Ajax-loader

Al Gore könyvei a rukkolán


Al Gore - an inconvenient truth
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Al Gore - The Assault on Reason
New York Times bestseller: A visionary analysis of the degradation of our public sphere and its consequences for our democracy. Nobel Peace Prize winner, bestselling author, activist, and political icon, Al Gore has become one of the most respected and influential public intellectuals in America today. The Assault on Reason takes an unprecedented look at how faith in the power of reasonâ€"the idea that citizens can govern themselves through rational debate

Al Gore - The ​Assault on Reason
At ​the time George W. Bush ordered forces to invade Iraq, 70 per cent of Americans believed Saddam Hussein was linked to 9/11. When asked to list what stuck in their minds about the campaign, voters most frequently named two Bush TV ads that played to fears of terrorism. How did the US get here? And how much damage has been done to the functioning of democracy? Never has there been a worse time to lose the capacity to face long-term challenges, from national security to the economy, from issues of health and social welfare to the environment. As Al Gore's farsighted and powerful manifesto for clear thinking shows, there is precious little time to waste.

Al Gore - Earth ​in the Balance
Re-released ​on the heels of Al Gores #1 New York Times bestseller, An Inconvenient Truth, comes the paperback edition of his classic bestseller, Earth in the Balance. First published in 1992, it helped place the environment on the national agenda; now, as environmental issues move front-and-center in the public consciousness, the time is right to reflect deeply on the fate of our planet and commit ourselves to its future. While An Inconvenient Truth closely examines one menace to our environmentglobal warmingEarth in the Balance takes a broader approach, focusing on the threats that everyday choices pose to our climate, water, soil, and diversity of plant and animal life. A passionate, lifelong defender of the environment, Gore describesin brave and unforgettable termshow human actions and decisions can endanger or safeguard the vulnerable ecosystem that sustains us.

Al Gore - Mérlegen ​a Föld
AL ​GORE, Tennessee állam demokrata párti szenátora hét évig dolgozott újságíróként, mielőtt 1976-ban képviselőnek választották. 1984 óta a szenátus tagja, ahol annak a mozgalomnak lett a vezetője, amely meg akarja menteni a globális környezetet, és gondoskodni akar ról. Gore szenátor feleségével, Tipperrel és négy gyermekével a tenessee-i Carthage-ban és Washingtonban él. Al Gore-t 1992-ben az Amerikai Egyesült Államok alelnökévé választották. A világ megint kritikus pillanat előtt áll. A könyörtelen haladás megint áldozatokat kíván az egész világon, és megint csak bátor férfiak és asszonyok állnak a pusztulás útjában és szólítják fel a világot, hogy segítsen megállítani az inváziót. De ez alkalommal saját magunkat támadjuk és az ökológiai rendszert, amelynek magunk is részei vagyunk. Ezért most azzal kell szembenéznünk, hogy globális polgárháború tör ki azok között, akik nem hajlandók megfontolni a civilizáció könyörtelen előrenyomulásának következményeit és azok között, akik nem hajlandók néma cinkosok lenni a pusztításban. Egyre több és több lelkiismeretes ember csatlakozik az ellenálláshoz, de eljött az ideje, hogy ez a harc legyen a világcivilizáció központi rendező elve. Figyelmeztetést kaptunk a ránk váró sorsról, ha "fejet hajtunk a kész tények előtt." ... a történelem emlékezni fog, hogyan döntöttünk. A Mérlegen a Föld sürgető tettrehívás, izgalmas számvetés, a civilizációnk - magunk alkotta életformáink - rabságában tudattalanul, megszokásból vergődő emberiség nevében. Dokumentumok felsorakoztatásával, személyes tapasztalatait és a tudomány eredményeit felhasználva hív változtatásra minden embert a könyv írója.

Al Gore - Angriff ​auf die Vernunft
Das ​neue Buch des Friedennobelpreisträgers: Eine hochaktuelle Auseinandersetzung mit den Gefahren der allmählichen Selbstauflösung der Demokratie, der Erosion ihrer fundamentalen Werte und ihrer Verankerung im Volk. Leidenschaftlich und doch geprägt von einem unerschüttlichen Glauben an die Kraft vernünftiger Argumente, benennt Gore die größten Gefahren: eine in vielen modernen Demokratien zunehmende Politik der Angst, ungezügelte Medien-Manipulation und die unheilige Allianz von Macht und Geld.

Al Gore - Kellemetlen ​igazság
Al ​Gore, az Egyesült Államok korábbi alelnöke harminc éve foglalkozik a globális felmelegedés kérdésével. A 2000. évi – számára sikertelen – elnökválasztás óta legfőbb feladatának a klímaváltozással kapcsolatos ismeretterjesztést tekinti. Az elmúlt hat évben beutazta a világot, felkereste a bolygó azon területeit, ahol a változás jelei kézzelfoghatóak, és sokszáz előadást tartott annak érdekében, hogy az összegyűjtött információkat megossza az érdeklődőkkel. Az előadások kibővített anyagából készült könyv minden olvasó számára érthetően és meggyőzően mutatja be, hogy a jelenleg zajló globális felmelegedés nagy részéért az emberiség a felelős, és ha nem cselekszünk gyorsan, a következmények visszafordíthatatlanok lesznek, világunk katasztrófák láncolatán fog átesni. „Az évek során sokat tanultam erről a témáról. A világ legjobb tudósait olvastam és hallgattam, akik egyre szörnyűbb figyelmeztetéseket tettek közzé. Aggódva figyeltem, ahogy a válság minden várakozásnál gyorsabban súlyosbodott. Bolygónk minden szögletében – szárazföldön és vízen, az olvadó jégben és az eltűnő hóban, hőhullámok és aszályok idején, a hurrikánok szemében és a menekültek könnyeiben – annak cáfolhatatlan bizonyítékait láthatjuk, hogy a természeti folyamatok alaposan megváltoznak. Azt remélem, hogy akik elolvassák a könyvet, és megnézik a filmet, ugyanazt fogják érezni, amit én már régóta: a globális felmelegedés nem csak a tudományról szól, és nem csak politikai téma. Valójában erkölcsi kérdés.” – Al Gore

Al Gore - A ​jövő
Korunk ​olyan forradalmi változást tartogat, amely példa nélküli a történelemben. Ha újra kezünkbe akarjuk venni sorsunk irányítását, és magunk kívánjuk alakítani jövőnket, szembe kell néznünk a globális változásokat mozgató erőkkel. Föld Rt. Globális elme Hatalmi átrendeződés Túlnövekedés Újraértelmezett élet és halál Kiéleződött helyzet Föld Rt. A fokozódó globalizáció olyan új, átfogó, integrált gazdasági egységet hoz létre, amely az eddigiekhez képest egészen más módon viszonyul a tőkéhez, a munkához, a fogyasztói piacokhoz és a nemzeti kormányokhoz. Globális elme. A digitális kommunikáció, a világháló és a számítógépes forradalom által olyan agyközpont jön létre, amely emberek millióinak érzéseit és gondolatait köti össze intelligens gépekkel, robotokkal, mindenhol jelen lévő érzékelőkkel és adatbázisokkal. Hatalmi átrendeződés. Az elmúlt ötszáz évben soha nem tapasztalt módon alakul át a globális politikai, gazdasági és katonai erőegyensúly: az amerikai hegemónia egy többpólusú hatalmi középpont, a nemzetállamok a magánszféra, a politikai rendszerek a piac felé tolódnak el. Túlnövekedés. A gazdaság elromlott iránytűje vészesen rossz irányba, a fogyasztás, a környezetszennyezés fenntarthatatlan növekedéséhez, valamint a termőtalaj, a vízkészletek és az élővilág kimerítéséhez vezet. Újraértelmezett élet és halál. A genomikai, biotechnológiai, az ideg-, valamint az élettudományi forradalmak drasztikus hatást gyakorolnak az orvostudományra, a mezőgazdaságra és a molekuláris tudományokra, még az evolúció is emberi irányítás alá kerül. Kiéleződött helyzet. Az energiarendszerek, a mezőgazdaság, a közlekedés és az építőipar forradalmi átalakulásával együtt az emberi civilizáció és a Föld ökoszisztémái közötti kapcsolat radikálisan megbomlik.

Kollekciók