Ajax-loader

Lázár Zsófia könyvei a rukkolán


Lázár Zsófia - A ​pillangó lelke
"Lázár ​Zsófia bátor író. Ez a bátorság nem a kísérletező kedv vakmerőségét jelenti, hanem ellenkezőleg: a hagyománytisztelet merészségét. Sok mindent "átvállal" a múltból: a realista próza fegyelmező örökségét éppúgy, mint a szűrreálba hajló, az álomvilág és a való világ mezsgyéjén történő könnyű lebegés nehéz terhét, de még a groteszk és az abszurd mutatványok fortélyainak magától értetődő alkalmazását is. Mindezzel együtt korántsem érezzük túlzottan tradicionálisnak a prózáját: "korának érzeményét" fejezi ki - és kicsit sem korszerűtlen eszközökkel, s amit külön szeretek benne, az a személyesség: érzelmileg jelen van mindegyik történetében, a részvét, a szeretet teszi tónusát szinte szívszorítóvá." (Baranyi Ferenc)

Lázár Zsófia - A ​tarot titkai
A ​tarot az emberiség közös emlékezetéből felmerülő ősképek sora. Eredetének és jelentésének számtalan magyarázata született, összefüggésbe hozható az asztrológiával éppúgy, mint a mitológiával vagy a számmisztikával, ám egyik titkos tudomány sem ad hozzá tökéletes kulcsot, csak segíthet értelmezésében.

Lázár Zsófia - A ​varázsfuvola
A ​kötetben Lázár Zsófia meséje olvasható, melyet Szalma Edit rajzai illusztrálnak.

Lázár Zsófia - Téli ​mese
Batein ​Kaitos, az északnyugati erdők réme tartja rettegésben a környéket. Az udvar és a kis királylány, Bellatrix mindent megtesznek azért, hogy megóvják Sarkcsillagváros békéjét, miközben a lakók izgatottan készülődnek a Hóünnepre, melyre idén maga Hóapó látogat el. A Bogármese népszerű írónőjének meséjét Faltisz Alexandra rajzai elevenítik meg.

Lázár Zsófia - Bogármese ​második rész
Nem ​is hallotta meg senki azt a kaparászást az ajtón. Sakti-Bakti azonban rögtön felriadt, és tágra nyílt szemekkel bámulta, ahogy az ajtó mögül elősereglik egy csapat rusnya Páncélfejű... Közben a Karcsúcincér, a Botsáska és a Rózsabogár megérkeztek a Fehér Sziklához, elbújtak egy vakondtúrás mögé, és kupaktanácsot tartottak. - Mindenki számára világos, mi a feladata? - kérdezte végül a Botsáska. A Karcsúcincér és a Rózsabogár komolyan bólintottak. - Akkor akció indul! - kiáltotta a Botsáska.

Lázár Zsófia - Lázár Ervin - Bogármese
Egy ​mese Csillagszeműről és az erdő megannyi csodabogaráról. Csillagszemű bogár-főhősünk küldetése az, hogy felkutassa a jótékony varázsvirágot, mely beteg Szivárványos barátjának egyetlen gyógyírja lehet. Lázár Ervin és Lázár Zsófia első közös műve.

Kollekciók