Ajax-loader

Görgényi István könyvei a rukkolán


Görgényi István - Várkonyi Andrea - Felkészítő ​az angol gazdasági nyelvvizsgákra
Görgényi ​István és Várkonyi Andrea sok év tanári, vizsgáztatói és vizsgaszervezési tapasztalatát gyűjtötte össze ebben a kötetben. A könyv nélkülözhetetlen segédeszköze minden gazdasági jellegű nyelvvizsgára készülőnek, de bizonyos vagyok benne, hogy igen hasznos lehet akármilyen nyelvvizsgára készülő tanulónak vagy felkészítő tanárnak. A szerzők a könyv anyagát számtalan példával illusztrálták, és figyelmük a vizsgák technikai kérdéseitől a nyelvtanulás számos fortélyáig sok mindenre kiterjed. Radványi Tamás

Görgényi István - Itt ​a piros, hol a piros
A ​vízilabdázó világbajnok rendkívüli könyve az élsport világáról nem hasonlítható azokhoz a művekhez, amelyekben visszavonult élsportolók mondják tollba élményeiket, és nem hasonlítható jól értesült újságírók hol szociográfikus, hol bennfentes történeteihez sem. Ebben a könyvben e két műfaj erényei kapcsolódnak egybe. A szerző eddig feltáratlan területeken mozog nagy biztonsággal és bemutatja azokat a mikroszkopikus jelenségeket, amelyeknek döntő szerepük van egy-egy sportág felemelkedésében vagy bukásában. Érzékletes példákon keresztül szemlélteti a közönség és az élsport eltávolodásának okait, a sportvezetés, az edzők és a sportolók viszonyát, és a sportsajtó szerepét a konfliktusok alakulásában.

Radványi Tamás - Görgényi István - English ​for Business and Finance
"English ​for business and finance is an intermediate-to-advanced level coursebook for Hungarian students. It encompasses a wide range of business-related topics including, among other things, economics, banking, taxation, and insurance."

Kollekciók