Ajax-loader

Jacsmenik Erika könyvei a rukkolán


Boruzs János - Jacsmenik Erika - Tudod-e, ​hogy...
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Boruzs János - Jacsmenik Erika - Teszteld ​magad!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Boruzs János - Jacsmenik Erika - Kvízözön
Kedveli ​az agytornáztató kérdéseket? Szeretne tanulva szórakozni, játék közben újabb ismereteket szerezni vagy a régieket felfrissíteni? Vállalja a kihívást, amit ez a könyv jelenthet Önnek! Tegye próbára képességét, mérje le tudását! Íme 1500 kérdés és válasz a ma oly népszerű kvízjáték keretein belül! Zöldutat biztosít Önnek szabadideje kellemes és tartalmas eltöltéséhez e könyv!

Boruzs János - Jacsmenik Erika - Táblás ​játékok
"Kinek ​ne fűződne kellemes gyermekkori emléke a Ki nevet a végén? című társasjátékhoz? Szinte mindannyian korán megtanulunk malmozni, és már fiatalon elsajátítjuk a sakkozás alapjait. Ezek a táblás játékok nem hiányozhatnak a szórakoztató és tartalmas családi együttlét repertoárjából. Ma már számos logikai, illetve stratégiai játék kapható a szaküzletekben, és sok esetben csak nehezen tudjuk kiválasztani a megfelelőt. Léteznek azonban olyan, akár több száz éves táblás játékok is, amiket érdemes feleleveníteni és megismertetni a gyermekekkel. A sorozatunkban megjelent Táblás játékok című könyv több mint 50 különféle játékot és változatot tartalmaz a legkisebbeknek szólóktól kezdve a komolyabb gondolkodást igénylő logikai, stratégiai játékokig. Széles választékot kínál, hogy a család számára válogatni tudjunk a hagyományos és mai modern játékok közül, attól függően, hogy inkább fiatalabb korosztály képviselői vagy felnőttek a résztvevők, illetve hányan szeretnének játszani. A szabálymagyarázatok könnyen követhetők, lépésről lépésre mutatják be a játék menetét. A játéktáblát minden esetben ábrán mutatjuk be, így ha szükséges, házilag is elkészíthetjük ezzel újabb közös programra adhatunk lehetőséget a családnak vagy a baráti társaságnak. A könyvet számos rajz és illusztráció gazdagítja. A játékok kiválasztását tárgymutató és játékkereső segíti."

Boruzs János - Jacsmenik Erika - Nagy ​játékkönyv
A ​nagy játékkönyv igazi csemegét kínál a játékok szerelmeseinek. A játékgyűjtemény a legkülönfélébb játékok leírását tartalmazza, melyek kicsikhez és nagyokhoz, egyszóval a család minden tagjához szólnak. Megtalálhatók benne a szabadban és teremben játszható gyermek- és általános játékok, labdajátékok, valamint szójátékok, kockaköves, kártya- és táblás játékok is.

Pappné Dr. Tarányi Zita - Boruzs János - Jacsmenik Erika - Ősztől ​őszig a kiskertben
"Akár ​most váltunk friss kerttulajdonossá, akár már régen rendelkezünk ház körüli vagy hétvégi telekkel, kiskerttel, mindig jól jöhet egy kis könyv, mely összefoglalja számunkra mindazokat az ismereteket, amelyek nélkülözhetetlenek kertünk gondos műveléséhez. Lehet a célunk a hobbikertészkedés, a szabadban végzett kellemes munkálkodás, vagy a családunk ellátására termesztünk zöldséget, gyümölcsöt, esetleg csak pihenőkertként használjuk a kertünket, bármikor szükségünk lehet valamilyen információra, szakmai tanácsra kerti tennivalóinkat illetően. A sorozatunkban megjelent Ősztől őszig a kiskertben című könyv éppen a fent megfogalmazott szerepet hivatott betölteni. Címe is jelzi, hogy a kert egész éven át adhat feladatot a tulajdonosa vagy a művelője számára. Közérthető formában, gyakorlatiasan igyekszik ismertetni mindazokat a teendőket, amelyeket az év során el kell végeznünk kiskertünkben. A családellátó kert éves tennivalóit külön fejezetben találhatjuk meg aszerint, hogy a zöldségeskerttel, a gyümölcsöskerttel vagy a szőlőskerttel kapcsolatban szeretnénk információkat kapni. Ezeken belül növénycsoportba sorolva taglalja a könyv az egyes növényekre jellemző sajátosságokat és termesztésükre vonatkozó leglényegesebb ismereteket. Hasznos tanácsokat kaphatunk a virágoskert kialakításához, valamint elsajátíthatjuk belőle a biokertészkedés alapjait is. A könyv rajzokkal, ábrákkal segíti a könnyebb megértést." (a Kiadó)

Boruzs János - Jacsmenik Erika - Színészkalendárium
Érdekes ​könyvet tart kezében az olvasó: naptár, amelynek minden napjára valamelyik híres színész valamilyen évfordulója (születés, halál, házasságkötés stb.) van feltüntetve. Ez a könyv segít nekünk abban, hogy megtudjunk néhány dolgot színészeinkről.

Boruzs János - Jacsmenik Erika - Teszteld ​a műveltséged!
"Kiket ​nevezünk maturandusoknak? Mivel foglalkozik az etológia? Hányféle bábu van a sakkban? Mi a hexaéder hétköznapi neve? Miért nem fagynak be télen a kikötők Norvégiában? Az effajta kérdések megválaszolása nem okozhat gondot, ha már szereztünk némi rutint a kvízjátékok terén. Ahhoz, hogy ezt elérjük, először is érdemes letesztelnünk meglévő tudásunkat, valamint újabb ismeretekre szert tennünk. A játék a tanulás legkönnyebb, legszórakoztatóbb formája. Felkészültél a szellemi kihívásra? A sorozatunkban megjelenő Teszteld a műveltséged! című könyv 1500 kvízkérdése lehetőséget biztosít a megmérettetésre, általános műveltségünk letesztelésére. Kellemes szórakozást nyújthat, akár egyedül, akár társasággal szeretnénk játszani. A könyvben található kérdéseket egyrészt különböző témakörökbe sorolva, másrészt vegyesen adjuk közre. Az első kérdéscsoportot pedig bemelegítésnek szántuk: a válasz itt az ábécé adott betűjével kezdődik. Ha már belelendültünk, eldönthetjük, hogy például a természettudományokban, az irodalmi idézetekben vagy a könnyűzene témájában szeretnénk felmérni jártasságunkat. A vegyes felvágott kérdéseket a legkülönfélébb témákból merítettük, és kiválóan alkalmasak arra, hogy megtornáztassuk agysejtjeinket. A válaszokat a könyv második részében, kérdéscsoportonként összegyűjtve közöljük. Jó játékot mindenkinek!"

Boruzs János - Jacsmenik Erika - Nagy ​tesztkönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Boruzs János - Jacsmenik Erika - Rejtvénylexikon
Új ​Rejtvénylexikonunkkal egy minden eddiginél praktikusabb kézikönyvet nyújtunk át a rejtvényfejtést kedvelőknek, mely hasznos segítséget jelent a különböző típusú rejtvények megoldásához. FELÉPÍTÉSE EGYSZERŰ TARTALMA LÉNYEGRETÖRŐ HASZNÁLATA GYORS ÉS KÖNNYŰ

Kollekciók