Ajax-loader

Torday Aliz könyvei a rukkolán


Torday Aliz - Zöldben ​kinn és benn
A ​Szép otthon sorozat e kötete kiszélesíti a lakás falait, és azzal foglalkozik, ami körülveszi, körülveheti, a természet zöldjével, illetve azokkal a lehetőségekkel, melyeket a természetes anyagok és a növények jelenléte nyújt a lakáson belül is felidézhető természetes légkör, hangulat megteremtésében. Hiszen az is vágyik a természet nyújtotta felüdülésre, aki nem kertes házban, hanem városban, lakótelepen él; s mint kötetünk szemléletesen mutatja, ott is megteremthető az az élmény, amit a természet közelsége ad. Ugyanakkor a terasz, az erkély, a veranda s a kert a lakás kiterjesztésére, az élettér megnövelésére is sok lehetőséget teremt. Nem kézikönyvet nyújtunk át az olvasónak, hanem a korábbi kötetekhez hasonlóan szép fotókkal illusztrált hangulatos, érzelemteli olvasmányt arról, hogyan lakjunk szebben.

Torday Aliz - Hölgy, ​egyszarvúval
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Torday Aliz - Lakni ​jó!
A ​lakás fontos és mindig aktuális témáját többféleképpen lehet megközelíteni. Torday Aliz számára a lakás egyszerre jelent otthont és esztétikai objektumot. Írása személyes élményekkel és reflexiókkal átszőtt, közvetlen hangú beszélgetés az olvasóval az otthon megteremtéséről, hangulatáról és átéléséről. Módszeresen sorra veszi a lakásbelső kialakításával kapcsolatos kérdéseket. Szól a lakás méreteiről, a falakról, a szobák funkcióiról és berendezéséről, a csöppet sem mellékes mellékhelyiségekről, a világításról, fűtésről, a tárgyak elhelyezéséről stb. Az otthonteremtés örömét sugározza a könyv, és sok-sok lakberendezési tanácsot ad az olvasónak.

Torday Aliz - Skandináv ​szellemben
Színes ​külföldi magazinok láttán minden egészséges emberben felszakad a sóhaj: bárcsak ilyen gyönyörű lakásokban élhetnénk. De nem kell messzire menni jó példáért. Itt, Magyarországon is sokan élnek szép otthonban. Olyan bútorok és más tárgyak között, ahol már puszta körülnézésre is jól érzi magát az ember. Szép otthon című sorozatunkkal az a célunk, hogy bemutassuk: az idehaza kapható, vagy mondjuk talán így, minden magyar állampolgár számára elérhető holmikkal is lakályos környezetet varázsolhatunk magunk köré. Nem vagyunk egyformák; a szépség sem egynemű. Van, aki a romantikus atmoszférát kedveli, más a puritán egyszerűséget. S az is magától értetődő, hogy másképp rendezkedünk be egy városi nagylakásban, mint egy kertes falusi házban. Sorozatunk jelen kötete az igen kedvelt skandináv szellemű tárgyi világgal ismerteti meg az olvasót.

Torday Aliz - Falusi ​hangulatban
Színes ​külföldi magazinok láttán az emberben felszakad a sóhaj: bárcsak ilyen gyönyörű lakásokban élhetnénk! Pedig nem kell messzire menni jó példákért: itt, Magyarországon is sokan élnek szép otthonban. Olyan bútorok, tárgyak között, ahol nemcsak élni, de körülnézni is jól esik. Szép otthon című sorozatunkkal az a célunk, hogy bemutassuk, itthon is elérhető, hogy szép holmikkal lakályos környezetet varázsoljunk magunk köré. Nem vagyunk egyformák, mindenkiben más elképzelés él az otthon szépségéről. Van, aki a romantikus atmoszférát kedveli, más a puritán egyszerűséget. S az is magától értetődő, hogy másképpen rendezkedünk be egy városi nagy lakásban, mint egy kertes falusi házban. Sorozatunk jelen kötete a népi építészet és berendezkedés hagyományainak továbbéléséről, a mai életmódhoz és igényekhez való alkalmazásáról szól. A vidéki élet, a tájba illeszkedő házak meghatározzák a lakberendezés és a felszerelés tárgyait is. Nincs szükség a régi paraszti életforma mindenáron való felcserélésére. A hosszú évszázadok alatt kialakult épületek, tárgyak az új lakók számára ugyanolyan használhatóak, mint elődeik számára, sőt az az érzelmi kötődés, amelyet ma használóikból kiváltanak, az a megszokottnál kicsit tudatosabb környezet alakítás, amelyet maguk körül megkövetelnek, látványos, szép, otthonos világgal ajándékozza meg a lakókat.

Kollekciók