Ajax-loader

Nigel Blundell könyvei a rukkolán


Roger Boar - Nigel Blundell - A ​világ legnagyobb UFO-rejtélyei
Ha ​egy napi- vagy hetilapban azt olvassuk, hogy egy farmer földjén leszállt egy UFO, mosolygunk. Ha a cikkből kiderül, hogy a járműből zöld kis emberkék másztak kis és alaposan megvizsgálták a férfit, akkor már inkább arra gondolunk, hogy az illető alaposan berúghatott aznap este, esetleg paranoiás, de lehet, hogy csak feltűnési viszketegségben szenved. Ellenben, ha megasrangú katonatisztek a saját szeműkkel látnak UFO-kat, ismert tudósok hitelesnek nyilvánítják az idegen járművekről készült felvételeket és ha bizonyítható, hogy lezuhant UFO-k maradményait a legszigorúbban őrzött laboratóriumban tanulmányozzák - nos, akkor nincs mit tenni...

Roger Boar - Nigel Blundell - A ​világ legnagyobb felderítetlen bűnügyei
Homályban ​maradt gyilkosok, eltűnt milliók, kibogozatlannak tűnő rejtélyek. Ezek az összetevői a legnyugtalanítóbb bűnügyi történeteknek, a felderítetlen gyilkosságoknak. A legtöbb nagy bűnténynek sikerül a végére járni. Nyomozást folytatnak, a gyanúsítottat letartóztatják és az elkövetőt megbüntetik. Az aktát le lehet zárni. De nem mindig. Gyakran a kimerítő nyomozás, a fáradtságot nem kímélő vizsgálatok sem vezetnek eredményre. A tolvaj, a csaló, vagy a hidegvérű gyilkos szabadlábon maradhat. A tapasztalt bűnöző sohasem hagyja abba. De ha letartóztatják is az elkövetőt, nem biztos, hogy a szörnyű tettével kapcsolatban minden gyötrő kérdésre választ lehet kapni...

Nigel Blundell - A ​világ legnagyobb tévedései
A ​világtörténelemben minden sikerre jut baklövés, minden fellendülésre hanyatlás, és minden zsenire legalább egy kétbalkezes. A sikereket természetesen gondosan feljegyezték az utókor számára. A géniuszok neveit emlékművekbe vésték és nagybetűvel szerepelnek a történelemkönyvek lapjain. De mi van azokkal, akiket balsiker ért? Azokkal, akik - gyakran egy tévedés miatt - rossz irányt szabtak az eseményeknek? Ez a könyv azzal a céllal íródott, hogy róluk is szó essék. A kötetben baklövések, tévedések, balszerencsés esetek és szerencsétlenségek hatalmas tárházával találkozhatunk, melyeket most gyűjtöttek össze először. Olvashatunk itt hétköznapi emberek egyszerű és humoros történeteiről - melyek egyébként az idő homályába vesznének. Ezen kívül találkozhatunk olyan megindító történetekkel, melyekben egészen egyszerű, nagyon is érthető hibákról esik szó. A könyvnek azonban van egy komolyabb oldala is, hiszen olyan végzetes hibákról is beszámol, melyek visszavonhatatlanul megváltoztatták a történelem menetét. Köztük a Titanic elsüllyedése, az R-101 léghajó lezuhanása, a gallipoli csata, Szingapúr védelme és a maffia megerősödése.

Roger Boar - Nigel Blundell - A ​világ legnagyobb kísértetei
Évitizedek ​óta nem jelent meg Magyarországon olyan összefoglaló munka, amely a túlvilágról hozzánk érkező látogatók - a szellemek - és a hozzájuk kapcsolódó jelenségkör megítélésében segítené az olvasót. Sorozatunk második kötete, a VILÁG LEGNAGYOBB KÍSÉRTETEI ezt a hiányt kívánja pótolni. Szó esik bosszúszomjas szellemekről, akik iszonyatot keltve térnek vissza, s arra is képesek, hogy elpusztítsák az őket sírba jutattó gonosztevőket. Megismerkedhetünk gyakorta kísértett épületekkel, melyeket a korábban ott élők szellemei látogatnak, akár testet öltve, akár "csak" különböző dermesztő effektusokkal jelezve ottlétüket. Azt is megtudhatjuk, hogy nem csak állatoknak és embereknek lehetnek szellemei, hanem pl. hajóknak is. "Modern" kísértetek utaznak a repülőgépek fedélzetén, megrökönyödést keltve az utasokban és a személyzet tagjaiban. A szerzők régi idők híres embereinek és uralkodóinak szellemei közt is elkalauzolnak bennünket. Az utolsó fejezetben kifejezetten barátságos, segítőkész kísértetekkel találkozhatunk, akikről javarészt filmcsillagok számolnak be, köztük Telly Savalas, Vincent Price, Kim Novak és a Dallas filmsorozatban Lucyt alakító Charlene Tilton.

Roger Boar - Nigel Blundell - The world's greatest unsolved crimes
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nigel Blundell - The ​World's Greatest Mistakes
A ​collection of true accounts of mistakes down the ages, ranging from the funny to the tragic and the farcical.

Nigel Blundell - World's ​Most Baffling Unsolved Crimes
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nigel Blundell - Különös, ​de igaz 2.
Különös, ​de igaz. Kötetünk érdekfeszítő. olyan megtörtént esetek gyüjteménye. amelyek megrázták, elképesztettek a világot. A Hasfelmetsző .Jacktól a San Franciscó-i földrengésig, a csernobili katasztrófától a müvészkülöncig, Salvador Daliig, a csodagyerekektől a jetikig és a kísértetekig, megannyi furcsaságról, rejtélyről, botrányról, katasztrófáról, érthetetlen bűnesetről olvashatunk. Tragédia és komédia, keserűség és humor szövi át ezeket a történeteket, melyek mindenekelőtt arról vallanak, milyen hihetetlen dolgokat képes produkálni maga az élet.

Nigel Blundell - Különös, ​de igaz
A ​Különös, de igaz olyan érdekfeszítő, megtörtént esetek gyűjteménye, amelyek elképesztették és megrázták a világot. Az öt fejezet - Tragikus tévedések, Bűnök és bűnösök, Botrányok, Furcsaságok és különcségek, Rejtélyek - történetei Charles Manson tébolyult gyilkosságaitól az ufó-rejtélyig, a nácik kincsétől a Titanic katasztrófáig tele vannak képtelenséggel, tragédiával és komédiával, de mindenekfelett arról beszélnek, milyen hihetetlen dolgokat képes produkálni maga az élet.

Roger Boar - Nigel Blundell - Kémek
Sorozatunk ​a világ legérdekesebb, legfurcsább történeteit adja közre. Szenzációs sztorik, melyeket a sajtó címoldalakon kürtőit világgá, a korabeli bulvárlapok legkelendőbb történetei. Rejtélyek, botrányok, szex, eró'szak... megannyi lebifincselően érdekes, sokszor felkavaró történet hírességekről és hétköznapi emberekről, akik a sors furcsa, néha kegyetlen szeszélye folytán beírták magukat a világszenzációk könyvébe. A hírszerzés történetének legrejtélyesebb alakja, Sidney Reilly olyan eredményeket ért el, amelyeket a filmbeli 007-es James Bond is megirigyelhetne. A "kémek ásza" már életében legendává vált, abban a korban, amelyben a kémkedés háborúk és népek sorsát fordíthatta meg.

Roger Boar - Nigel Blundell - Kísértetek
Sorozatunk ​a világ legérdekesebb, legfurcsább történeteit adja közre. Szenzációs sztorik, melyeket a sajtó címoldalakon kürtölt világgá, a korabeli bulvárlapok legkelendőbb történetei. Rejtélyek, botrányok, szex, erőszak... megannyi lebilincselően érdekes, sokszor felkavaró történet hírességekről és hétköznapi emberekről akik a sors furcsa, néha kegyetlen szeszélye folytán beírták magukat a világszenzációk könyvébe.

Kollekciók