Ajax-loader

Robert Cormier könyvei a rukkolán


Robert Cormier - Túl ​a Csokoládéháborún
A ​Trinity és a Csokoládéháború történetének folytatásában Archie Costello egyre ördögibb, rafináltabb fortélyokat eszel ki, részben az iskola megbüntetésére, részben diáktársai gyötrésére - ő maga mindig a háttérben marad, higgadtságát sohasem veszíti...

Robert Cormier - Az ​első halál után
Az ​utóbbi évek egyik legizgalmasabb, sok vitát kiváltó történetét tartja kezében az olvasó. Szerzője, az egykori újságíró, Robert Cormier teljesítményét J. D. Salingeréhez és W. Goldingéhoz hasonlítja az angolszász kritika. A fordulatos regény a terrorizmus vállalásának és elutasításának drámája. A színhely egy álmos amerikai kisváros határában álló, elhagyatott völgyet átívelő híd s rajta a Busz. A járműben egy rakomány kisgyereket terroristák tartanak túszként, hogy követeléseiknek így adjanak nyomatékot. A szereplők közül felejthetetlen marad Miro, a 16 éves terrorista fiú, Artkin a kommandó mindenre elszánt parancsnoka, akit Miro istenként tisztel, s végül mégis a halálát hozza; Kate, a buszt vezető lány, aki az emberi helytállás szimbólumává magasodik. És Ben, a Tábornok mit sem sejtő, szerelmes kamasz fia, akinek sorsa azt példázza, hogy az első halál nem feltétlenül az utolsó. Vagy a Tábornok maga, a pszichológiai hadviselés gátlástalan professzora, aki kénytelen felfedezni, hogy éppen saját magát nem ismerte eléggé. A történet szereplői - felnőttek és gyerekek - ébren álmodják meg a túszdráma lázálmát. Bebizonyosodik, hogy ártatlanul is lehet valaki szörnyeteg, hogy a bátorság és hősiesség sokféle formában jelenhet meg, nem utolsósorban a szűkülő gyávaságéban; az önmagában helyeselhető, igaz, őszinte politikai meggyőződés sem lehet menlevél az embertelenségre.

Robert Cormier - Én ​vagyok a hunyó
Rozoga ​kerékpárján indul el a kamasz fiú, Paul Delmonte, hogy felkutassa apját. A térben ugyan feltartóztathatatlanul _előre_ halad - vagyis Vermont állam felé -, de az időben hátrafelé araszol. És egyre mélyebbre merül saját tudatalattijának legtitkosabb rétegeibe, egyre közelebb kerül az iszonyatos titokhoz, amelynek megértéséhez végül is kevésnek bizonyul a józan ész. A torokszorítóan izgalmas regény aktuálisabban szól a személyiség jogainak kérdéséről, mint az esti tévéhíradó.

Robert Cormier - Eight ​plus one
Seventeen-year-old ​Mike visits his grandmother's bedside and learns a family secret. A divorced father who discovers only love, not bribes, can keep his daughter 'his' on Thursdays. A young white boy finds that friendship - and betrayal - can cross racial boundaries. Here are nine touching, haunting and intensely personal stories - to be savored by readers of all ages.

Robert Cormier - Heroes
Francis ​Joseph Cassavant is eighteen. He has just returned home from the Second World War, and he has no face. He does have a gun and a mission: to murder his childhood hero. Francis lost most of his face when he fell on a grenade in France. He received the Silver Star for bravery, but was it really an act of heroism? Now, having survived, he is looking for a man he once admired and respected, a man adored by many people, a man who also received a Silver Star for bravery. A man who destroyed Francis's life. Francis lost most of his face when he fell on a grenade in France. He received the Silver Star for bravery, but was it really an act of heroism? Now, having survived, he is looking for a man he once admired and respected, a man adored by many people, a man who also received a Silver Star for bravery. A man who destroyed Francis's life.

Robert Cormier - Csokoládéháború
Cormier ​világhírű regényének színhelye az egyesült államokbeli New England katolikus középiskolája, a Trinity. Az amerikai író a lelki terror, az erőszakolt testület szellem és a fegyelem, az egyéniség, a szembeszegülés jogának kérdését boncolgatja. A szolgálat és a szolgálatmegtagadás kérdését, mellyel életünk során mindannyian szembesülünk. Jerry Renalut nem akar rendes fiú lenni. Ettől a serdülőkori érzéstől jut el addig a sajátos tudatosságig, amellyel megvívja eleve kudarcra ítélt harcát a Trinity belső titkos diáktársaságával s vezérével, az ördögi Archie Costellólval. Rettegve bár, de dacol az egész iskolával, nem hajlandó kivenni a részét a Trinity szokásos évi csokoládéakciójából. Milyen áron őrzi meg Jerry az egyéniségét? Megőrizheti-e egyáltalán?

Robert Cormier - The ​Chocolate War
Jerry ​Renault ponders the question on the poster in his locker: Do I dare disturb the universe? Refusing to sell chocolates in the annual Trinity school fund-raiser may not seem like a radical thing to do. But when Jerry challenges a secret school society called The Vigils, his defiant act turns into an all-out war. Now the only question is: Who will survive? First published in 1974, Robert Cormier's groundbreaking novel, an unflinching portrait of corruption and cruelty, has become a modern classic.

Robert Cormier - Je ​suis le fromage
Le ​jeune Adam Fermier a entrepris un voyage difficile à la recherche de son père. Mais est-ce vraiment son père qu'Adam cherche? Pourquoi Adam possède-t-il deux certificats de naissance? Qui est Paul Delmonte? Que signifient ces messes basses entre ses parents? Et le déménagement soudain dans une autre ville? Les apparitions de l'étrange M. Gris? Et pourquoi un inconnu interrompt-il constamment les pensées d'Adam, le pressant de se souvenir d'une récente catastrophe qu'il aurait enfouie dans sa mémoire?

Robert Cormier - I ​Am the Cheese
Adam's ​father is in hospital and Adam has set off to visit him. It's a long, cold journey; as he travels along, Adam gets tired, and to take his mind off his exhaustion, he traces the events that led up to his father being taken to hospital. He had testified against government level corruption and the family became the subject of a government-orchestrated protection plan. The journey is a kind of odyssey, a search - through the mysteries of the mind. Adam must unlock the past and really remember it if he is to survive.

Kollekciók