Ajax-loader

Borics Kata könyvei a rukkolán


Frank Zsófia - Borics Kata - Az ​egészséges táplálkozás nagykönyve
Mivel ​az ember minden tevékenysége a saját hármas egységéből indul ki és ahhoz kapcsolódik, elég megérteni a táplálkozás és a táplálás szavak közötti összefüggést, hogy lássuk, itt messze többről van szó, mint evésről és ivásról. A táplálkozás hármas mivoltunk (test, lélek, szellem) egészének fenntartását, táplálását, végső fokon egész lényünk gondozását és jól-létét jelenti. E gondolatmenet szerint az első és legfontosabb szempont annak a megállapítása, hogy voltaképpen kik vagyunk mi, emberek, milyenek vagyunk, jó kapcsolatban vagyunk-e saját magunkkal, vagy ha eddig erre nem fordítottunk figyelmet, akkor hogyan teremtünk kapcsolatot önmagunkkal, a testünkkel, önnön érzelmi, gondolati, tudatos és tudattalan mivoltunkkal, valamint a lelkünkkel. Tisztázandó az is, mit jelent számunkra a táplálkozás, a méregtelenítés, mit, mikor és hogyan eszünk, iszunk, és nem utolsósorban az is, hogy milyen táplálkozással őrizhetjük meg vagy állíthatjuk helyre az egészségünket. Láthatjuk, hogy amit érdemes tudnunk a táplálkozásról, annak egészségvédő, betegségmegelőző és betegségeket gyógyító szerepéről, azt megtaláljuk ebben a kiadványban. Az elméleti tudnivalókon kívül esetlírások, tanácsok és nagyszámú egészségvédő, valamint diétás recept segíti az olvasót abban, hogy megtalálja vagy kialakítsa a neki legmegfelelőbb táplálkozási és életvezetési szokásokat.

Borics Kata - Gyógyító ​diéták
"Megdőlt ​már az a gyakorlat, amikor a diéta egyet jelentett az önsanyargatással, a minden földi jóról való lemondással. A beteg ember is táplálkozhat úgy, hogy örömét lelje az ételekben, a jó ízekben, és eközben elősegítse gyógyulását. Az egészséges táplálkozással kapcsolatban rengeteg ismeretterjesztő kiadvány kapható az üzletekben, és tisztában vagyok azzal, hogy egyetlen ilyen témájú könyv sem lehet teljes. Ez a kötet azoknak készült, akik valamilyen, itt szereplő betegségben szenvednek, és mindennapi életükben gondot okoz, hogyan tehetnék változatosabbá étkezéseiket. A receptek, amellett, hogy szélesítik a fogyasztható ételek skáláját, a gyógyulásban is segítenek. Remélem, hogy nemcsak az adott betegségben szenvedők lelik örömüket a könyvben, hanem bárki más is, aki szeretne egészségesen táplálkozni, vagy akár új ízeket kipróbálni." Borics Kata

Borics Kata - 9 ​kulcs az egészséghez
Sokszor ​halljuk, és már mind többen elfogadjuk, hogy a legtöbb betegség kialakulásában, de a gyógyulásban is fontos szerepet játszik a táplálkozás. A megfelelően alkalmazott diéta sokat segíthet az állapot fenntartásában, javításában, ám talán ennél is fontosabb a megelőzés. Arra törekedtünk, hogy a diéta ne legyen mumus, kényszer szülte rossz, hanem élvezet. Olyan betegségeket vettünk sorra, amelyek talán a legtöbb embert sújtják ma Magyarországon. Nekik készültek a receptek könnyen hozzáférhető alapanyagokkal, olyan ételekkel, amelyek többsége egyszerűen elkészíthető. E receptek segítséget kívánnak nyújtani a következő betegségek esetén: candida, Chron-betegség, cukorbetegség, epe- és gyomorbántalmak, köszvény, májbetegség, vashiány, idült vastagbélhurut, vesebántalmak. Az ételek mellett helyet kaptak gyógynövények, fűszerek is, amelyek egy-egy betegségben jótékonyan hatnak.

Borics Kata - Édes ​egészségünk
Amint ​valaki megtudja, hogy cukorbeteg, különböző fázisokon esik át. Az ijedtséget követi az elkeseredés, majd elkezdődik a kutatás: mi a teendő, hogyan kell ezután élni. A fő kérdés azonban az lesz, hogy mit, mennyit szabad enni. Mint ahogy nincs két egyforma ember, nincs két egyforma cukorbeteg sem. Van, aki minduntalan számolgatja a grammokat, mások csak vigyáznak arra, hogy miből mennyit esznek. Csaknem mindenki azt hiszi és ebben megegyeznek , hogy édességről szó sem lehet. Márpedig ebben a könyvben édességeket is kínálunk, olyanokat, amilyeneket a cukorbetegek is fogyaszthatnak, ha odafigyelnek az állapotukra, az összetevőkre, édesítőkre. Ám leginkább azt szerettük volna, ha az egészséges ember-társaink is odafigyelően, gyermekeiket előre tájékoztatva élnének és táplálkoznának, megelőznék legjobb tudásuk szerint a cukorbetegség kialakulását jó példával, tartalmilag minőségi ételekkel, és főleg szemléletváltással

Borics Kata - Ducza Gabi - 107 ​egészséges étel
Mindenkinek ​fontos, hogy egészségesen étkezzen. Mint a szerzők művében láthatjuk, a legegészségesebb finomságok a zöldségekből és gyümölcsökből készülő ételek - főként ilyen recepteket tartalmaz ez a könyv.

Kollekciók