Ajax-loader

Michel Cartier könyvei a rukkolán


Gabriel Lebrun - Huo Datong - Michael Rapoport - Michel Cartier - Richard Dubreuil - Birodalmak ​és távoli gyarmatok
Afrika ​királyságait leigázzák a fehér hódítók. Angolok és franciók távoli világrészeken. A Török Birodalom alkonya. Kína az utolsó császárok uralkodása idején. A titokzatos Japán.

Gilles Baud-Berthier - Michel Cartier - Didier Gauthier - Jérome Kerlouégan - Françoise Wang - Hétköznapi ​élet a kínai császárok korában 1368-1644
Hány ​ágyasa volt a császárnak? Kik azok az eunuchok? Valóban ettek kutyahúst a kínaiak? Tényleg ők találták fel a puskaport? Miért kötötték el a kislányok lábfejét? Hogyan szövik a selymet? E kötet valóságos időutazás: elénk tárja, hogyan töltötték mindennapjaikat a kínai férfiak, nők, gyerekek, a parasztok, írástudók, munkások és hivatalnokok. Róluk szól ez a színes stílusban megírt érdekes összefoglalás, amelyet gazdag képanyag tesz plasztikussá és még élvezhetőbbé. A Hétköznapi élet a kínai császárok korában igyekszik bemutatni az örök és változtathatatlan Kínát, valamint az ott élő, lüktetően eleven, folytonosan változó társadalmat és a kettő között feszülő paradoxont. A Mindennapi történelem című sorozat arra vállalkozik, hogy felelevenítse egykor volt emberek életét: mindennapjaikat, erkölcsüket és szokásaikat. Szerzői azt vallják ugyanis, hogy a kis történetek szerves részei a nagy történelemnek.

Kollekciók