Ajax-loader

Wolfgang Grasreiner könyvei a rukkolán


Wolfgang Grasreiner - Konyhák ​és fürdőszobák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Wolfgang Grasreiner - Kertek
Az ​ember ősidők óta érez bizonyos vonzalmat a kert iránt. A kertnek a paradicsomi időktől kezdve minden korszakban és minden kultúrában meg volt a maga szerepe és jelentősége. A villák parkjait a népsűrűség növekedésével párhuzamosan fokozatosan felváltották a kisebb méretű kertek. Az ilyen látványos, ugyanakkor praktikus kis kertek kialakításához ad Ötleteket a könyv.

Wolfgang Grasreiner - A ​házépítés új útjai
Kétségtelen, ​hogy életminőségünket alapvetően meghatározza a ház, amelyben élünk. Különösen a fiatal családoknak kell számtalan nehézséggel szembenézniük, ha saját házat szeretnének építeni vagy vásárolni. Nehéz döntés, de megéri! Kötetünk nem álomházak bemutatására, hanem szerényebb pénzügyi háttérrel is elérhető, ésszerű megoldások leírására vállalkozik. Ilyen megoldás lehet például a saját kivitelezésben épített ház. Hozzáértésünk, szabadidőnk és persze pénztárcánk függvényében több lehetőség közül választhatunk, köztes megoldást jelenthetnek a félkész állapotban is megrendelhető típusházak. Kötetünk ilyen házakat is bemutat. Az építkezéshez számtalan építőanyag áll rendelkezésre. Legyen szó fáról, tégláról, mészhomok tégláról, betonról, mindenkor szem előtt tartottuk, hogy az összes szóba jöhető, korszerű és hagyományos építőanyag képviselve legyen. Persze építeni is különbözőképpen lehet, ezért a könyvet több részre tagoltuk: egyedi tervezésű házak, típusházak, önköltséges építkezés és önálló építésű házak, melyek közül kiválaszthatja mindenki az igényeinek, ízlésének és pénztárcájának leginkább megfelelőt. A kötet szaktanácsokat és számtalan praktikus ötletet is tartalmaz, továbbá tárgymutató segít megtalálni a megfelelő információkat. Az ötletek, javaslatok kiválasztásánál és közreadásánál mindenkor a kifogástalan minőséget és a megfizethető árat tartottuk szem előtt.

Wolfgang Grasreiner - Ökoházak
Természetesen... Mikor ​építkezni kezdünk, nem csak a saját otthonunkat alakítjuk, egyben a környezetünket is formáljuk. A környezettudatosság jegyében ma már nem elégedhetünk meg annyival, ha az otthonunk számunkra megfelelő. Mikor becsukjuk magunk mögött az ajtót, gondolnunk kell azokra is, akik odakint maradtak, mert a lakásunkon ugyan nem, de a vízen, levegőn, általában a Földön osztoznunk kell velük is. Ha példának okáért fából építkezünk, és egy gerendaházat választunk otthonunknak, máris tettünk egy lépést a természet felé. A faanyagok kezeléséhez, festéséhez azonban már érdemes segítségül hívni a környezetbarát fakezelő anyagokat, mert csak a minősített, minőségi termékek képesek tökéletes harmóniát teremteni környezetükkel. Ez a könyv azokhoz szól, akik ezt a filozófiát komolyan veszik vagy tán régóta magukénak vallják. Azoknak, akik tudják, hogy - az építőanyag kiválasztásától a ház színéig - minden döntésünknek súlya van.

Kollekciók