéssel, felszereléssel és persze az italkeveréssel és a kevert italokkal. Hivatásos és amatőr bártenderek számára pedig bemutatjuk szakmájuk legfontosabb fogásait és feladatait is. A magas fokú szakmai ismeretanyagot tartalmazó, igényes kivitelű könyv szakszerű tájékoztatást, tényszerű eligazítást nyújt az italok és bárok rendkívül színes, változatos, de igen bonyolult világában. Szakembereknek, az italokkal hivatásszerűen foglalkozóknak, és az érdeklődő ínyenc fogyasztóknak egyaránt. Profiknak és amatőröknek. Más szóval: a vendéglátóknak és a vendégeknek. A pult és a bárpult mindkét oldalán.

Kollekciók