Ajax-loader

Kováts Zoltán könyvei a rukkolán


Kováts Zoltán - A ​harcban éjszaka is látni kell
_ELŐSZÓBÓL_ Az ​emberiség történetének hajnalán éjszaka nem folyt háborúskodás, pihentek a fegyverek. Ennek bizonyára elsősorban nem erkölcsi és vallási, mint inkább technikai okai voltak. Az ember ugyanis sötétben nem lát. Mint ismeretes, az emberi szem az elektromágneses hullámoknak csak egy egészen kis tartományát, a kb. 4x10(-5) cm és 7,6x10(-5) cm, azaz a 0,4 és 0,76 mikro hullámhosszúságú részét, az un. látható fényt látja csupán. … A harc megvívásához pedig nagy fényerő, de legalábbis jó látási viszonyok szükségesek. A régi időkben így a különböző harccselekményeket még nappal be kellett fejezni, mert a harc kimenetel az éjszakai sötétségben teljesen bizonytalanná vált. ...

Kováts Zoltán - Lugosi József - Sárhidai Gyula - Nagy István - Tábori ​tüzérség
A ​könyvből megismerhetjük a lövegek történetét, a tüzérségi lőszerek főbb fajtáit és alkalmazásukat, a tüzérség fejlődését az első világháborútól a nyolcvanas évek közepéig, ám a legnagyobb teret az egyes típusokat bemutató résznek szentelték a szerzők. Ágyúkat, tarackokat, önjáró lövegeket, páncéltörő ágyúkat ismerhetünk meg a fényképekkel illusztrált, technikai adatokkal kiegészített típustörténetekből.

Kováts Zoltán - Nagy István - Kézi ​lőfegyverek
A ​mű megismerteti az olvasót a kézi lőfegyverek történetével, alkalmazásukkal, illetve bemutatja a legelterjedtebb és leghíresebb típusokat, fényképpel és technikai adatokkal illusztrálva az egyes modellek történetét. Bár a könyv terjedelme szűkre szabott, a szerzők mégis rendkívül alapos és részletes munkával segítik az eligazodást a puskák, géppisztolyok, pisztolyok és golyószórók világában.

Kováts Zoltán - Nyílpuska, ​puska, géppuska
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kováts Zoltán - Horváth Árpád - A ​haditechnika évezredei
A ​hadviselés kialakulását a hadfelszerelési ipar fejlődésén keresztül mutatja be. A hadianyaggyártás egészéről próbál képet adni, amikor a fegyverek, lőszerek és a többi hadianyagok gyártásának évszázadait felvázolja.

Kováts Zoltán - Páncélosok ​és páncéltörők
A _Páncélosok ​és páncéltörők_ című füzetünkben történeti áttekintésben, fejlődésében mutatjuk be a páncélosok és a páncéltörők immár időtlen harcát: hogyan, milyen eszközökkel vívták ezt a harcot a régebbi és a közelebbi múltban, hogy áll a harc napjainkban és milyen utakon járnak a ma haditechnikusai, amikor a páncélosok és a páncéltörők mind hatásosabb eszközeit, fegyverrendszereit igyekeznek létrehozni.

Kollekciók