Ajax-loader

Duncan Shelley könyvei a rukkolán


Duncan Shelley - Amer ​első halála
Amer ​első halála… elég érdekes egy cím, nem igaz? Hogy miről szól Duncan Shelley következő Amer kisregénye? A főszerepben ismét Amer, az ő vívódásai és tanulása az Életről valamint a szerelemről. Alkalmazható és tanulságos írás, amit nem érdemes kihagyni… :-) Mindez persze egy kedves történet keretein belül.

Kate Brooks - Duncan Shelley - Amer ​és a láthatatlan bilincs
- ​Hétszáz évvel ezelőtt? Maga viccel? - 1322 tavaszán találkoztunk, Londonban és összebarátkoztunk. Téged akkor Etelke van Wierennek hívtak, Hollandiában születtél. Az én nevem Norman Trickey. És hogy miért vagyok itt? Nos, ez egy becsületbeli ügy!

Kate Brooks - Duncan Shelley - Amer ​és a Titánok
Az ​Amer és a Titánok az Amer történetek méltó befejező része. Egészen pontosan a Szerzők (mert ezt a kisregényt Shelley nem egyedül írta, hanem Kate Brooks írónővel együtt) egyelőre nem terveznek újabb Amer történetet. Mit ír Duncan Shelley erről a kisregényéről? "Előolvasóink egyöntetű véleménye szerint jelen kisregény a legszebb és legmélyebb Amer történet. Osztom a véleményüket. Remélem, minden Olvasónk kellemes perceket tölt majd el fantáziánk birodalmában." E könyv mondhatni társa az Amer és az Amazonok történetnek. Ez utóbbi 5 nőről szól, kik 5 különféle korban éltek. 5 hölgy, akivel Amer, a varázsló találkozott hosszú élete során, és akiktől tanulni tudott vagy akiket ő tanított. Ez a kötet most férfiúkról szól. Zafrina hatalmas Istennő. Palotája előtt több ezren – úgy királyok, mint földművesek – várakoznak és vágyakoznak, hogy egyszer bejuthassanak hozzá. Mert a legenda szerint, akit Zafrina palotájába enged, egy-egy tanítást ad át neki. És ez a tanítás megváltoztatja az életét. Amer négy férfi történetét ismeri meg, valamint a kapott tanításukat. Végül pedig ő maga jut be az Istennő palotájába...

Duncan Shelley - Amer ​és az Amazonok
Ez ​a kötet egy új Amer könyv. A kötet most rendhagyóan nem Amerről, a varázslóról szól, hanem öt nőről, aki kapcsolatban álltak vele, és akiktől ő tanulni tudott. Mint mindegyik Amer kötet ez sem áll közvetlen kapcsolatban a korábbiakkal, teljesen élvezhető és érthető önmagában is. Öt nő, öt különálló novella, öt különféle kor… Mit ír Duncan Shelley saját művéről? „Az Amer és az Amazonok a korábbi könyvek közül leginkább az Amer táncára hasonlít. Nem egybefüggő történet, hanem epizodikus. Az öt novella mindegyike másik világban játszódik. Mindegyik világban imádtam kalandozni, és mindegyikbe visszatérek még. Régen okozott akkora örömet az írás, mint az Amer és az Amazonoknál. Remélem, olvasni is hasonló élmény lesz, mint amilyen létrehozni volt.” Újabb tanulságokat kapunk erről a viszonylag rövid, de egyben szórakoztató műtől. És talán újabb kérdésekre választ…

Duncan Shelley - Az elme gyilkosai II.
Egy régi mondás szerint az igazi hatalom mindig a trón mögött áll. Az igazi döntéshozói hatalom arctalan, névtelen és láthatatlan. Ereje titkaiban rejlik, kormányzási módszerének lényege a figyelem elterelése önmagáról. Gigászi nemzetközi projektek, véres háborúk, veszélyektől hangos média, önmagába roskadó ikertornyok - mind csupán színjátékok, melyek fedésében észrevétlenül átsiklik valami, ami visszataszítóbb és hatalmasabb ezeknél. A hatalom játszmája a figyelemelterelés játszmája.

Duncan Shelley - Az elme gyilkosai III.
Az első világháború nem az első világháború volt. A második világháború nem a második világháború volt. Az igazi első világháború még mindig zajlik, és már évezredek óta tart. Ebben a háborúban a hidrogénbombánál milliószor pusztítóbb hatású fegyvert vetnek be az emberek ellen. Ezt a tömegpusztító fegyvert, amely emberek milliárdjainak jövőjét semmisíti meg, és amelynek hatása tovább tarthat, mint amennyi a plutónium felezési ideje, így nevezik: HAZUGSÁG

Duncan Shelley - Az elme gyilkosai I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg.

Duncan Shelley - A ​kereskedő
Október ​vége, éjszaka. Az Egyesült Államok Haditengerészetének hajóflottája a Csendes-óceán északi területén járőrözik. Egy matróz jelzőrakéta fényére lesz figyelmes a végtelen sötétségben. A mentés azonnal megkezdődik. Aprócska gyereket halásznak ki az óceánból. Hogyan sikerült egyedül túlélnie? Hogyan került oda? A part ezer kilométerre. Mi történt vele? Hol vannak a társai? Miért nincs nála étel? Gyerek egyáltalán? A kereskedő Duncan Shelley legújabb sci-fi regénye, a Domínium univerzum: Árnyékszingularitás című könyv előzménykötete.

Duncan Shelley - Árnyékszingularitás
2050 ​- a világot gigacégek uralják, az állások többségét szoftverek és robotok töltik be. Magyarország lakossága 25 millió fő. Az ország a szociális katasztrófa szélén áll. Az ősi magyar törzsek rangrejtve tengetik életüket, visszahúzódva az utolsó természetvédelmi övezetekbe, bioélelmiszereket és kézműves termékeket előállítva egy zsugorodó piacon. Mágiájuk a természetből ered, melyet minden erdőirtás, minden beépítés egyre gyengébbé tesz. Stephen Crew Barrows, a kelet-európai céges domínium ura, a térség kormányainak munkaadó gazdája miközben birodalma északi határainak bővítésén dolgozik, meg akarja szerezni Dévai Gyöngyvértől azt az új találmányt, ami radikálisan felgyorsítja a növények fejlődési ciklusát. Terve azonban nemcsak a Gyöngyvér vezette budapesti középvállalat, a DataGenForm érdekeibe, de a Tarján törzs komoly ellenállásába is ütközik. A harc elkerülhetetlenné válik: az ősi tudáson alapuló mágia csap össze a legfejlettebb technológia fegyverarzenáljával. Duncan Shelley, a nagy sikerű Az elme gyilkosai trilógia szerzője ezúttal hazai keretek között mutatja be a posztmodern emberiséget irányító látható és láthatatlan hatalom összecsapását.

Duncan Shelley - Válaszreakció
A ​CIA az 50-es évek végétől finanszírozott egy titkos programot, melynek célja a hidrogénbombánál nagyságrendileg erősebb fegyver kifejlesztése volt. A program a 90-es években csődbe ment, a fegyvert nem sikerült létrehozni. Másfél évtizeddel később egy rejtélyes szervezet azt állítja, hogy befejezte a kutatást, és kezében van az új fegyver, amely hatékonyabb a nukleáris arzenálnál. A színfalak mögött árverésre bocsátja a technológiát: annak a kormánynak adja el, amelyik a legtöbbet fizeti érte.

Duncan Shelley - A ​rejtőzködő
Mi ​történt a világgal? Miért történt? Szándékos volt? Vagy véletlen? Aljas indokból tették, vagy rászolgáltunk? Ezt a hatalmas rejtélyt rébuszokba csomagolták, és elrejtették egy talány mélyére. Garrett, Marcus, Josie és Iceman egyre rövidülő emlékezettel kutatnak az emberiség ellenségei után, zavaros hivatkozásokon át, melyek olyan eseményekre és nevekre mutatnak, amikre már senki sem emlékszik a Földön. Talán nincs is igazság. Talán valaki mégis emlékszik mindenre, és hazudik, mint a vízfolyás.

Kate Brooks - Duncan Shelley - Amer ​és a járvány
957-et ​írunk, Amer éppen 47 éves. Vendégként érkezik egy észak-wales-i városba, hogy barátja betiltott okkult szövegekből álló gyűjteményét tanulmányozza. Röviddel érkezése után végigsöpör a városon a járvány, kitör a pánik, Amer és vendéglátója is a kór áldozatává válik. Mit kell megértenie az ekkor még kezdő varázslónak ahhoz, hogy túlélje a helybéliek dühét és az ismeretlen kórságot? Ez az egyik legfobtosabb tanítás minden emberi lény számára.

Duncan Shelley - Globális ​hatalomátvétel
2030. ​október 11. Feladó: Bruce Haney, Felderítés Főigazgatóság, igazgató Címzett: Dr. John J. Edwards, Big Data Analitika, igazgató Tisztelt Dr. John J. Edwards Igazgató Úr! Szituáció: Az Egyesült Államok államvezetése összeomlott, a parancsnoki láncok hiányosak. Ugyanez tapasztalható világszerte, valamennyi kontinensen. Utasítások: 1. Tárja fel az összeomlás pontos okait! 2. Nevezze meg a felelősöket! 3. Tegyen javaslatokat az államvezetés helyreállítására! A mai naptól visszavonásig ECR-9-es hozzáféréssel rendelkezik. A parancs olvasástól érvényes és előnyt élvez valamennyi más üggyel szemben! Üdvözlettel: Bruce Haney Felderítés Főigazgatóság Igazgató

Duncan Shelley - Vadászidény
Texasban ​és Massachusettsben mintegy harmincezer ember tűnt el az elmúlt hetekben! Nyomok nincsenek, hivatalos álláspont nincs! A Miss Nina Kay mesterdetektív által a televízióban elmondottakat nem erősítették meg és nem is cáfolták hivatalos oldalról! A bemutatott felvételeket sem a kormány, sem az FBI nem kommentálta! A Dallasban megölt nyolc idegen lény holttestét ismeretlen helyre szállították, hollétükről senki nem adott ki tájékoztatást! Egyesek invázióról beszélnek! A hatóságok attól tartanak, hogy a pánik következtében összeroppan a politikai hierarchia! Miss Nina Kay még soha nem tévedett! Ha most sem téved, azzal a szörnyű igazsággal kell szembesülnünk, hogy egy idegen, földönkívüli faj élelmiszerként tekint ránk, emberekre!

Duncan Shelley - A ​félelem íze
– ​Tehát húst akarnak vásárolni tőlünk. Milyen mennyiségben? – Huszonhétmillió kilogrammot, minden évben – érkezett a válasz. – Bruttó huszonhétezer tonna, vagy színhús huszonhétezer tonna? – Színhús. Huszonhétezer tonna, ismételte magában von Zeissman. Gyors fejszámolást végzett: ha igazán jó minőségű pecsenyemalacot akarnak, akkor az körülbelül tizenkétmillió malac minden évben, ami rettenetesen sok; ha sonkasertésre vágynak, akkor… – Milyen húsra gondol? – kérdezte Volkov. – Sertés, baromfi, birka, hal, esetleg vadhús? A szemközt ülő alak ismét azt a furcsa, gurgulázó, morgó hangot adta ki, mielőtt megszólalt. Mintha súlyos beteg lenne, vagy valamilyen okból nehezére esne a beszéd. – Emberhús. Huszonhétmillió kilogramm, évente. Erre kérünk ajánlatot önöktől.

Duncan Shelley - A ​bosszú mestere
A ​hatalom elfedheti a bűnöket. Mentességet adhat bármilyen gonosztett következményei alól. Semmissé teheti a gyilkosságot, a törvénykönyv legsúlyosabb paragrafusainak megszegését, az igazságtalanságot, a hazudozást, a bizonyítékokat. A bosszú mestere egy törékeny nő, jéghideg elmével, páratlan szaktudással, kérlelhetetlen logikával. Mindegy, mennyi hatalmad van, nem számít! Ha a célpont te leszel, halott vagy! Jobb, ha nem leszel célpont!

Duncan Shelley - Egy ​konspirátor feljegyzései
Volt ​egyszer egy duncanshelley.hu, amely 2007 végétől 2011 elejéig működött. Közel száz blogbejegyzés jelent meg rajta, melyekhez több, mint 2300 oldalnyi hozzászólást fűztek az olvasók. A weboldal elveszett, már a múlté. Az Egy konspirátor feljegyzései blogkönyv egy politikai thriller író cikkeit tartalmazza, melyek egykor a duncanshelley.hu oldalon jelentek meg. E cikkek több tucat témát ölelnek fel, a filozófiától és a politikától kezdve, a világvége elméleteken és a művészek felelősségén át a filmekig. Néhány cím, melyek sokaknak ismerősen csenghetnek: A sötét oldal, Az idő múlása, Betiltották Az elme gyilkosait, Nibiru, Elképzelt életek, A bűn neve: gyereknevelés, Gonosz filozófiák, Túlélők klubja, A test halhatatlansága, Kik hazudnak nekünk, A demokrácia pokla, Én vagyok az életem tulajdonosa.

Duncan Shelley - Fagypont
Az ​emberiség elvesztette az emlékeit, nyolcnaponta beáll az amnézia, és minden törlődik. A ciklusok egyre rövidülnek, egyszer megszűnik az emlékezet. Egy amnéziás világban valaki, aki nem felejt, majdnem maga az Isten. Két nő és három férfi elhagyja a kolóniát, hogy megtalálja a megoldást - ha létezik egyáltalán.

Duncan Shelley - Kate Brooks - Amer ​vérben ázva
A ​verseny kezdetén csak egy dolog biztos, a győztes ott áll a rajtvonalnál.

Duncan Shelley - Amer ​hite
Az ​Amer tánca és Amer első halála kisregények valóban méltó folytatása. Ez egy sci-fi, és a vallást mint témát dolgozza fel (szükséges-e és egyáltalán mi az). Profi történet érdekes mondanivalóval. 50 ezer emberi lény egy hatalmas űrhajón elindul a Galaktikus Kereskedelmi Központba, hogy becsatlakozzanak a "galaktikus körforgásba" és hogy más, fejlettebb lényektől tanuljanak. Az út alatt egy beadvány készül, amely a vallások teljes betiltását követeli az új hazában.

Duncan Shelley - Kate Brooks - Amer ​és a hatalom
"Politikus ​az, aki az erényei jogán hivatásszerűen részt vesz a közügyekben, annak érdekében, hogy bölcsességével és állhatatosságával hozzájáruljon a közösség valamennyi tagjának boldogulásához." (i.e. 700 körül)

Duncan Shelley - Önpusztítók
Duncan ​Shelley: Önpusztítók "A természetben az egyetlen önpusztító faj az ember. Honnan ered az ember őrülete? Ez az értelem ára? Vagy valami más húzódik meg a háttérben? Archibald Leroy professzor harminc éven át kutatta a témát, és úgy véli, megtalálta a választ. Bejelentését azonban nem elismerés, hanem megvetés követi, elveszíti az állását, szavahihetőségét, barátait, társadalmi rangját, egyetemi fokozatát. Felkeresi egy rejtélyes milliárdos, aki felajánlja, írjanak együtt történelmet, mentsék meg az emberiséget saját sötét hajlamaitól. Ebben a felkavaró thrillerben mindenkit a sokféleképpen álcázott, társadalmilag elfogadott önpusztítás hajt. Végül mindenből fegyver lesz, minden a hatalom eszközeként végzi? Hányszor szalasztottuk már el az esélyt a gyógyulásra, csak azért, mert valakinek az érdekei azt kívánták, hogy minden maradjon a régiben?"

Duncan Shelley - Elveszett ​múlt
Öt ​ember felébred egy börtöncellában. Nem emlékeznek a helyre, egymásra, önmagukra. A múlt elzárult, valami eltemette. Lehet, hogy bűnösök, lehet, hogy ártatlanok. Talán barátok, talán ellenségek. Tettesek, vagy áldozatok. Mintha most születtek volna. Valahonnan - valahová. Útnak indulnak, hogy megtalálják elveszett önmagukat, és felfedezzék az ismeretlen világot, amit sohasem láttak, vagy csak elfeledtek.

Duncan Shelley - Az ​elme gyilkosai
„Megdöbbentő ​történet. Úgy tűnik, regényt olvasunk, közben folyton él bennünk a nyugtalanító érzés, hogy mindez valóság, kegyetlen realitás. Nem szeretnénk, ha így lenne – de Shelley könyvét olvasva nem szabadulhatunk az érzéstől, hogy mi is résztvevői vagyunk ennek a játszmának.” (Nemere István)

Duncan Shelley - A ​Pokol Kézikönyve 1.
A ​POKOL a mi értelmezésünkben szélsőséges tanácstalanság. Olyan élethelyzet, amelyben korábbi tanulmányaink, tapasztalataink nem érnek semmit. A pokol ellenszere a biztos tudás. A Pokol Kézikönyve egy könnyen érthető, empirikus alapokon álló, olvasmányos stílusban megírt ismeretterjesztő könyvsorozat, melynek kötetei segítenek felszámolni a poklokat. Az első kötet témája a társadalmi összeomlás egyéni kezelése. Társadalmi összeomlásnak azt nevezzük, amikor az ellátó rendszer (élelem, energia, orvosi ellátás) megszűnik és a törvényes rend felbomlik. A kiváltó okok között szerepel a katasztrófa, veszélyes járvány, kiterjedt mérgezés, puccs, zavargások, terrorcselekmény, éhséglázadás vagy valamilyen alapvető meghibásodás az energia-ellátásban. A társadalmi összeomlás egyénre, családra, baráti közösségre lebontott kezelése majdnem lehetetlennek tűnik, ám valójában nem az. Ez a könyv útmutató a társadalmi összeomlás nevű pokol felszámolására.

Duncan Shelley - Az ​igazság napja
Az ​emberi elme a legfőbb, mi több, az egyedüli háborús hadszíntér. Minden háború elsődlegesen szellemi síkon zajlik, és a fizikai erőszaknak csak látszólag a test a célpontja. Az ön józan esze, az intelligenciája, a tehetsége és a jövője ellen folyik a harc. Ebben a háborúban a puskagolyó a hazugság, a páncél a titok, és az orgyilkos a szaktekintély, aki a „mindent jobban tud, mint ön”. Az elnyomás forrása egy titkos társaság, amelyről a szakirodalom sehol sem tesz említést. Julius Andan 25 éven át hűen szolgálta ezt a társaságot, majd a fennálló rendszer első árulója lett. Vallomása, A világ a színfalak mögött, eszközöket ad önnek, amikkel védekezni és győzni tud ebben a háborúban, amelytől a Föld minden lakója szenved. Milyen témákat vet fel Julius Andan? A civilizáció születése, a hatalom, a vallás, a tudomány, az oktatás, a gazdaság, az orvostudomány stb. Nos, tegyük fel magunknak a kérdést: Ezek mennyiben érintenek engem?

Duncan Shelley - A ​félelem fogságában
A ​történet főszereplője, Joyce Byron, neves topmodell, aki kislánykora óta naplót vezet. Joyce az egyetem után az FBI Akadémián tanult tovább, melyet modellkarrierje érdekében hagyott félbe. Egész életében a függetlenségért, az önálló, szabad életért dolgozott. Szelíd, barátságos, kedves nő, aki egy ragadozó éberségével őrzi azt a szabadságot, melyre oly sok küzdelem árán tett szert. Ám egy napon beköltözött életébe a sötétség#

Duncan Shelley - A ​leszboszi cápa
A ​CIA egyik legtitkosabb, szinte misztikus rejtély övezte osztálya a HAC. A Health Alteration Committee-t, vagyis az Egészségmódosító Bizottságot 1961-ben alapították, feladata a kijelölt célpontok megbetegítése, megőrjítése vagy meggyilkolása volt. A HAC jövőre ünnepli negyvenedik születésnapját, s a tudás, melyet emberéletek kioltása terén szerzett e négy évtized során, minden szörnyűsége ellenére lenyűgöző. A történet a HAC egy különleges és izgalmas akcióját meséli el a lehető legnaturálisabb, legrészletesebb módon, beavatva az olvasót a titkosszolgálatok merényleteinek kulisszatitkaiba, melyek alapvetően különböznek a terrorcsoportok akcióitól.

Duncan Shelley - Amer ​tánca
A ​történet a X. századi Angliában kezdődik. Egy fiatal férfi eszét veszti a fájdalom és a hazugságok hatására. A fekete mágia praktikáit követve démonokat próbál megidézni, hogy eladja a lelkét. Egy napon megjelenik előtte egy démon, ám amikor Amer felajánlja a lelkét a boldogságért, szembesül a rettenetes igazsággal: már eladta a lelkét, és ez a pokol. A könyv elmeséli, hogyan emelkedett fel Amer a mélyből a magasba, és lett a szánalmas őrültből az emberlakta vidékek leghatalmasabb varázslója.

Duncan Shelley - Az ​ellenállás
Az ​életformánk megváltozott. Ha az idegenek nem mennek el, néhány hónapon belül semmi nem marad a civilizációnkból. Ilyen fenyegetettség, ilyen kiszámíthatatlanság mellett a társadalom nem tartható fenn sokáig. Létrehoztuk az ellenállást. Ez az ellenállás nem harc, hanem egy új életforma. Egy másfajta társadalmi modell.

Kate Brooks - Duncan Shelley - Amer, ​a gyógyító
"Ha ​ki akarsz szállni egy játszmából, csak kiszállsz és kész. De ha nem engedik, hogy elmenj, elkezdesz egyre őrültebb dolgokat művelni, hogy olyanná alakítsd a helyzetet, hogy ne játszhass tovább. Ha kell, hibázol, ha kell, ártasz, ha kell, megsérülsz, ha kell, megbetegszel. Ha kell, meghalsz." Izgalom és varázslat. Folyton ezt tesszük: eldobunk mindent valami semmiség miatt. Aztán átgondoljuk, és rájövünk, hogy nincs értelme. Annak nincs értelme, amit nem gondolunk át. Az AMER kötetek egy lélegzetelállítóan izgalmas és varázslatos EZOTERIKUS könyvsorozatot alkotnak, amelynek minden egyes kötete külön-külön élvezhető kerek egész!

Duncan Shelley - A ​téboly katonái
Megdöbbentő ​történet. Úgy tűnik, regényt olvasunk, közben folyton él bennünk a nyugtalanító érzés, hogy mindez valóság, kegyetlen realitás. Nem szeretnénk, ha így lenne - de Shelley könyvét olvasva nem szabadulhatunk az érzéstől, hogy mi is résztvevői vagyunk ennek a játszmának. (Nemere István)

Kollekciók