Ajax-loader

Szilágyi Lajos könyvei a rukkolán


Szilágyi Lajos - Egy ​színész, aki túlélte
Az ​írásommal nem vágyom Nobel-díjas babérokra, csupán arra, hogy a fiatalság tudja meg, a még mindig hatalomra vágyó szocialista (kommunista) párt embertelenségét, amikor teljesen ártatlan emberek ezreit verték agyon, csak úgy szórakozásból, és végezték ki koholt vádak alapján. Nagyon egyszerűen következik, hogy a világ egyik legnagyobb hadserege ellen nem alaptalanul, mindenféle ok nélkül kelt fel e kis ország fiatalsága 1956-ban. Az én rendkívül szorgalmas szüleimet ez a tébolyult kommunista söpredék mindenétől megfosztotta, üzlete átadására kényszerítette, kis, nehéz munkával szerzett földbirtokát elvette, földönfutókká tette. Tudom, hogy írásom nem feledteti el az elviselt fájdalmakat, az értem aggódó szüleim, nővérem és feleségem sorsom miatt hullatott könnyeinek emlékét, de mégis kötelességemnek érzem, hogy a sok vihart megélt és embertelenséget elviselt fajtám, a magyarság résen legyen és vigyázzon arra, nehogy még egyszer a ma szocialistáknak nevezett, valójában embertelen kommunisták a hatalom közelébe kerülhessenek. Abban a reményben zárom soraimat, hogy egyszer majd akad egy gerinces, bátor magyar hazafi, aki kiharcolja, hogy az iskolákban, úgy az általános-, középfokú- és főiskolákon, valamint az egyetemeken a valóságnak megfelelően, kizárólag az igazság szerint tanítsák az 1945 és 1990 közötti időszak történelmét.

Szilágyi Lajos - Pöttöm ​Panka
Mese ​egy aprócska kislányról, akit elrabol a varangyos békák királya, de barátai a megmentésére sietnek.

Szilágyi Lajos - Fucskó Ferenc - Trixi ​egér születésnapja
A ​sorozat címadó hőse Trixi egér, akinek születésnapi történetét olvashatjuk a kis könyvben, melyből megtudhatjuk, hogy miként lepte meg az egérlányt két legjobb barátja Sün Mici és Pocok Pali.

Szilágyi Lajos - Trixi ​és a Mikulás
Trixi ​egér barátain kívül a könyveket szerette a legjobban. Téli estéken szívesen olvasott fel Sün Micinek és Pocok Palinak, akik lelkesen hallgatták az érdekes történeteket. Egyik alkalommal éppen a Mikulásról mesélt, mikor Pocok Pali felkiáltott. - Halljátok a csengettyűk csilingelését? Biztos a Mikulás van itt! - A meséből kiderül, hogy tényleg a Mikulás látogatta meg a három jó barátot, vagy csak Pocok Pali álmodozott.

Szilágyi Lajos - Trixi ​bábszínháza
Trixi ​egér és barátai nagy feladatra vállalkoznak. Az elmaradt bábszínházi előadás helyett rendezik meg az erdő állatainak a saját bábszínházukat.

Szilágyi Lajos - Fodor M. Ildikó - Mázli, ​a kíváncsi kiscsibe - Az éjszakai barát
Az ​első sorozatban Mázli születésének történetét olvashattuk. Ezúttal a kiscsibe kimerészkedik az éjszaka sötétjébe, hogy kivel találkozik, kiderül a meséből.

Szilágyi Lajos - Fodor M. Ildikó - Mázli, ​a kíváncsi kiscsibe
Vajon ​miért kapja egy kiscsibe a Mázli nevet? Ennek járhatunk utána a sorozat második könyvecskéjében, mely a csűr melegében éldegélő Tyúkanyó történetét meséli el.

Szilágyi Lajos - Fucskó Ferenc - Trixi ​nyaralni megy
18. ​Trixi nyaralni megy Trixi egér ezúttal nyaralni megy két legjobb barátjával, Pocok Palival és Sün Micivel. A három jó barát kalandos utazásáról olvashatunk az aprócska mesében.

Szilágyi Lajos - Békamese ​2. - Pitypangfejű Tóbiás
A ​verses mese főhőse ezúttal a három testvár közül Levi, a lusta békafiú, aki új barátra tesz szert, ám ha egy békának Pitypangfejű Tóbiás a barátja, akkor bizony érheti meglepetés.

Szilágyi Lajos - A ​szánkóverseny
Trixi ​és Pocok Pali nagy izgalommal készül az erdei szánkóversenyre. Barátjuk, Sün Mici pedig korcsolyázni szeretne a bajnokságon. Ám semmi sem úgy alakul, ahogyan tervezték.

Kollekciók