Ajax-loader

Loren Cordain könyvei a rukkolán


Loren Cordain - Las ​recetas de la dieta paleolítica
Tras ​la fantástica acogida de su primer libro, vuelve Loren Cordain con el libro de recetas que los muchísimos seguidores de la dieta paleolítica estaban esperando. La dieta paleolítica es increíblemente sencilla. Se basa en escoger los productos de los que se alimentaban los hombres de las cavernas–frutas y verduras frescas, carnes magras y pescados- prescindiendo de los que son propios de sociedades sedentarias: cereales, azúcares refinados y productos lácteos. Al alimentarnos así, afirma Cordein, perdemos peso y ganamos salud: es la dieta para la que el ser humano está genéticamente diseñado. En este completísimo recetario, el doctor Cordein, experto nutricionista, presenta más de ciento cincuenta platos deliciosos e infinidad de consejos para preparar, cocinar y servir exquisitas comidas paleolíticas: desde desayunos tan nutritivos como la tortilla de hierbas frescas hasta comidas tan exóticas como la moussaka sin bechamel, pasando por todo tipo de ensaladas y salsas.

Loren Cordain - Joe Friel - The ​Paleo Diet for Athletes
A ​breakthrough nutrition strategy for optimum athletic performance, weight loss and peak health based on the Stone Age diet humans were designed to eat. Paleo-style diets are all the rage as fitness enthusiasts, including the booming nation of CrossFitters, have adopted high protein, low-processed-food diets to fuel their exercise. It all began with the publication of the book The Paleo Diet by renowned scientist Loren Cordain, Ph.D., who presented a breakthrough plan for weight loss and disease prevention without dieting or exercising. In 2005, Dr. Cordain joined with endurance coach Joe Friel to write The Paleo Diet for Athletes. Now, the authors offer an updated and revised edition of The Paleo Diet for Athletes specifically targeting runners, triathletes, and other serious amateur athletes. Cordain and Friel show that by using the foods our bodies were designed to eat―protein, fruits and vegetables, healthy fats and even some saturated fats--anyone can achieve total-body fitness and dramatically improve the strength and cardiovascular efficiency. The Paleo Diet for Athletes gives specific guidelines for what to eat before, during and after a workout or competition along with simple, tasty recipes packed with power and wholesome ingredients.

Loren Cordain - Paleolit ​étrend
Egészséges, ​egyszerű és finom: ez a három legfontosabb jellemzője a paleolit étrendnek, amely az ember természet adta táplálkozását igyekszik rekonstruálni. Dr. Loren Cordain, a neves táplálkozási szakértő állítja: ma is kőkorszakiak vagyunk, akik az űrkorszakban élnek! Étrendi igényeink legalábbis pontosan ugyanazok, mint egykori őseinknek. A szerző úgy véli, a paleolit étrend nem csupán a fogyni vágyóknak válhat hasznára, de korunk számos népbetegségére – a szív- és érrendszeri megbetegedésektől kezdve a diabéteszen át a rákig – jótékony hatással lehet. Cordain szerint ez a diéta valóban csodákra képes, pedig nem tartalmaz egyetlen varázsszert sem: csupán azokat az alapanyagokat, amelyekhez az ember az évmilliók során alkalmazkodott. A könyvben több mint száz ízletes – és olykor egzotikus – étel receptjét is megtalálja az olvasó, amelyek a hathetes fogyókúrás programba illesztve fényesen bizonyítják: fenséges lakomák mellett is megőrizhetjük egészségünket!

Loren Cordain - Paleolit ​válasz
Ugyan ​kit ne foglalkoztatna a kérdés: hogyan fogyhatunk le, töltődhetünk fel és fiatalodhatunk meg mindössze hét nap alatt? Loren Cordain, a paleolit életmód koncepciójának elismert szaktekintélye legújabb könyvében elárulja a titkot, melyet nem csupán személyes tapasztalatai, hanem három évtizedes kutatói munkássága is hitelesít. Rávilágít például arra, hogy a napjainkban leggyakrabban előforduló krónikus megbetegedések zöme egy egyszerű életmódváltással elkerülhető volna, hiszen e betegségek javarészt azért fenyegetik civilizációnkat, mert mostani életmódunk gyökeresen eltér attól az ősi, genetikailag kódolt rendszertől, amelyhez a testünk egykor alkalmazkodott. Így történhet meg, hogy egyes bennszülött populációk tagjai, akiknek semmilyen kapcsolatuk nincs a civilizált nyugati világ polgáraival, hírből sem ismerik a túlsúlyt, az agyvérzést, a magas vérnyomást, a szív- és érrendszeri betegségeket, a kettes típusú cukorbetegséget vagy a pattanásos bőrt. Cordain meggyőző kutatási eredményekkel támasztja alá az állításait, és részletes magyarázatokkal szolgál, miért érdemes elhagynunk az étrendünkből a tejtermékeket, a gabonaféléket, a hüvelyes zöldségeket és a burgonyát. Sőt, hétnapos étrendmintájával kapaszkodót is nyújt a kezdő, vagy ötleteket a haladó paleósoknak. Egy biztos: ha - fokozott odafigyeléssel - betartjuk az általa javasolt alacsony glikémiás indexű, omega-3 zsírsavakban gazdag, fehérjedús étrendet, elbúcsúzhatunk a felesleges kilóinktól, a rossz közérzetünktől, ugyanakkor sokat tehetünk általános egészségi állapotunk javításáért is. Ez pedig talán megér egy próbát, nem igaz?

Kollekciók