Ajax-loader

Kricskovics Zsuzsanna könyvei a rukkolán


Kricskovics Zsuzsanna - Kedvenceim a házban és a ház körül
E sokoldalúan felhasználható könyv segítségével már a 4 éves kisgyerek is játszva rajzolhat, színezhet.

Kricskovics Zsuzsanna - Haui Balázs Bogdán - Origami - Ori Kati házatája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg.

Kricskovics Zsuzsanna - Nagy origami-suli
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kricskovics Zsuzsanna - Origami ​a konyhából / Origami From the Kitchen
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kricskovics Zsuzsanna - Süni ​vendégségben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kricskovics Zsuzsanna - Rajzolok! ​- Kedvenceim
E ​sokoldalúan felhasználható könyv segítségével már a 4 éves kisgyerek is játszva rajzolhat, színezhet. Kiegészítheti, kiszínezheti a hiányos rajzokat, vagy azok alapján saját alkotásokat hozhat létre.

Kricskovics Zsuzsanna - Képeslapok ​mindenkorra
Ebben ​a könyvben ötleteket találhatnak arra, hogyan lehet nagyon egyszerűen, kevés költséggel valóban egyéni, személyre szóló üdvözlőlapokat készíteni papírhajtogatással, minden alkalomra. A könyvben szereplő modelleket, bár sokfélék, főleg ötletadónak szántam, és biztos vagyok benne, hogy a könyv nyomán sokkal szebb, érdekesebb, egyénibb képek készülnek majd.

Kricskovics Zsuzsanna - Tavaszi ​hajtogató
A ​Calibra Kiadó gondozásában jelent meg a nyolcvanas évek közepén, egy három darabos sorozat első könveként. Még nem számítógéppel szerkesztettem a rajzokat, hanem rajzfilmes módra, a papírra rajzolt ábrákat tustollal átmásoltam egy vékony műanyag fóliára, cellre, mert a vonalak így élesebbnek hatottak. A színes fotókat jóbarátunk, a szintén rajzfilmesként indult, ma híres fotóművész, Farkas Antal Jama készítette. Köszönet érte. Azóta sem voltak ilyen gondos, színvonalas fotók egy könyvemben se!...

Kricskovics Zsuzsanna - Origamisuli ​1.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kricskovics Zsuzsanna - Csöndes ​éj...
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kricskovics Zsuzsanna - Origami ​bábszínház
A ​papírhajtogatás kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedves foglalatosság. A népszerű Ori Kati bábszínháza című könyv anyagát most tucatnyi új figurával, egyszerű rajzokkal, bőséges magyarázó szöveggel láttuk el, hogy egyszerűsített formában még több érdeklődő gyerekhez, felnőtthöz jusson el.

Kricskovics Zsuzsanna - Rajzolok! ​- Kedvenceim az állatok
Rajzoló ​és színezőkönyv 4-8 éveseknek. Pedagógiailag tesztelt! E sokoldalúan felhasználható könyv segítségével, már a 4 éves kisgyerek is játszva rajzolhat, színezhet. Kiegészítheti, kiszínezheti a hiányos rajzokat vagy azok alapján saját alkotásokat hozhat létre.

Kricskovics Zsuzsanna - Origamisuli ​2.
"A ​papírhajtogatás egyszerű műveletek egymásutánja. A papír egyik részét megfogjuk, és az utasítás szerint valamit csinálunk vele. Ráhajtjuk, aláhajtsuk, kihúzzuk, behorpasztjuk, kinyitjuk. Hogy mit kell csinálni, azt a jelek mondják meg nekünk. Akármit is csinálunk, az eredménye egy hajtásvonal lesz. (A gyűrögetésnek is sok-sok kis hajtásvonal az eredménye. Próbáld csak ki!) Ha a papír szélét vagy sarkát ráhajtjuk a papír többi részére, lesz egy hajtásvonal, ami bemélyed a papírba, mint egy völgy."

Kricskovics Zsuzsanna - Tamási József - Origami ​- Keresztény ünnepeink 1.
Kedves ​gyerekek, kedves felnőttek! ___ Az én nagymamám, ahogy emlékszem, papírhajtogató művész volt. Neki köszönhetően tudok még ma is csákót, kishajót és sótartót hajtogatni. Akkor még nem gondoltuk, se ő, se én, hogy mit hoz a jövő. ___ Útjára indult a világon az origami, a papírhajtogatás művészete. Előbb Japánban, majd egyre több országban, így hazánkban is csoda dolgokat hajtogatnak az ügyes, és egyre ügyesebb kezek. Családi asztal mellett nagymama és kisunokája, óvodában az óvónéni és a csöppségek, iskolai foglalkozásokon és hittanórákon gyerekek és felnőttek. ___ Most útnak indul ez a könyv. Segítségével az alkotás örömében lesz része mindenkinek, aki fog egy papírlapot, s mire meghallgat egy dalt a karácsonyi kazettán, keze nyomán elkészül Szűz Mária, aztán Szent József és a Kisjézus, -- s mire végére ér a kazetta, ott tündökölhet egy teljes Betlehem a karácsonyfa alatt. ___ Örül, aki csinálja, örül, aki kapja, mert minden alkotásban benne van az alkotó maga. Kívánom, szülessen meg sok-sok boldog mosoly minden alkotó ujj gazdájának arcán, és minden arcon, akihez eljut egy-egy hajtogatás. ___ ___ Tamási József ___ ___ ___ plébános

Kricskovics Zsuzsanna - Az ​origami varázsa
Kézbe ​fogni egy szép könyvet, lekucorodni egy puha párnára, lapozgatni, nézegetni: ez nagyon-nagyon jó dolog. Hát még ha az a könyv többet is ad a látványnál: szórakoztatva és észrevétlenül tanít, fejleszt, ötleteket ad, szárnyra kelti a lappangó kreativitást, megkívántatja a jóízű, elmélyült foglalatosságot egy kézközeli, engedelmes anyaggal: a papírral. A papírhajtogatást, az origamit ez a szép, nagy, színes könyv a kezdetektől mutatja be. Kétféle kezdete létezik ennek a művészetnek: az ősi, történelmi kezdet, amikor a papír feltalálásával kialakultak az első hajtogatások - és a mai, mindennapi kezdet: amikor valaki először vesz kézbe papírt, hogy hajtogasson belőle... Ez a könyv nagy segítséget nyújt azoknak is, akik az eredetre kíváncsiak, de a legtöbbet azoknak nyújtja, akik most szeretnék lépésről lépésre elsajátítani a hajtogatást. Nagyon egyszerű formáktól - észrevétlenül - vezet el az egyre bonyolultabbakig, és mindvégig segít a megértésben fotók, magyarázatok segítségével. Kezdőnek és haladónak, kicsinek és nagynak egyaránt szívből ajánlom! Hajtogassunk egy jót! Kricskovics Zsuzsanna

Kricskovics Zsuzsanna - Rajzolok! ​- Kedvenceim az állatkertben
E ​pedagógiailag is tesztelt, sokoldalúan felhasználható füzetek segítségével már a 4 éves kisgyerek is játszva rajzolhat, színezhet. A színes minták alapján, kiegészítheti, kiszínezheti a hiányos rajzokat, vagy azok alapján saját alkotásokat hozhat létre. A kedves figurák megismertetik a gyerekekkel az állatok jellemző vonásait és lerajzolásuk csínját- bínját. "A csíkos tigris csupa erő, jól látszik, hogy nem szelíd cica. Figyeld meg, hogyan rajzoljuk a hátsó lábát! Ha akarod mérges tigrist is rajzolhatsz, tátott szájjal." Kricskovics Zsuzsanna baráti szavakkal, frappáns portrékban mutatja be az állatkerti kedvenceket - a tigris mellett a hódot, a kengurut, a tukánt, a pingvint és sok más állatot -, majd pedig megtanítja a kisgyerekeket, miként formálhatják meg vonalról vonalra haladva a hódvár jeles "építőmesterét", erszényéből kikandikáló kicsinyével a kengurut, a színes trópusi madarat, a totyogó pingvint fekete-fehér tollruhájában. A fázisrajzokból kikerekedő állatsziluettek azután kiszínezhetők - ezekhez is találnak példákat a gyerekek. A kiadvány része egy rejtett sorozatnak, melynek mindegyik darabja - magánhasználatra javasolt, amellett, hogy az alsó tagozatos rajztanításban ötletadó lehet.

Kricskovics Zsuzsanna - Tamási József - Origami ​– Keresztény ünnepeink 2.
Kedves ​gyerekek, kedves felnőttek! ___ Az első kötet eredményeként minden bizonnyal szebb lett a karácsonyotok, meg tudtátok ajándékozni egymást és önmagatokat sok szép hajtogatással. Lássuk, mit kínál ez a könyv. ___ Ahogy halad tovább az esztendő, újabb és újabb ünnepek, jeles napok köszönnek ránk. Ahogy felnőtté lesz a gyermek, úgy lett a Kisjézusból is felnőtt, és Megváltó. Mennyi csodálatos történet, s mindez lám papírból elkészíthető. Életre kelnek kezed nyomán régmúlt idők személyei, eseményei. ___ Érdemes hát leülni családtagjaiddal, barátaiddal, keresztény testvéreiddel az asztalhoz. Elővenni egy kis papírt és ezt a könyvet, és kezed nyomán megelevenedik Húsvét és Pünkösd története, a szentek élete. ___ Végül pedig talán már nem is kell könyv. Elindítod fantáziádat, s új figurát, új szépet találsz ki, és hajtogatsz meg. Talán egy következő könyvvel már Te ajándékozod meg a papírhajtogatás örömét megismerők vagy megismerni akarók táborát. ___ Alkotók apraja, nagyja! Kívánom, legyen sok öröm forrása e könyv, s minden alkotás, mely segítségével megszületik. S kívánom, legyen kezetek minden mozdulatán a Nagy Alkotó áldása. ___ ___ Tamási József ___ ___ ___ plébános

Kricskovics Zsuzsanna - Ori ​Kati állatkertje
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kricskovics Zsuzsanna - Origami ​az ősvilágban
Az ​ősvilág, a dinoszauruszok élete kicsit és nagyot egyaránt érdekel. Újabb és újabb képeskönyvek, filmek jelennek meg, a számítástechnika segítségével valósághű őslényeket láthatunk a vásznon. Alig van gyerek, aki ne tudná már, miről ismeri meg a Stegosaurust, mekkora volt a Brontosaurus, hogyan gondoskodott kicsinyeiről a Maisosaurus, miben különbözött a mamut a mai elefánttól. Jó mulatság elkészíteni ezeket az őslényeket, papírból, hajtogatással. Ezek a papírlények természetesen csak hasonlítanak a hajdanvolt valódiakra, a nevük is csak hasonló, az eredeti becéző rövidítése. A könyv segítséget nyújt egy-egy jellegzetes őshüllő elkészítéséhez, és ennek alapján megszülethet egy doboznyi otthoni ősvilág.

Kricskovics Zsuzsanna - Teavirágok
Mint ​a kaleidoszkóp változó mintái, olyan szép és sokféle virág vagy csillagmintát kínál a teatasak-hajtogatás. A filteres Pickwick-teákat egyenként kis színes borítékokba csomagolják. Amikor teát készítünk, felnyitjuk a tasakot, a filtert felhasználjuk, a szép, színes boríték megmarad. Kár lenne eldobni, hiszen gyönyörű és változatos képeslap-dekorációkat, függődíszeket készíthetünk belőlük. Gyűjtsük össze az üres teatasakokat, fajtánként egymás mellé rakva, egy üres teás papírdobozban. Ha jól lesimítjuk, nagyon sok elfér. Egy mintához általában 8 tasak kell, de a biztonság kedvéért legyen legalább egy tartalék is, ha véletlenül elrontunk egy elemet, legyen mivel pótolni.

Kricskovics Zsuzsanna - Rajzolok! ​- Kedvenceim Afrikában
E ​sokoldalúan felhasználható könyv segítségével már a 4 éves kisgyerek is játszva rajzolhat, színezhet. Kiegészítheti, kiszínezheti a hiányos rajzokat, vagy azok alapján saját alkotásokat hozhat létre. Pedagógiailag tesztelt.

Kricskovics Zsuzsanna - Nagy ​origami könyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók