Ajax-loader

Romhányi Ágnes könyvei a rukkolán


Romhányi Ágnes - Kisvakond ​és az érzelmek
Az ​óvodásoknak szóló lapozó humoros versek és rövid kérdések segítségével mesél a gyerekeknek az alapvető érzelmekről: az örömről, a szomorúságról, a félelemről, a boldogságról és a vidámságról.

Romhányi Ágnes - Kisvakond ​és az illem
Mit ​kell mondani, ha elnézést akarsz kérni? Hogyan búcsúzunk el lefekvés előtt? Az óvodásoknak szóló lapozó humoros versek és rövid kérdések segítségével ismerteti meg a gyerekekkel az illedelmes viselkedést.

Romhányi Ágnes - Égi ​posta
Felkent ​poétáink közül is sokan irigyelhetnék a költői mesterség fölényes birtoklásáért -- írtam valaha a "rímhányó" Romhányi Józsefről, aki barátnál több volt nekem, szinte már a hozzátartozóim között tartottam számon. Ugyanezt mondhatom el lányáról, Ágnesről, aki nem csupán apja egyenes jellemét, görcsoldóan derűs természetét-kedélyét, de kivételes vénáját is örökölte. Virtuóz rímjátékai, tökéletes librettó-fordításai, szellemes könyvei igazolják állításomat. Az Égiposta különbözik eddigi munkáitól. Vegytiszta verseskötet. Az édesapját megidéző szívszorító költemények, az őszinte, sallangmentes lírai kitárulkozások vérbeli költőre vallanak, mint ahogy a sziporkázó szösszenetek, a kitűnő gyerekversek is. Kislánykorától "fogadott" kishúgom Romhányi Ágnes, de immár komolyan veendő pályatársam is. Aki olvassa a verseit, kicsit úgy érzi: oázisra lelt mostani, érzelmileg elsivatagosodott világunkban. Baranyi Ferenc

Romhányi Ágnes - A ​kisvakond és a formák
A ​formák birodalmába kalauzolja el óvodás korú közönségét ez a színes, verses lapozó.

Romhányi Ágnes - Teri ​és Feri
"Anyám, ​az álmok nem hazudnak" – írta Petőfi Sándor. Sőt, látják a múltat és jövendőt, de üzeneteiket meg kell fejteni. A bibliai József is megjövendölte a fáraónak megjelenő kövér és sovány tehenekből a hét bő és hét szűk esztendőt. Ez a könyv két kiváló művész alkotása. Képeit Szyksznian Wanda álmodta meg, aztán Romhányi Ágnes költött hozzájuk magyarázatokat. Ezekből megtudhatod, hogy "Túl az Óperencián, Hencidán és Boncidán az óceán encián", és nehéz volt elaludni, amikor a fehér tollú libák "Gágogtak és viháncoltak, a párnámból kitáncoltak". Ha pedig rémálmokat láttál: "Felejtsd el az egészet! Álmodj bátran merészet!"

Romhányi Ágnes - Szyksznian Wanda - Lepkefarsang
„Kérdezted ​valaha, miből lesz a lepke? A réten, a lápon csellengő pillangó?...” Furfangosan mesél Romhányi Ágnes. Az ő lepkéi hol szárnyra kelt virágok, hol gubóból szabályszerűen előbújt pillék. De mindenképpen emberarcot varázsol rájuk a költészet ereje. Hiszen farsangot ünnepelnek, jelmezekben pompáznak, és festik a szemüket. Szyksznian Wanda – bravúros ellenvarázslattal – „újralepkésíti” a látványt. Képeihez közeledve azonban rögtön szemünkbe tűnnek szép, szárnyas alakjainak rejtett emberi vonásai. Az újra egymásra talált alkotópáros könyve különleges „pillangós” világ: törékeny, gyorsan illanó, mégis örök. Hiszen: „…az idő itt pillangószárnyon száll, az életet pedig pillepercben mérik."

Romhányi Ágnes - Kisvakond ​ábécéje
Romhányi ​Ágnes játékos négysorosai segítségével a kis olvasók megismerkedhetnek az ABC betűivel.

Kollekciók