Ajax-loader

Mattenheim Gréta könyvei a rukkolán


Mattenheim Gréta - Magyarország
_Ki_ ​volt Vajk, és mi fűződik a nevéhez? _Miben_ jeleskedik a mudi? _Hol_ találtak dinót hazánkban? _Mit_ jelentett, ha valakinek kitették a szűrét? _Mi_ volt Rózsa Sándor legnagyobb fogása? _Milyen_ repülői vannak a magyar légierőnek? _Mit_ gyúr galacsinná a ganéjtúró? _Kik_ elől menekültek el a törökök Mohácson? _Mit_ nevezünk tiszavirágzásnak? _Mivel_ hadakoznak a páncélos vitézek az Országház tetején? _Mikor_ nyitotta meg kapuit a Művészetek Palotája? Kíváncsi vagy a válaszokra? Akkor utazzunk együtt Magyarország izgalmas világában! _100_ állomáson _100_ kalandban lehet részed! S miközben megismerkedsz hazánk természeti és kulturális értékeivel, a kvízkérdésekkel tesztelheted tudásodat.

Domina István - Mattenheim Gréta - Erdély ​története
Mikor ​hagyták el a rómaiak Daciát? Hol verték le a pogányokat Kinizsi Pál acélba bújt ördögei? Miért hívták kurucfejedelemnek Thököly Imrét? Ki adományozott földet a harcokban jeleskedő hajdúknak? Hogyan tanította meg a fiát lovagolni Wesselényi Miklós? Miért kapta Erdély a Tündérország elnevezést? Honnan származtatják magukat a furfangos székelyek? Miért nevezetes Erdély történetében a hetes szám? Ki tartotta magát a "Kárpátok Géniuszának"? Melyik erdélyi tudósról neveztek el krátert a Holdon? Kíváncsi vagy a válaszokra? Akkor utazzunk együtt Erdély történetének izgalmas korszakaiban! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed! S miközben bepillantást nyersz Erdély történelmének érdekfeszítő eseményeibe, a magyarok, a székelyek, a szászok és a románok életébe, a kvízkérdésekkel tesztelheted tudásodat.

Mattenheim Gréta - Mátyás ​és a Hunyadiak
Honnan ​származik a legendás Hunyadi-család? Miért szól a déli harangszó? Ki adott ki először nyomtatott könyvet Magyarországon? Igaz-e, hogy Drakula Mátyás seregében szolgált? Hogy vette be Bécs várát egy nagyra törő Hunyadi? Miről kapta nevét a rettegett fekete sereg? Kik voltak a szpáhik és a janicsárok? Hogyan járt túl Hunyadi János a nyakas keresztesek eszén? Hol őrizték Mátyás díszes corvináit? Hogyan alakíttatta át Mátyás és Beatrix a budai palotát? Kíváncsi vagy a válaszokra, akkor utazzunk együtt a Hunyadiak izgalmas világában! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed! S miközben feltárul előtted Mátyás király és a Hunyadi-család fordulatos története, a kvízkérdésekkel tesztelheted tudásodat, és kézügyességed is próbára teheted, ha megvalósítod a feladatokat a színes könyv lapjain.

Mattenheim Gréta - Kuruc ​kor
Hogyan ​harcolt egy vérbeli kuruc katona? Miért robbant ki a Rákóczi-szabadságharc? Kik voltak a hajdúk? Hogy készítették fel II. Rákóczi Ferencet az uralkodásra? Mi okozta a nagy törökverő, Zrínyi Miklós halálát? Milyen volt Rákóczi serege? Miért nevezték "Vak" Bottyánt a katonái Jótevő Jánosnak? Hogy mulattak a kurucok? Miként teltek a napok a rodostói száműzetésben? Mire szolgált a lóding? Kíváncsi vagy a válaszokra? Akkor utazzunk a kuruc kor izgalmas világában! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed! S miközben bepillantást nyersz egy rég letűnt kor érdekfeszítő eseményeibe, különös szereplőinek életébe, a kvízkérdésekkel tesztelheted tudásodat, és kézügyességed is próbára teheted, ha megvalósítod a feladatokat.

Kollekciók