Ajax-loader

Ferenczy Béni könyvei a rukkolán


Ferenczy Béni - Írás ​és kép
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ferenczy Béni - Fák ​könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szőnyi István - Molnár C. Pál - Szobotka Imre - Elekfi Jenő - Varga Nándor Lajos - Ferenczy Béni - A ​képzőművészet iskolája
A ​képzőművészet iskolája két kötetében a XX. századi magyar művészet jeles mesterei nyújtanak segítséget mindazoknak, akik meg akarnak ismerkedni a képzőművészet eszközeivel és eljárásaival. A könyv persze nem vállalkozhat arra, hogy olvasóiból művészt neveljen, de lehetőséget teremt az amatőrök számára az alapvető technikák elsajátítására, s talán a "profiknak" is szolgálhat egy-két tanáccsal. Az első kötetben a szerzők a hagyományos, az idők próbáját kiállt eljárásokat sorakoztatják az olvasó elé, a másodikban pedig a régiek mellett - a századunkban megjelent új anyagokat és módszereket ismertetik. A képzőművészet iskolája természetesen nemcsak technikai tudnivalókkal szolgál, hiszen az egyes írások - közvetve - szerzőik művészi hitvallását is tolmácsolják.

Ferenczy Béni - Virágoskönyv
Ferenczy ​Béni csodálatos, virágokat ábrázoló festményeihez magyar költők versei kapcsolódnak: Ady Endre, Juhász Gyula, Babits Mihály, Szép Ernő, Kosztolányi Dezső, Tóth Árpád, Kassák Lajos, Áprily Lajos, Nadányi Zoltán, Erdélyi József, Sárközi György, Szabó Lőrinc, Illyés Gyula, József Attila, Jankovich Ferenc, Radnóti Miklós, Vas István, Kálnoky László, Jékely Zoltán, Weöres Sándor, Rákos Sándor, Kormos István, Nagy László, Garai Gábor és Juhász Ferenc.

Ferenczy Béni - A ​könyvillusztrálásról
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók