Ajax-loader

Szőnyi István könyvei a rukkolán


Szőnyi István - Kép
Festő ​vagyok annyira az, hogy érzéseimet, élményeimet és a világról, a körülöttem történőkről való gondolataimat csak a saját mesterségem keretein belül, annak eszközeivel szeretem másokkal közölni. Ha művész neki idegen területe kalandozik, mindig felmerül bennem a gyanú, hogy ezt azért teszi, mert a saját művészetének kifejezési lehetőségeit nem képes felhasználni arra, hogy magát maradéktalanul adja, s azt reméli, hogy más téren szerezheti meg a kielégülést és sikert. A művész, a művészetnek más, számára idegen műfajában csak dilettáns lehet; a dilettantizmus pedig megbocsáthatatlan bűn. MEGJEGYZÉSEK A MŰVÉSZETRŐL Minden előítélettől és theorikus korlátoktól mentes alkotó művésznek igazi egyéni megnyilatkozása. Oly egyszerű és közvetlen, amilyen minden nagy mű is, amellyel foglalkozik. Ez az írás a művészet szemléletéről lehántja azt a sok bonyolult és kusza elméletet, amellyel a művészi kérdések megítélését oly sokszor elhomályosítják.

Szőnyi István - A ​képzőművészet iskolája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szőnyi István - Molnár C. Pál - Szobotka Imre - Elekfi Jenő - Varga Nándor Lajos - Ferenczy Béni - A ​képzőművészet iskolája
A ​képzőművészet iskolája két kötetében a XX. századi magyar művészet jeles mesterei nyújtanak segítséget mindazoknak, akik meg akarnak ismerkedni a képzőművészet eszközeivel és eljárásaival. A könyv persze nem vállalkozhat arra, hogy olvasóiból művészt neveljen, de lehetőséget teremt az amatőrök számára az alapvető technikák elsajátítására, s talán a "profiknak" is szolgálhat egy-két tanáccsal. Az első kötetben a szerzők a hagyományos, az idők próbáját kiállt eljárásokat sorakoztatják az olvasó elé, a másodikban pedig a régiek mellett - a századunkban megjelent új anyagokat és módszereket ismertetik. A képzőművészet iskolája természetesen nemcsak technikai tudnivalókkal szolgál, hiszen az egyes írások - közvetve - szerzőik művészi hitvallását is tolmácsolják.

Kollekciók