Ajax-loader

Paul Géraldy könyvei a rukkolán


Covers_73127
elérhető
0

Paul Géraldy - Prélude
Részlet ​a könyvből: "Mikor Henri először látta Helént, alig vette észre. Helén tizennyolc éves volt. Homlokán rózsaszínű szalagot viselt. Apja ölelésére sietett és Henri meg volt lepve, hogy Helén apja milyen elegáns és egyenes tartású, mint valami fiatalember. Helén most már tizenöt év óta Henri felesége. Henri, ha arra a fiatal lányra gondol, aki Helén volt tizenöt évvel ezelőtt, ilyennek látja: nagy, símulékony gyermeklány, aki apja karjára hajlik, arca csupa bizonytalanság, frizurája esetlen, szeme mint valami tündérvilág, szalag a homlokán... De Henri akkor még figyelt mindenre. Henri sem hasonlított arra a férfira, aki ma. Félénk volt és szeretett elkalandozni. De abban a gyáva álmodozóban, aki akkor volt, már lehetett sejteni azokat a tulajdonságait, amelyek oly messzire elvitték. Az Astier családhoz mindennap eljárt, hogy együtt dolgozzék Maurice-szal, aki kevésbé zord, de nála élénkebb fiatalember volt. Henrit ottfogták ebédre. Este elbeszélgetett a család fiatal lányával. Helén a társaságában megélénkült. "A lányomnak fölvágták a nyelvét!" mondta Astierné."

Covers_178856
elérhető
2

Paul Géraldy - Szerelem
A ​filozófiájában letisztult, líraiságában kifinomult aforizmagyűjtemény könnyed, elegáns, mégis pontos lét-értelmezések gyűjteménye. Géraldy aforizmái tartóoszlopai egy nemesveretű lét-igazság-valóság versépítkezésnek, amelyben a pontosan felépített szerkezetelemek és a tudatosan realista, de mindvégig lírai ihletettségű leírások valójában a férfi és a nő kapcsolatának jellemzései, mikroszkopikusan pontos vizsgálatai.

Paul Géraldy - A szerelem
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Paul Géraldy - Szeretni
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Paul Géraldy - Előjáték ​az élethez
Azt ​az ősinek vélt, valójában alig kétszáz éves 'igazságot', kis- vagy nyárspolgári 'bölcsességet' illusztrálja Paul Géraldy bársonyba kötött kisregénye, hogy az igazi házasságba a leány még érzelmei felől is ártatlan tudatlanságban, testileg pedig abszolút érintetlenként kell hogy lépjen, ám a férfinak túl kell esnie egy 'beavatódáson', amely nemcsak szexológiai oktatást kell hogy jelentsen, de egyúttal megrázóan fájdalmas élményt is arról, hogy vannak (romlott, de szánandó) 'tapasztalt' nők is, akikbe csaknem beleszeret az ember fia, ám ez mégsem lehetséges. Az érzelgős történet érdekességét az adja, hogy a szerző ügyesen manipulál a nagy francia pszichológiai regény (Prévosttól Fromentinig előforduló) rekvizitumaival.

Paul Géraldy - Ezüstlakodalom ​/ A nagy fiúk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Paul Géraldy - Hozzád ​tartozom
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Paul Géraldy - Te ​meg én
Paul ​Géraldy francia költő 1885. március 5-én született Párizsban Géraldy Le Fevre néven, és 1983. március 10-én halt meg. Te meg Én című kötetét még huszonnyolcadik születésnapja előtt adta közre, amely annak ellenére, hogy verseskötet, rendkívül népszerű lett. Egyesek szerint sikerének titka az volt, hogy "a szerelem mindenki által megélt fázisairól póztalan, csevegő stílusban volt bátorsága vallani."

Kollekciók