Ajax-loader

Jacqueline Wilson könyvei a rukkolán


Jacqueline Wilson - Szerelmi ​leckék
A ​brit író legújabb történetében Prudence 14 éves, de csak most kerül iskolába, eddig ugyanis otthon tanította szigorú apja. A számára új környezetben kilóg a sorból, egyetlen vigaszát a rajzórák jelentik. Tanára kedvessége, figyelme azonban szerelmet ébreszt a lányban, aki azt reméli, hogy érzelmei viszonzásra találnak, s több lehet a kapcsolatból egy egyszerű tanár-diák barátságnál...

Jacqueline Wilson - Lányok ​késésben
Ilyenkor ​kell hazajönni? - kérdik nap mint nap a szüleik Ellie-től, Nadine-tól és Magdától, akiket már ismerhetsz a Szerelmes lányok és a Lányok a pácban című regényekből. A három barátnő ilyenkor igazán találékonyan füllent, hogy kimagyarázza magát a kínos helyzetekből. A késések igazi okozója Ellie esetében egy nagyon helyes srác, aki a lány meglepetésére őérte, a dundi, göndör hajú, szemüveges Ellie-ért rajong, s nem a szexi Magdáért vagy a hűvös szépségű Nadine-ért.

Jacqueline Wilson - Mi ​baj, lányok?
Nem ​könnyű tizennégy évesnek lenni... Ellie, Nadine és Magda élete is teli van bonyodalmakkal. A Szerelmes lányok, a Lányok a pácban és a Lányok késésben című könyvekből már megismert barátnők egyre felnőttesebb gondokkal találkoznak. Nadine az Interneten ismerkedik, s nem érti, miért intik óvatosságra barátnői a tizenkilenc éves szuperpasival szemben, aki egyre merészebb levelekkel ostromolja. Ellie a családi veszekedések miatt is aggódik, s abban is tanácstalan, vajon meddig mehet el barátjával Russellel. Jacqueline Wilson elnyerte a Nagy-Britannia könyvtáraiból legtöbbször kölcsönzött szerző díját.

Jacqueline Wilson - Kettős ​játszma
Egypetéjű ​ikrek, ám mégsem egyformák. Bár sokan összetévesztik őket, a tízéves ikerpár, Ruby és Garnet két külön világ. Ruby mindig szerepelne, Garnetnek egy porcikája sem kívánja a reflektorfényt. A két testvér mégis elválaszthatatlan, mindig és minden körülmények között együtt cselekednek, akár hétköznapi tennivalókról, akár valami csínytevésről van szó. De tarthat-e örökké ez a szoros összetartozás, amikor annyi minden változik körülöttük? Egy kis faluba költöznek, ahová özvegy apjuk barátnője is velük tart. Új környezet, új iskola, ráadásul Ruby merész tervei, melyekhez ikertestvérének is jó képet kell vágnia. A népszerű angol gyermekkönyv író nagyon ért a gyerekek nyelvén, s jól ismeri azokat a "játszmákat" melyek oly gyakoriak egy mai család életében. Olyan ez a kedves humorral teli könyv, mintha bekukucskálnánk a Barker család otthonának kulcslyukán.

Jacqueline Wilson - A ​kofferes kislány
"Életem ​legnagyobb részében egyetlen gyerek voltam. És egyátalán nem bántam. Aztán nagy hirtelen a nyakamba szakadt minden. Öt és fél mostohatestvérem van...!" Szülei válása után a tízéves Andynek egy új életet kell megszoknia - egy új életet, amelyben két teljesen különböző családhoz is alkalmazkodnia kell. Felváltva tölti egyik hetét anyukájával, annak új férjével és a férj három gyermekével, a következő hetet pedik apukájával, aki új társával és annak ikergyerekeivel él. Lehet-e tenni valamit? Bele kell-e törődni a megváltoztathatatlanba? Jacqueline Wilson könyve a Children's Book Award nyertese.

Jacqueline Wilson - Mi ​lesz a csókkal?
Sylvie ​és Carl már kiskorukban elszakíthatatlan játszótársak voltak. Átjártak egymáshoz, minden idejüket együtt töltötték, és a Carlék kertjének végében lévő Üvegház volt kettejük titkos fantáziavilágának színtere. Sylvie arra gondolt, hogy egy szép napon ők ketten férj és feleség lesznek. Ám amikor tizenévesen más iskolába kerülnek, Sylvie szomorúan tapasztalja, hogy míg ő továbbra is a fiúval töltené minden szabadidejét, Carl elfordul tőle, s már egyáltalán nem büszke rá, ha Sylvie a barátjának nevezi. Sőt egy üvegezés során feltűnően igyekszik elkerülni, hogy megcsókolja a lányt. Ha meg egyedül van, néha órákig bámulja a plafont, és el nem árulná, mi gyötri.

Jacqueline Wilson - Komisz ​lányok
Mandynek ​sok "bűne" van: osztályelső, ráadásul szemüveges, és idős édesanyja szörnyű, divatjamúlt ruhákba öltözteti. Mindez elegendő okot szolgáltat Kimnek és bandájának, hogy nap mint nap szekírozzák. Emiatt örül annyira, amikor Tanya, ez a kicsit bolondos, furcsa szomszédlány a barátjává fogadja. Mandy édesanyja egyáltalán nem boldog ettől a barátságtól. Attól tart, hogy Tanya rossz hatással lesz a kislányára. Mandy azonban úgy érzi, erről szó sincs, sőt! Épp Tanya segítségével tud majd kikerülni az állandó csúfolódások kereszttüzéből.

Jacqueline Wilson - Ki ​mer többet?
"Azt ​hittem, boldogan élek majd Cammel, új nevelőanyámmal. Nem egészen így történt. Nem gondoltam róla azok után, ahogy megismertem, hogy ennyire átlagos csaj. Például nem hajlandó nekem márkás cuccokat venni, amiért aztán az új iskolában körbekacagnak." Megint egy nehéz téma. Tracy Beaker egy frusztrációkkal teli kislány, akinek minden erejét felemészti, hogy félelmeit minél jobban leplezze, és a soha meg nem érkező édesanyját várja. Persze hihetetlen iróniával képes szemlélni önmagát és főképpen társait, akik egy néhol borzalmas, de erősen valós világban élnek, az életben maradási stratégiák teljes tárházával bírva már 12 évesen. Hogyan talál rá Tracyre anyja, és hogyan talál majd rá Tracy a neki való nevelőanyára - erről szól JacquelineWilson két részes regénye, amit 12 éven felülieknek ajánlunk. A könyvet az állandó illusztrátor, Nick Sharatt egyszerű, de annál kifejezőbb rajzai teszik teljessé.

Jacqueline Wilson - The ​Werepuppy
'He ​can't help being a bit wild, Mum. He's not like other dogs.' A scary werewolf video leaves Micky terrified of dogs and Mum decides the only answer is to get Micky a puppy of his own. But when they go to the kennels to choose a puppy, Micky doesn't pick the smallest, the cutest, or the quietest dog ...but for some strange reason is drawn to Wolfie - who turns out to be a werepuppy! A whole host of adventures lie ahead...

Jacqueline Wilson - The ​Bed and Breakfast Star
tale ​of life in a bed and breakfast hotel! Where do baby apes sleep? In apricots! I'm Elsa, and that's one of my jokes (I tell LOTS of jokes and I'm going to be a big star one day). I do my best to cheer my family up – but no one seems to laugh much any more. Not since we lost our lovely house and had to move into a bed and breakfast hotel . . . "An unsentimental and truthful book that is even better for a strong sense of mischief" Independent on Sunday

Jacqueline Wilson - Aludj ​nálunk!
Daisy ​új iskolába kerül. Hamar barátnőkre talál, akikkel elhatározzák, hogy születésnapjaikon együttalvós zsúrt rendeznek. Daisy, bár az undok, és felvágós Chloe igyekszik elrontani az örömét, nagyon élvezi a partikat, de titkon attól fél: mi lesz, ha őrá kerül a sor, és vissza kell majd hívnia a társaságot? Mert akkor elkerülhetetlenül találkozni fognak a NŐVÉRÉVEL... Újabb remek történet a Kettős játszma, A kofferes kislány, a Komisz lányok szerzőjétől - ezúttal kisebbeknek.

Jacqueline Wilson - Vicky ​Angel
'You ​look as if you've seen a ghost!' Jade is so used to being with and agreeing with Vicky, her best friend, that when a tragic accident occurs, she can hardly believe that Vicky's no longer there. But Vicky's a sparky girl who's not going to let a small thing like being dead stop her from living life to the full. Whether Jade is in lessons, out running or tentatively trying to make new friends, Vicky is making her presence felt...

Jacqueline Wilson - The ​Cat Mummy
Verity ​adores her cat, Mabel, and is desperately sad when she dies. Remembering her recent school lessons about the Ancient Egyptians, Verity decides to mummify Mabel and keep her hidden. Verity's dad and grandparents can't bear to talk about death, having lost Verity's mum in childbirth, but when they eventually discover what Verity has done with Mabel, the whole family learns that it's time to talk.

Jacqueline Wilson - Girls ​in Tears
The ​girls are back - but they're not very happy! Ellie's glorious romance with Russell is teetering on the rocks. Magda's lost her pet and is desperately upset (though the others didn't even know she had a hamster!). And Nadine is fed up with the other two lecturing her about the dangers of meeting someone on the Internet - she thinks her online boyfriend sounds wonderful! Buckets of tears are wept and hundreds of tissues are sniffled into - can the girls survive these testing times?

Jacqueline Wilson - The ​Illustrated Mum
Dolphin ​adores her mother, Marigold. She's got wonderful clothes, bright hair and vivid tattoos all over her body - a colourful lady, to match her colourful life. But Dolphin's older sister, Star, is beginning to wonder if living with Marigold's fiery, unpredictable moods is the best thing for the girls ...

Jacqueline Wilson - The ​World of Jacqueline Wilson
Everything ​you could ever want to know about Jacqueline Wilson and her books is in one adorable, small, pink package. This is a must-have for fans, bursting with new titbits from Jacky herself, information about the characters and plots, artwork from Nick Sharratt and more.

Jacqueline Wilson - Tracy ​Beaker a sztár
Tracy ​Beaker vagyok, és ez a könyv is rólam szól. Azért mondom, hogy is, mert ez már a harmadik! A Tracy Beaker történetéről az volt a véleményem, hogy minden idők legjobb könyve. Lehet, hogy tévedtem? Mert a következő kötet, a Ki mer többet? is húzós volt, és a mostani sem marad el tőle. Akik már ismernek, azok számára ez természetes. Akik pedig még nem, itt az ideje, hogy megismerjenek! Egy nevelőotthonban élek, mert az anyukám, aki csodaszép filmszínésznő, Amerikában dolgozik, és nem ér rá. Persze nekem itt van Cam, aki lehet, hogy egyszer hivatalosan is a nevelőanyám lesz, és sokszor eljön, meg irtó rendes, de hát ő mégsem az igazi, és nem is sztár. Most egy karácsonyi színdarab előadására készülünk a srácokkal, és remélem, a bemutatón az igazi anyukám is jelen lesz…!

Jacqueline Wilson - Bízd ​csak rám, anyu!
A ​nevem Sadie, kilenc éves leszek. Anyukám napközben kicsikre vigyáz. Rám persze már nem kell, vigyázok én magamra. Még ez a szerencse, mert anyu influenzás lett. Úgyhogy most nekem kell vigyáznom rá, és a kicsik körül is akad épp elég dolgom. Hogyan boldogul a kilenc éves kislány édesanyja ápolásával és a bébicsőszködéssel? Ezt meséli el maga a főhős ebben a jókedvű történetben.

Jacqueline Wilson - Folytassa ​Lottie...!
A ​nevem Charlie. Oké, a teljes nevem Charlotte Alice Katherine Enright, de soha senki nem szólít így! Jo, Lisa és Angela és az összes gyerek a suliban Charlie-nak hív. Néhány fiú Céklának hív, de ők gyengeelméjűek, bár azt hiszik magukról, hogy tök eredeti csávók. Ugye te is azt hiszed, a töri hótt unalmas? Pedig nem! Például a Viktória-korabeli népek sem mind olyan nyamvadtak, mint amilyennek látszanak. Lottie legalábbis biztos nem az. Tizenegy éves - ahogy én is - de ő otthagyta a sulit, és cselédnek állt. Elég kemény az élete, munka, munka és munka rogyásig, de azt hiszem, ő mégis jobban tudná, mit kezdjen egy olyasféle zűrrel, ami most körülöttem van. Például anya borzalmas új barátjával, és annak a mamlasz kölykével. Lottie nem kavarna össze mindent, ahogy én.

Jacqueline Wilson - Két ​regény - Kettős játszma és Komisz lányok
Ruby ​és Garnet megszokták, hogy minden körülmények között együtt cselekedjenek. Ám Ruby merész tervekkel áll elő... Be kell látniuk, hogy bár egypetéjű ikrek, nem lehetnek mindig mindenben egyformák.

Jacqueline Wilson - A ​másik lány
Sunset ​egy gyönyörű lakásban él két testvérével, korábban modellként dolgozó anyjával és apjával, aki világhírű rocksztár. Ő azonban egyáltalán nem élvezi a fényűzést, a szereplési lehetőséget. Destiny egy külvárosi lakótelepen egyedül él édesanyjával, aki állandóan arról mesél neki, hogy ő egy híres rocksztár gyereke. A két lány véletlen találkozásának életre szóló hatása lesz.

Jacqueline Wilson - The ​Story of Tracy Beaker
I'm ​Tracy Beaker. This is a book all about me. I'd read it if I were you. It's the most incredible dynamic heart-rending story. Honest.' Tracy is ten years old. She lives in a Children's Home but would like a real home one day, with a real family. Meet Tracy, follow her story and share her hopes for the future in this beautifully observed, touching and often very funny tale, all told in Tracy's own words.

Jacqueline Wilson - Apja ​lánya
Floss ​szívesen lóg a hétvégéken apja lepukkant kávézójában, pedig tényleg nem valami menő hely. Floss legjobb barátnője sem érti, mit lehet rajta szeretni. Aztán egyszerre a kislány akár minden nap itt időzhet, ugyanis úgy dönt, hogy nem követi anyját és annak új férjét Ausztráliába, inkább apjával marad. Igaz, apu nem vasal túl ügyesen, néha gyűröttek maradnak a blúzok, de jól elvannak kettecskén sültkrumplis szendvicsen és vattacukron, amit a helyi vidámparkban szereznek be. Ám egyszercsak beüt a mennykő. Floss apja teljesen tönkremegy, lehetetlen helyzetbe kerülnek. Van-e visszaút? Segítenek-e az új barátok...?

Jacqueline Wilson - Szólíts ​Sütinek!
Beauty ​Cookson nem egy szépség, s mivel a Beauty szépséget jelent, állandóan csúfolják az iskolában. A kislány otthon sem fújhatja ki magát nyers és kiszámíthatatlan apja miatt. Még szerencse, hogy édesanyjára mindenben számíthat. De meddig tudják elviselni az apa viselkedését? Van-e kiút, hozhat-e egy új hobbi akár örömteli új életet is kettejük számára? Letehetetlen és szívmelengető történet a brit gyerekirodalom ünnepelt szerzőjétől, akinek a könyveit a legtöbbször kölcsönzik hazája könyvtáraiból.

Jacqueline Wilson - The ​Tracy Beaker Trilogy
'I'm ​Tracy Beaker. This is a book all about me. I'd read it if I were you. It's the most incredible, dynamic, heart-rending story. Honest.' Ten-year-old Tracy is one of the most popular and well-loved children's book characters ever created. She lives in a Children's Home but would like a real home one day, with a real family. Meet feisty, funny Tracy, follow her adventures and share her hopes for the future in these three beautifully observed, hilarious and touching tales, all told in Tracy's own words. Featuring: THE STORY OF TRACY BEAKER STARRING TRACY BEAKER and THE DARE GAME Plus an exclusive letter from Jacqueline Wilson about how Tracy was created!

Jacqueline Wilson - A ​tesóm nem semmi
Pearl ​csöndes, szorgalmas, nővére, Jodie vakmerő, vagány. Pearl csodálja őt. Miután a szüleik egy elegáns kollégiumban kapnak állást, a két lányra különös nyár vár. Csak néhány, a szünidőben is ott lézengő gyerek és az iskola személyzete képezi a társaságukat, akikkel Pearl találja meg könnyebben a hangot, ő köt könnyebben barátságokat, holott korábban mindig Jodie volt a középpontban. Most azonban nem találja a helyét. Otthon veszekszik, a gyerekekkel kiabál, kikezd a kollégium kertészével. És a helyzet a tanév alatt sem sokat változik. Pearl szinte szárnyal, Jodie azonban sehogy sem tud beilleszkedni a gazdag, úri gyerekek közé. Úgy tűnik, Pearlnek már nincs is annyira szüksége Jodie-ra, akinek azonban nagyon is van őreá. Aztán egy tűzijátékos iskolai ünnepségen valami tragikus történik, s ekkor Pearl ráébred, hogy a nővére továbbra is milyen sokat jelent neki.

Jacqueline Wilson - Dustbin ​Baby
April ​Showers. That's my nickname now. It's better than April Fool. It's much, much better than Dustbin Baby. April started out in life as a dustbin baby - unceremoniously abandoned in a rubbish bin on 1st April. Now she's turned 14, April's determined to find out where she came from. If only she could remember her birth mother - or, maybe, even find her. It's not going to be easy but can April forget the old labels and discover who she really is?

Jacqueline Wilson - Tracy ​Beaker története
"Tracy ​Beaker vagyok. Ez a könyv rólam szól. Higgyétek el, hihetetlenül szívszorító történet! De tényleg! Találsz benne jópofa részeket, amiken majd nevetsz, néha... khmmm... kicsit nyers a stílusom, és van ahol elszomorodsz majd egy kicsit…." Megint egy nehéz téma. Tracy Beaker egy frusztrációkkal teli kislány, akinek minden erejét felemészti, hogy félelmeit minél jobban leplezze, és a soha meg nem érkező édesanyját várja. Persze hihetetlen iróniával képes szemlélni önmagát és főképpen társait, akik egy néhol borzalmas, de erősen valós világban élnek, az életben maradási stratégiák teljes tárházával bírva már 12 évesen. Hogyan talál rá Tracyre anyja, és hogyan talál majd rá Tracy a neki való nevelőanyára - erről szól JacquelineWilson két részes regénye, amit 12 éven felülieknek ajánlunk. A könyvet az állandó illusztrátor, Nick Sharatt egyszerű, de annál kifejezőbb rajzai teszik teljessé.

Jacqueline Wilson - Starring ​Tracy Beaker
Tracy ​Beaker is back ...and she's just desperate for a role in her school play. They're performing A Christmas Carol and for one extremely worrying moment, the irrepressible Tracy thinks she might not even get to play one of the unnamed street urchins. But then she is cast in the main role. Can she manage to act grumpy, difficult and sulky enough to play Ebenezer Scrooge? Well, she does have a bit of help on that front from Justine Pain-In-The-Bum Littlewood ...As Tracy prepares for her big moment, Cam is the one helping her learn her lines. But all Tracy really wants to know is if her film-star mum will make it back from Hollywood in time to watch her in her starring role.

Jacqueline Wilson - The ​Werepuppy on Holiday
'He ​can't help being a bit wild, Mum. He's not like other dogs.' A scary werewolf video leaves Micky terrified of dogs and Mum decides the only answer is to get Micky a puppy of his own. But when they go to the kennels to choose a puppy, Micky doesn't pick the smallest, the cutest, or the quietest dog...but for some strange reason is drawn to Wolfie - who turns out to be a werepuppy! Wolfie turns out to be lots of fun and also lots of mischief! So when Micky's family decide to go on holiday, Wolfie is banned from going. Micky is distraught. What fun is a holiday without Wolfie?

Jacqueline Wilson - A ​Diamond lányok
A ​négy Diamond lány négy külön világ. Dixie, a legkisebb meséli el nektek nem mindennapi családja történetét. Egy lerobbant házba kell elköltözniük ötödik gyerekét váró édesanyjukkal. A tapéta szakadozott, a falakra disznóságok firkálva, por, piszok mindenütt. Az igazi bajok azonban csak akkor kezdődnek, amikor anyuka kórházba kerül, s a lányok járják a maguk útját a figyelmeztetés ellenére: tartsanak össze, mindig maradjanak együtt. Csak Dixie marad mindvégig anyja mellett, s mindenben segíti az után is, amikor hazatér kisbabájával. Miközben azért is megtesz mindent, hogy a család, mint régen, újra együtt legyen. Vidám és szomorú, szórakoztató és elgondolkodtató – mint minden Wilson-regény Jacqueline Wilson könyveit kölcsönzik a leggyakrabban Nagy-Britannia könyvtáraiból.

Jacqueline Wilson - Best ​Friends
Gemma ​and Alice were born on the same day and have been devoted best friends ever since. Despite Gemma's larger-than-life personality and Alice's quieter, calmer character, the two are inseparable - until Alice has to move house, all the way to Scotland. Gemma is utterly distraught, particularly at the thought that Alice might find a new best friend. Is there anything Gem's brothers, or perhaps her grandad, can do to help?