Ajax-loader

Talyigás Judit könyvei a rukkolán


Talyigás Judit - Mojzes Imre - Minőségbiztosításról ​iskolaigazgatóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Talyigás Judit - Mojzes Imre - Az ​új gazdaság útikönyve: Az elektronikus kereskedelem
Az ​elektronikus kereskedelem, az elektronikus gazdaság egyik legdinamikusabban fejlődő területe. Ez technikai, technológiai megoldásaira, az egyre újabb szakterületeken történő megjelenésére, valamint az alkalmazható üzletpolitikákra is igaz. Jelen könyv az e-kereskedelem helyét, szerepét, típusait és lehetőségeit kívánja bemutatni, a hazai és nemzetközi tendenciákon, a konkrét műszaki megoldásokon és lehetőségeken, valamint az üzleti megfontolásokon, jogi vonatkozásokon keresztül. A könyv alapgondolata, hogy az e-kereskedelem ma már gazdasági, társadalmi életünk szerves részévé vált, így a folyamatok megértése és megismerése mellett fontos átlátni az érdekviszonyokat, amelyek a folyamatokat mozgatják, mind a beruházók, mind a szolgáltatók és alkalmazók esetében. A könyv hasznos ismereteket tartalmaz az egyetemi oktatásban részt vevők és az e-kereskedelmet alkalmazók részére, illetve az e területen fejleszteni kívánó szervezetek közép- és felsővezetői számára, döntéseik megalapozásához.

Talyigás Judit - Az ​internet a kockázatok és mellékhatások tekintetében
Az ​elmúlt húsz évben kialakult egy új, széles utakat biztosító virtuális világ, az internetes hálózatoké. Hogyan védjük meg az itt közlekedőket? Hogyan hívjuk fel a figyelmet a veszélyekre és a kockázatokra? E könyv szerzői úgy gondolják, hogy ki-ki a maga szakterületén tud valamit, amit ha elmond az internethasználóknak, segít megóvni őket sok későbbi "ütközéstől", balesettől, problémától, a kockázatoktól és mellékhatásoktól. E könyv szerzői az önmagukért felelősséget vállaló fiatal és idősebb felnőttekhez szólnak: szülőkhöz, tanárokhoz, akik felelnek gyermekeikért, a környezetükben lévő fiatalokért és tanítványaikért, hogy segítsék őket minél kisebb kockázattal élvezni az internet nyújtotta színes, új világot. A szerzők eltérő korúak, különböző képzettségűek, írási szokásaik is eltérőek, de mindegyikük az informatika, az internet világában él és dolgozik. Éppen ezért, mint legbeavatottabbak szólnak szeretettel és aggodalommal. A cél, hogy a jövőben az internet segítségével további új csodák és lehetőségek nyíljanak újfajta közösségi kapcsolatokkal az olvasók előtt. A könyv egyes fejezetei a technika természetéből fakadó veszélyeket is ismertetik, nagyobb hangsúlyt kap ugyanakkor a személyi adatok védelmének, az internetfüggőségnek, a hacker fogalmának és szerepének, a gyerekek, fiatalok és az internet viszonyának kérdése, valamint a személyes kiszolgáltatottság és az általánosítás kockázata. Külön fejezet foglalkozik a térinformatika elméletével, fejlődésével és kockázataival. A könyv az internettel keresztül-kasul hálózott világunk kockázataiból mutat be területeket a teljesség igénye nélkül, a figyelemfelhívás, az önszabályozás kialakulásának elősegítése érdekében. Ez kiszolgáltatottságunk kockázatának jelentős csökkenését eredményezheti.

Talyigás Judit - Pingvinek ​a sasok szárnyán
Ping, ​Pong és Pang három kispingvin, akik éppen csak kikerültek a szülői felügyelet alól, hogy ezután önállóan éljék az életüket. A három testvér együtt kóborol a pingvintelepen, amikor váratlanul egy nagy madár ereszkedik le hozzájuk. Mint kiderül, a hívatlan látogató egy szokatlanul messze kóborolt sas, aki maga számára is meglepő módon felajánlja a kicsiknek, hogy elviszi őket világot látni, sőt, egy felnőtt pingvin, Csissz-csassz-csussz is felülhet a hátára. Így ötösben jutnak el a világ legkülönfélébb szegleteibe Egyiptomtól Franciaországon, Japánon, Kínán, Magyarországon át egészen Velencéig.

Kollekciók