Ajax-loader

Zboray Géza könyvei a rukkolán


Sass Miklós - Zboray Géza - Ivarszervek
Az ​elmúlt három évtizedben alapvetően megváltozott az összehasonlító anatómia tudásanyaga, elsősorban az elektronmikroszkópos és a korszerű, lokalizációs, főként immuntechnikák általánossá válásával. E kötetek formájában megjelenő sorozat megírásakor elsősorban az a szándék vezetett bennünket, hogy tanítható és főként tanulható mennyiségű ismeretet adjunk. Ennek megfelelően tudatosan törekedtünk arra, hogy viszonylag kevesebb példaállat szervrendszereit tárgyaljuk. Azok esetében viszont kellő részletességgel bemutatjuk a fény- és elektronmikroszkópos szerkezeteket, az életmóddal összefüggő sajátosságokat, a funkciót és lehetőség szerint a szabályozást, sőt esetenként a felismeréshez vezető legfontosabb módszereket, kísérleteket is.

Zboray Géza - Érzékszervek
Összehasonlító ​anatómiai előadások XII.

Sass Miklós - Zboray Géza - A ​köztakaró
Az ​elmúlt három évtizedben alapvetően megváltozott az összehasonlító anatómia tudásanyaga, elsősorban az elektronmikroszkópos és a korszerű, lokalizációs...

Zboray Géza - Összehasonlító ​anatómiai előadások IX. - A keringési szervek
Az ​embrionális fejlődés során legelőszőr a keringési rendszer elemei jelennek meg, ami érthető, hiszen a fejlődésben lévő szervek közötti kapcsolatteremtés, a szervezetnek oxigénnel való ellátása, a védekezőrendszerek kialakítása nélkül sem elkezdeni, sem pedig folytatni nem lehet az életet. Akárcsak az eddigi kötetekben sejtszintű anatómiai ismereteket szeretnénk közreadni és megszerettetni hallgatóinkkal. Miért anatómiai ha másképpen meg sejtszintű? Azért mert a leírt, bemutatott szerkezetek és funkcióik ebből a dimenzióból sugároznak ki az egészre, a szervezetre és persze visszafelé is.

Kollekciók