Ajax-loader

Anne McIntyre könyvei a rukkolán


Anne McIntyre - Hétköznapi ​házipatika
A ​hagyományos házipatika szerei ma ugyanúgy, mint eleink korában, a kertből, a konyhából, sőt a fürdőszobaszekrényből kerülnek elő. Ezek az egyszerű, olcsó medicinák gyorsan és biztonságosan hatnak, amikor a betegség első tünetei jelentkeznek. A Hétköznapi házipatika című könyv megbízható gyógymódok gyűjteménye. A hagyományt a gyógynövényekkel kapcsolatos legújabb kutatási eredményekkel ötvözve hathatós segítséget nyújt az öngyógyításhoz, a megelőzéshez és az elsősegélynyújtáshoz. Anne McIntyre gyógynövényszakértő, Angliában magánklinikája van, és az Országos Gyógynövényintézet tagja.

Anne McIntyre - Gyógyító ​italok
Nemcsak ​az ízükért fogyaszthatunk gyümölcsleveket, teákat, leveseket és egyéb főzeteket, hanem gyógyító hatásukért is. A könyv olyan italokból álló válogatást kínál Olvasóinak, amelyek finomak, és egyúttal javítják az ember általános közérzetét. S ami nem utolsó szempont, jótékony hatásuk szinte közvetlenül érvényesül. A receptgyűjteményben mindenki talál kedvére való vagy egészségi állapotának megfelelő nedűt. A világ minden tájának gyümölcseiből, zöldségeiből és fűszereiből elkészíthető gyógyító italok a legtöbb panaszon enyhíthetnek. Van köztük olyan, ami testet-lelket frissít, erőnlétet javít, szépíti a bőrt, segíti a gyógyulást, de találni meghűlésre, fertőzésre, étvágytalanságra, gyomorrontásra, álmatlanságra vagy éppen macskajajra valót is.A szépen illusztrált kiadvány több mint 120 italreceptet ad közre a világ minden tájáról.

Anne McIntyre - Gyógynövények ​cserépben
Könyvünk ​bemutatja, hogyan termeszthetjük meg otthonunkban mindazt, ami a legfontosabb negyven gyógyír elkészítéséhez szükséges. A részletesen leírt receptek alapján könnyen előállíthatjuk a leghatékonyabb készítményeket - a krémektől a borogatásokig. Tanácsokat kapunk a gyógynövények ültetéséhez, elhelyezéséhez és gondozásához,a kislexikon pedig részletes tájékoztatást ad arról, hogy mit mire használjunk.

Anne McIntyre - The ​Ayurveda Bible
Once ​available only in India, the country in which it originated, Ayurveda is a healing method that is rapidly growing in popularity in North America. Training is available across the United States and treatments and lifestyle counseling are offered in spas everywhere. "The Ayurveda Bible" is a comprehensive guide that explores the Indian healing system of Ayurveda, from its origins in ancient Vedic scriptures to Ayurveda as practiced today. The book covers the three prime qualities of Ayurveda and how to assess a person's Ayurvedic constitution -- doshas and dhatus. It describes the relationship between food and a person's constitution and the role of preventative health in Ayurveda. A full chapter is dedicated to Ayurvedic diagnosis and treatment. It covers the causes and stages of disease, the principles of Ayurvedic treatment, detoxification, treatment of the doshas and dhatus, and Ayurveda and the mind. "The Ayurveda Bible" also contains a comprehensive and practical directory of Ayurvedic herbs, traditional preparations and formulas. Indispensable for the practitioner and ideal for the novice, "The Ayurveda Bible" is a valuable addition to the library of anyone interested in the ancient healing practice.

Kollekciók