Ajax-loader

Ed Greenwood könyvei a rukkolán


Ed Greenwood - Elminster ​lánya
Narnra ​egész életében azt kutatta, hogy ki lehet az apja. Vízmélyvára utcáinak mocskában, a Csodák Városának veszélyei közt éli egy tolvaj életét, és fáradhatatlanul nyomoz apja után, aki magára hagyta anyját, hogy egyedül nevelje fel a kislányát. Most végre megtudja, hogy az apja nem más, mint Árnyasvölgyi Elminster, Faerűn leghatalmasabb varázslója. De még ez a hatalom sem ér fel a lány haragjával.

Ed Greenwood - Elminster ​megkísértése
Az ​vagyon megírva némelyek által, hogy Elminster elbukott a próbán, Mystra elpusztította, majd helyére állított valakit, aki Athalantar utolsó hercegének arcát és nevét viseli. Mások szerint Elminster megőrült és ma is eszét vesztetten járja tovább Faerűn földjeit. Szintén más állítások szerint kiállta a próbát, elfordult az istenné válás lehetőségétől, amely megadatott neki. Szerintük így vált azzá a bölcs, de természetellenes lénnyé, aminek ma nevezhetjük..." (Antarn, a bölcs A faerűni főmágusok hatalmának nemes történetéből)

Jeremy Crawford - Ed Greenwood - Adam Lee - Mike Mearls - Kim Mohan - Christopher Perkins - Sean K. Reynolds - Matthew Sernett - Chris Sims - Steve Winter - Volo's ​Guide to Monsters
Immerse ​yourself in monster lore in this supplement for the world’s greatest roleplaying game This is NOT just another Monster Manual! Volo’s Guide to Monsters provides something exciting for players and Dungeon Masters everywhere. - A deep dive into the lore behind some of D&D’s most popular and iconic monsters - Dozens of monsters new to the fifth edition to include in your epic adventures - New playable races to allow you to build characters to fit nearly any type of story in your D&D game. The esteemed loremaster Volothamp Geddarm is back and he’s written a fantastical dissertation, covering some of the most iconic monsters in the Forgotten Realms. Unfortunately, the Sage of Shadowdale himself, Elminster, doesn’t believe Volo gets some of the important details quite right. Don’t miss out as Volo and Elminster square off (academically speaking of course) to illuminate the uninitiated on creatures both common and obscure. Uncover the machinations of the mysterious Kraken Society, what is the origin of the bizarre froghemoth, or how to avoid participating in the ghastly reproductive cycle of the grotesque vargouille. Dungeon Masters and players will get some much-needed guidance as you plan your next venture, traipsing about some dusty old ruin in search of treasure, lore, and let’s not forget ... dangerous creatures whose horns, claws, fangs, heads, or even hides might comfortably adorn the walls of your trophy room. If you survive. Research has never been so dangerous!

Ed Greenwood - Jeff Grubb - Cormyr ​- A regény
A ​Birodalmak leghatalmasabb nemzetének történelmi eposza. Cormyrt a királyság fennállása óta, azaz csaknem másfél ezer éve az Obarskyr-család uralja. Negyedik Azun király mist a halálos ágyán fekszik, így a Sárkánytrón körül mohó keselyűként köröznek a nemesek, hátha megkaparinthatják a koronát. S míg a birodalom válságos napokat él át, az erdőkirályság krónikájába is belepillantást nyerünk; megismerjük a nemzet őstörténelmét, hajdanvolt uralkodók és varázslók életét. A Cormyr regény a Forgotten Realms világ leghatalmasabb birodalmának történetét foglalja össze, a világ két teremtőjének elbeszélésében.

Ed Greenwood - Troy Denning - A ​sárkány halála
A ​birodalom csaknem másfél ezer éve létezik már, s mindeddig az Obarskyrok kezében volt a Bíbor Sárkány trónja. Ám a sötét mágia karmai között, hatalmas ellenségekkel körülvéve hogyan maradhatna fenn a birodalom? Főként, ha a hatalmas ellenségek legfélelmetesebbje egy gigászi sárkány, mely a királyi család életére tör? Elbukik-e a királyság?

Ed Greenwood - Sean K. Reynolds - Skip Williams - Rob Heinsoo - Forgotten ​Realms: Világleírás
Sötét ​veszélyek és nagy tettek várnak Üdvözlünk Faerûnön, a nemes mágia, az õsi romok és az elrejtett csodák földjén. A kontinens az Ezüstmocsarak tiltott erdõségeitõl a Bensõ-tenger partjain fekvõ, zsúfolt városokig csillogó királyságokat, szörnyek-járta pusztákat, végtelen barlangrendszereket és gonosz erõdítmények sokaságát tárja eléd. A Forgotten Realms kampánykészlet átfogó leírást ad egy egész fantáziavilágról. Ebben a könyvben mindent megtalálsz, ami egy Dungeons Dragons kalandhoz a Forgotten Realms környezetben szükséges: - Faerûn színes poszter-térképe. - Tucatnyi új faj, képesség és kiemelt karakterosztály. - A faerûni panteonok, benne száznál is több istenséggel és hatalmi sémával. - Részletes területi leírások, új szörnyek, rejtélyes helyek és két rövid kaland, amelyekkel elkezdheted a kampányodat. A Forgotten Realms kampánykészletet felfejlesztettük és újradátumoztuk, igazodván a D&D játék legújabb kiadásához. Ezen könyv teljes körû értelmezéséhez és felhasználásához szükséged lehet a D&D Játékosok könyvére, a Kalandmesterek könyvére és a Szörnyek könyvére is.

Ed Greenwood - Elminster ​a pokolban
Elminsternek ​- Árnyasvölgy Bölcsének, Mystra Kiválasztottjának - élete legádázabb harcát kell megvívnia, hogy életben maradjon, elmenekülhessen, megőrizze a józan eszét, miközben a Pokol összes teremtménye felsorakozik ellene.

Ed Greenwood - Elminster ​- Egy mágus születése
"Az ​ősi időkben a varázshasználók az Egy Igaz Varázslatot kutatták, mely hatalmat adhatott nekik az egész világ felett és segítségével megérthettek minden mágiát… Az Egy Igaz Varázslat egy Mystra nevű nő volt – és csókja maga a csoda." Pap Halivon Tharnstar Egy Vak Varázslónak Mondott Mesék Történetünk a Myth Drannor előtti időkben játszódik, amikor a Középföldek még barbároknak adtak otthont és sárkányok uralták az eget. Ezekben az ősi napokban született Elminster, a hősies kalandokról álmodozó pásztorfiú. Amikor egy sárkányháton lovagló máguslord száll le az égből közvetlenül mellette, a fiú szembetalálkozik a kegyetlen valósággal. Egy valósággal, melyben a világot gonosz varázslók és romlott uralkodók tartják a kezükben. Türelemmel és akaraterővel Elminster megváltoztatja mindezt. Tetteinek eredménye egy újjászületett világ és egy mágusként újjászületett ember.

Ed Greenwood - Elminster ​Myth Drannorban
Még ​a dicsőséges elf város, Cormanthor idejében történt mindez, amikor a Középföldek barbároknak adtak otthont, sárkányok uralták az eget és az elfek nem bíztak senkiben. Varázslók és harcosok egyformán pusztítással fenyegették saját népeiket a dicsőséget erőszakosan kutató, de meddő kalandjaikkal. Ekkoriban történt, hogy Elminster Cormanthorba vezéreltetett, a Dal Tornyába, ahol Eltargrim volt az Uralkodó. Tizenkét nyarat töltött ott, majd még többet és sok hatalmas mágustól tanulta ki a Művészetet. Megtanulta érezni a mágiát és hogyan irányítsa azt akaratával... Feljegyezték azt is, hogy amikor Mythal megszületett és Cormanthorból Myth Drannor lett, Elmonster azok között volt, kik a hatalmas mágiát a város köré szőtték.

Kollekciók