Ajax-loader

Edith Stein könyvei a rukkolán


Edith Stein - A ​végestől az örökkévalóig
Ez ​a könyv - Edith Stein gondolataival - a keresztény hagyomány tapasztalatainak nagy kincseit osztja meg az olvasóval.

Edith Stein - Utam ​a kölni Kármelba
Edith ​Stein (Wrocław, 1891. október 12. – Auschwitz, 1942. augusztus 9.) német filozófus, karmelita apáca, katolikus szent, Európa, az árvák és a mártírok védőszentje. 1934-ben belépett a karmeliták kölni rendházába és felvette a Teresa Benedicta a Cruce (Keresztről nevezett Benedicta) nevet. A növekvő náci fenyegetés miatt a rendje áthelyezte Hollandiába, az echti karmelita kolostorba. Hollandiában sem volt biztonságban: a holland püspöki konferencia 1942. július 20-án nyilvánosan elítélte a náci fajelméletet; az állásfoglalást az ország összes templomában felolvasták. Válaszként 1942. július 26-án Hitler elrendelte Hollandiában is az áttért zsidók letartóztatását, akiket addig megkíméltek. Edithet és Rosa nővérét letartóztatták és az auschwitzi koncentrációs táborba szállították. 1942. augusztus 9-én mindkettőjüket elgázosították. 1987. május 1-jén Kölnben boldoggá avatták. 1998. október 11-én II. János Pál pápa szentté avatta Teresa Benedicta a Cruce' néven.

Edith Stein - A ​Bárány menyasszonya
Edith ​Stein korunk egyik legjelentősebb nőalakja. (...) Olyan korban élt, amely jobban szerette a sötétséget, mint a világosságot. Ezért kellett életét az erőszaknak kioltania. Szelleme, halhatatlan művei annak bizonyítékai, hogy haláláig az igazságosság hitvallója volt. II. János Pál pápa 1998. október 11-én iktatta a szentek sorába. Emléknapja augusztus 9. (...) A dokumentumokat Teresia Renata Posselt, Benedicta nővér egykori perjelnője fűzte egybe és látta el magyarázó jegyzetekkel. A könyv 1948-ban jelent meg németül, majd több nyelvre lefordították, és számos újabb kiadást ért meg. Magyarul most olvasható először. Sarutlan Kármelita Nővérek, Pécs, 1998

Edith Stein - A ​kereszt tudománya
Edith ​Stein munkáját az Úr szolgálatára, és a kármelita rend atyjának, Keresztes Szent Jánosnak dicsőítésére kezdte el. Az Úr magasabb rendelkezése azonban E. Stein műve befejezése előtt meghívta arra, hogy mint a pusztító emberi kéz áldozata -, tetteiben adjon példát a kereszt tanítására. Edith Stein vértanúsága korai beteljesedésével a Kereszt Tudomány művét befejezetlenül hagyta ránk örökül.

Kollekciók