Ajax-loader

Király Béla könyvei a rukkolán


Király Béla - Amire ​nincs ige
A ​92 éves Király Béla elsősorban katonaként idézi meg a múltat, egy katona beszél a Horthy-korszakról, a második világháborúról, a kommunista hatalomátvételről, '56-ról, és nincs ez másként a későbbiekben sem, amikor felidézi, hogyan vált az emigrációban a hadtörténelem professzorává, majd, amikor újra hazatérhetett, országgyűlési képviselővé a honvédelmi bizottságban, később a miniszterelnök személyes megbízottjává a haderőreform munkálataiban. Kalandos életút ez, amely a közelmúlt történetének mélyebb ismeretét egy sajátos nézőpontból teszi lehetővé.

Király Béla - A fától az erdőig
A Tanítók fája a világ legszebb, leghosszabb életű és talán a legtöbb kultúrtörténeti hagyományt megjelenítő fája: egy libanoni cédrus. Bibliai földről származik, ahonnan a Szentírás, afféle időutazó követként emlékeztet az európai kultúrát megalapozó - és a Savariát megalapító - ókori Rómára, Csontvárí Kosztka Tivadarra és a maga fizikai valójában a magyar mitológiai égig érő fájára. (...) A kilencvenes évek elejétől a nagybetűs Tanároknak szerettem volna méltó, ledönthetetlen emléket állítani szerte a magyar földön. "Az emlékfa állításának célj a tudást, a nemzeti hagyományokat átörökítő, anyagi és erkölcsi megbecsülésben csak szóban részesülő óvónők, tanítók, tanárok, professzorok nemzetépítő munkája előtti tisztelgés egy méltóságteljes közösségi térben." 2014. szeptember 24-én, Szent Gellért, az oktatás védőszentje napján dr. Puskás Tivadar polgármester és a Veres András püspök úr avatta fel a Tanítók fáját Szombathely szakrális főterén, a székesegyházzal szemben. (...) 2015 tavaszán új hajtások jelezték: megeredt, él a fa.

Király Béla - Honvédségből ​néphadsereg
Ez ​a könyv a történetírás igényével lép fel. A kérdés az, hogy vajon lehet-e - de még inkább: szabad-e - olyan kérdést tárgyalni tudományos szándékkal, amire vonatkozó okmányok hozzáférhetetlenek? Normális körülmények között a válasz csakis nemleges lehetne. De rendhagyó eseményekről, rendhagyó körülmények között adott beszámoló csakis rendhagyó eljárást követhet. Három körülmény ösztönzött arra, hogy szembenézzek ezekkel a nehézségekkel és munkához fogjak. Az egyik az, hogy meg kell írni azt, amit ez a könyv tartalmaz; ez a szemtanú kötelessége. A másik, hogy nem bocsátkozom apró részletekbe - amihez valóban okmányokra lenne szükség - hanem inkább alapvető kérdések tárgyalására szorítkozom, ami emlékezetből és személyes feljegyzésekből is életrekelthető. Végül pedig az is ösztönző hatással volt rám, hogy otthon tetemes számú könyv és tanulmány jelenik meg manapság a kérdéses kor katonai eseményeiről. Miért ne legyen az igazság is hozzáférhető azoknak, akiket ezek a fejlemények érdekelnek?

Király Béla - Az ​első háború szocialista országok között
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Király Béla - Nagy ​marketing szótár
A ​kötet közel 6000 marketinggel kapcsolatos vagy a mindennapi marketingmunka során előforduló szó, kifejezés szakszerű magyarázatát tartalmazza jól érthető formában. Az szerző és a szakmai lektorok személye a garancia arra, hogy ebben az igényes és átfogó munkában mindenki megtalálja a számára érdekes és hasznos tudnivalókat. A könyv egyik különlegessége, hogy az alapvető kifejezések mellett a napjainkban használatos divatos és új keletű szavak, így például az online marketinggel kapcsolatos fogalmak is megtalálhatók benne. A kiadvány nemcsak a gyakorló marketingszakembereknek nyújt kiváló segítséget, hanem azoknak is, akik meg szeretnék ismerni a marketingszakma lényegét és nyelvhasználatát. A(z) Nagy marketing szótár Könyv szerzője Király Béla.

Kollekciók