Ajax-loader

Nagy Franciska könyvei a rukkolán


Nagy Franciska - A ​gépemberke
Megadott ​parancsot végrehajtani, emberi mozgást, beszédet utánozni minden valamirevaló robot tud. Kíváncsiskodni, rosszalkodni, örülni és bánkódni, nevetni, s ha kell, füllenteni csak az ember gyereke. Vagy mégsem Bognár tanár úr és csemetéi mindenesetre megkísérlik a lehetetlent. Hátha megmozdítható a holt intelligencia, hátha emberszabásúvá tehető _Géókázérózéróegy_, a gépemberke izgalmas feladat egy egy egész, hosszúnak és unalmasnak induló vakációra.

Nagy Franciska - Tűzmanó
...Egy ​estén át tart a mese, mégis évezredeket járunk be, miközben megismerkedünk a Balaton-felvidéki táj hajdani lakóival: betyárokkal, halászokkal, íjászokkal, kovácsokkal, fazekasokkal.

Nagy Franciska - A ​kísértet tévedése
Hogyan ​talál rá Gereben százados a kísértet közreműködésével az igazi gyilkosra?

Nagy Franciska - A ​zöld ördög
Bonifác, ​a büntetésből zöldre festett kisördög kétszáz éve kuporog egy ládikóba zárva. Végső elkeseredésében megfogadja: ha kiszabadul, olyan jó ördög lesz, hogy csodájára járnak hét határból! Alig hangzik el a fogadalom, Zsófi megtalálja a padláson Bonifácot, kiszabadítja, s ezzel elképesztő eseményeket zúdít a 33 tornyú város lakóinak a nyakába.

Nagy Franciska - Zsófi ​kertje
Nagyon ​kedves könyv a hazai állatokról, természetről egy gyerek szemszögéből bemutatva.

Nagy Franciska - Űrbicikli
Rejtélyes ​dolgok történnek a 23 tornyú városban: eltűnik a porcelángyár mázas kerámiával borított teteje, reggelre kelve narancssárga lesz az összes macska, gumiszerű vasat öntenek a gépgyárban, a főpolgármesterné pedig váratlanul foszforeszkálni kezd. A különös bűnténysorozat felderítésére riasztják Szervác Pongrácot, a nyugállományba vonult világhíres detektívet. Szervác Pongrác azonnal nyomra bukkan: egy gyanús macskát követve eljut Nagy József asztalosmester lakásába, és megismerkedik annak négy gyermekével. Ági, Gabi, Juszkó és Sneci még a macskájuknál is gyanúsabban viselkednek, mert náluk bujkál egy furcsa lény: Boo-Bo Rek, aki a Nabar bolygóról elcsavargott űrbiciklijével, és a Földre tévedt. A gyerekek pártfogásukba veszik az űrhajótörött Boo-Bo Rekot.

Nagy Franciska - Birbax
A ​fordulatos meseregény színhelye a Balaton vidéke. Szepezden tanyázik a tó fővarázslója, Birbax, aki itt nyeri el Pikpaktól, a manókirálytól egész birodalmát. A nagy jelentőségű kártyacsata egyetlen tanúja Balogh Marci. Birbax megkeresi Marcit, beköltözteti a tihanyi Motelba, varázsol neki egy sárga Fiatot, és azt is megígéri, hogy megtanítja a varázslómesterségre. Ezzel kezdődik Balogh Marci csodálatos, mindvégig mulatságos kalandozása a varázslók, manók és boszorkányok birodalmában. Az eredeti humorú mesekönyvet Heinzelmann Emma kitűnő illusztrációival adjuk közre.

Nagy Franciska - Macska ​a zongorában
Négy ​gyerek, sok macska, és egy zongora közös életéről szól ez a könyv. A zongora messziről érkezett ebbe a dunántúli falucskába, ahol egy kislány már olyan régóta áhítozott rá. A zongorát megtépázta a háború. Gizi, a kislány főhős az "Életre", egy leendő zongoraművész életére készülődik. A testvérek, a szülők, a háziállatok, az egész falu mind-mind szeretettel veszik körül ezt az eleven, minden csínyre kész mégis olyannyira mély érzésű kislányt. Fogadjátok őt szeretettel!

Nagy Franciska - Kísértetfogadó
Magyarországon ​is vannak kísértetek? Hogyne volnának! Bizonyíték erre ez a regény, mely egy sorozat első darabja. Az írónő évek óta kutatja a kísértetek magyarországi megjelenéseit, s összegyűjtött, különös történeteit most az olvasókkal megosztja. A Kísértetfogadó főhőse Deák Simon, az élet küzdelmeibe belefáradt író, aki elkeseredésében ámokfutást rendez, és csaknem lemegy a térképről. Így kerül a határszéli erdőségben megbúvó hajdani betyárcsárdába, melyet hirtelen elhatározással megvásárol. Feladja fővárosi egzisztenciáját, de az áhított, alkotásra módot nyújtó nyugalmat nem leli meg családjával, mert a fogadónak van egy boldogtalan lakója is, egy kísértet, aki hátborzongató módon hívja fel magára a figyelmet... A fordulatos történetben több kísértetjelölt is előkerül, de melyik az igazi? Hónapok múltán sikerül csak megoldani a rejtélyt: kicsoda valójában a fogadó kísértete, s miért nem tud nyugodni...

Kollekciók