Ajax-loader

Simone Schwarz-Bart könyvei a rukkolán


Simone Schwarz-Bart - The ​Bridge of Beyond
In ​this novel Simone Schwarz-Bart shows the survival power of the women of Guadeloupe who live in conditions of extreme poverty and deprivation and yet who are filled with dauntless courage and love for life.

Simone Schwarz-Bart - Csillaglátó ​Kicsi János
Tehén ​formájú hatalmas szörny bukkan elő az idők mélyéről, elnyel mindenkit, aki útjába kerül, aztán felszökken az égre, és eltünteti a napot: szürke éjszaka hull Guadeloupe szigetére és az egész világra. Csillaglátó Kicsi János, a kreol népmesék rettenthetelen hőse elindul, hogy visszaszerezze, kiszabadítsa a fényt és a melegséget. Vándorol szellemek népesítette tájakon, barangol ősei Afrikájában, bolyong a Holtak Birodalmában, és ezernyi kaland és szenvedés után megtalálja az alig látható ösvényt, amelyen végig kell mennie. Visszaadja az embereknek a napot (az emberi élet, a szabadság lehetőségét), és újra megleli gyerekkori szerelmét... Simone Schwarz-Bart előző regénye, az Eső veri, szél fújja Csoda-Télumée-t világsiker volt, tucatnyi nyelvre lefordították, Magyarországon két kiadásban jelent meg.

Simone Schwarz-Bart - Eső ​veri, szél fújja Csoda-Télumée-t
Egy ​civilizáció-körülfogta, de még természetközeli világban, a század elejei Guadeloupe-on él hősnője, a nem is olyan régmúlt rabszolgaság emlékei közt, nekünk csodálatos növények-tájak nagyszabású díszletei közt, hol szegénysége, árvasága, négersége nyomorúságában, hol a szerelem, a bölcsesség, a jóság kegyelmében.

Kollekciók