Ajax-loader

Angela Sanna könyvei a rukkolán


Francesca Taddei - Angela Sanna - Shaaron Magrelli - Reneszánsz
A ​kitűnő reprodukciókra épülő album a firenzei Scala képarchívumából válogatott lenyűgöző anyagával az egyik legkedveltebb művészeti korszakot mutatja be. A 14-16. század egész Európát átfogó szellemi és kulturális mozgalma, a reneszánsz az irodalom és a művészetek virágkora volt. A korai reneszánsz Itáliában született, bölcsője Firenzében ringott, és alapjaiban újította meg a művelődést és a művészeteket. A korszakot olyan nagy nevek fémjelzik, mint Masaccio, Brunelleschi, Leonardo, Michelangelo, Raffaello vagy a németalföldi mesterek, Jan van Eyck és Rogier van der Weyden, a fontainebleau-i iskola tagjai és a német festészet jeles képviselői, Albrecht Dürer, Albrecht Altdorfer vagy Hans Holbein. A művészet virágzása jelentős mértékben az udvarok és uralkodók, mecénások és a papság támogatásának volt köszönhető, akik palotáikon és székhelyeiken kívánták látni az új stílus formáit. A sorozat többi kötetéhez hasonlóan tartalmas kronológiai táblázat és a művészek életrajzát bemutató fejezet zárja a bemutatást. Angol-lengyel-cseh-magyar nyelvű

Angela Sanna - Szecesszió
A ​sorozat többi kötetéhez hasonlóan a firenzei Scala kitűnő képarchívumából válogatott különlegesen jó minőségű reprodukciókon keresztül ismerhet meg az olvasó egy művészeti korszakot. Ebben az albumban a 19. század végén és a 20. század elején kibontakozott szecessziós mozgalom mutatkozik be, amely megújulást hozott Európa és az Egyesült Államok művészeti és kulturális életébe. Számtalan néven, más-más értelmezésben jelent meg szerte Európában: Ausztriában például mint Sezessionsstil, Németországban mint Jugendstil, Angliában mint Modern Style, Franciaországban és Belgiumban mint Art Nouveau, Olaszországban mint Liberty vagy Stile floreale vált ismertté. Ez a nemzetközileg elterjedt stílusdivat a festményektől és grafikáktól a reklámplakátokig minden területen hatott a művészi alkotásokra; kifejezési módja azonban az építészetben, a belsőépítészetben és a díszítőművészetekben jelent meg a legátütőbben. A szecesszió olyan nagy mesterei számára, mint Van de Velde, Tiffany, Klimt, Horta, Beardsley, Guimard vagy Mackintosh, a virágok, a növények és a női formák elegánsan, lendületesen hullámzó alakjai és vonalai adtak ihletet, és ezeket a természeti formákat jelenítették meg a művészetükben a müncheni és a bécsi kézműves műhelyek is. Tartalmas kronológiai táblázat és a művészek életrajzi adatai tartalmazó fejezet zárja a kötetet.

Angela Sanna - Impresszionizmus
Az ​Impresszionizmus című album sokoldalú és átfogó képet ad a közkedvelt stíluskorszakról, bemutatva legnépszerűbb, legismertebb és kevésbé ismert alkotásait is. Manet, Monet, Degas, Renoir művészetével egy-egy önálló fejezet foglalkozik, majd a szerzők egy-egy fejezetet szentelnek a francia, az európai és az amerikai művészeknek. A két utolsó rész a pointilizmus és a posztimresszionizmus stílusának legkiválóbb képviselőivel ismerteti meg az olvasót.

Kollekciók