Ajax-loader

Bangó Margit könyvei a rukkolán


Bangó Margit - Édes ​pillanatok
Bangó ​Margit, Magyar Örökség és Kossuth-díjas művésznő zenei pályafutásával nemcsak továbbörökíti és megőrzi a több száz éves magyar és roma értékeket, hanem világszerte népszerűsíti azokat. Szakácskönyvein keresztül ugyanezt a missziót követi, és bár nem tartja magát hivatásos szakácsnőnek, házias receptjeivel hiteles módon közvetíti a tradicionális gasztronómiát. Korábbi könyveiben, a Határtalan Lakomában és az Ünnepi Ízekben az erdélyi, a roma, a zsidó és a magyar konyhaművészetbe adott betekintést hétköznapi és ünnepi receptjein keresztül. A főételekhez azonban édességek dukálnak, ezért Bangó Margit most egy süteményeskönyvvel lepi meg Olvasóit. Az Édes Pillanatokban olyan, Magyarországon hagyományos házias süteményeket találunk, amelyekkel a nagymamák évtizedek óta várják a családot. Ezeket a népszerű finomságokat, a művésznő konyhai titkaival és családi fejlesztésű receptjeivel kiegészítve, könnyedén el tudja készíteni bárki, aki kezébe veszi ezt a könyvet. Az Édes Pillanatokban található harmincegy recept nagyszerűsége az egyszerűségben rejlik, és abban a tematikában, hogy az élet minden helyzetére javasol egy-egy jól bevált finomságot, legyen az vendégvárás, vasárnapi ebéd, születésnap, ünnep vagy akár egy sima hétköznap. "Ezt a süteményeskönyvet elsősorban a családosoknak írtam, valamint azoknak a fiatal hölgyeknek, akik gyorséttermekbe szaladgálnak, mert nincs idejük főzni, és elfáradnak, mire munka után hazaérnek. Kedves Hölgyeim! Az Édes Pillanatokban rengeteg olyan receptet találnak, amit fél óra alatt el tudnak készíteni szeretteiknek. Nem fogják megbánni. Az a dicséret, amit kapnak, bőven kárpótolni lógja Önöket a kiesett időért, és végül boldogok és elégedettek legyenek. Higgyék el, ezek a finomságok Édes Pillanatokat okoznak azoknak, akik elfogyasztják és annak is. aki elkészíti őket.

Bangó Margit - Vadat, ​halat s mi jó falat
A ​Magyar Örökség és Kossuth-díjas művésznő, Bangó Margit alkotói pályája - saját szavaival élve - párhuzamos vágányokon robog, amióta első szakácskönyve megjelent. A szakácskönyvek írásában hasonló örömét leli, mint az éneklésben és teszi mindkettőt a rá jellemző módon: világszínvonalon. Első három szakácskönyve egyenként első helyen végzett a nemzetközi Gourmand World Cookbooks Awards versenyen és nem nehéz megjósolni, hogy a mostani kötete, a "Vadat, halat s mi jó falat" című könyve követi elődei sikerét mind a közönség, mind a szakmai megítélésben. A mostani -sorrendben a negyedik- szakácskönyv elsősorban a vad és halételekre fókuszál, de más ételkülönlegességek és ínycsiklandozó étkek is helyet kaptak a 35 új recept sorában. A közvetlen stílusban közreadott receptek útmutatásával még a konyhaművészetben kevésbé járatosak is sikerrel elkészíthetik a kötetben szereplő ételeket, ám a könyvet nem csak a receptek miatt, hanem a gyönyörű fotókért is érdemes és hasznos lapozgatni.

Bangó Margit - Határtalan ​lakoma
A ​TV2 Hal a Tortán c. műsorában az egész országot elkápráztatta szakácstudományával Bangó Margit. Kiderült, hogy a művésznő nem csak a tradicionális roma és magyar nóták nagymestere, hanem ugyanehhez a kultúrához kapcsolódó gasztronómiában is egyedi jártassággal rendelkezik. „A több száz roma és magyar nóta mellett, több száz tradicionális recept is elfér a fejemben. Szeretném ezt is átadni az embereknek, egy szép szakácskönyvben összeszedve. Úgy gondolom a tradicionális gasztronómia is kultúránk része, amit őrizni, ápolni és továbbadni kell.” Bangó Margit

Bangó Margit - Ünnepi ​ízek
Bangó ​Margit első szakácskönyve, a "Határtalan lakoma" a múlt év egyik legnagyobb hazai könyvsikere, megérdemelten. Egy könyv akkor igazán értékes, ha a gyönyörű kiállítása és értékes tartalma mellett a mindennapokban is használható: Margit könyve épp ilyen! Jól példázza ezt az a számtalan hálás levél, amelyek a recepteket gyakorlatban is megvalósító olvasók sorait tartalmazzák. "Nyerő csapaton ne változtass!" - tartja a mondás, így tett az első könyv alkotó-csapata is, és megszületett Bangó Margit második szakácskönyve, amely olyan ételekkel áll az olvasóközönség szolgálatába, melyek segítségével bármely hétköznap igazi ünneppé varázsolható. "Aki szeret enni, az főzni is szeret, és aki szeret, az tud is főzni." - ezzel a mottóval indította Bangó Margit első szakácskönyvét. Érvényes ez a jelmondat Bangó Margit második könyvére, az "Ünnepi Ízek" című szakácskönyvre is. Ezúttal nem kisebb célt tűzött ki maga elé a Kossuth-díjas művésznő, mint hogy az év minden napját ünnepnappá varázsolja finomabbnál finomabb ételei és süteményei segítségével. Ebben a kötetben 38 olyan saját ételkülönlegesség és sütemény receptjét, elkészítésük apró titkait osztja meg olvasóival, amelyeket családjában is az ünnepi asztalra szán.

Bangó Margit - Felnézek ​a nagy égre...
Szeretettel ​ajánlom az újabb dalszöveg gyűjtemény könyvünket minden nóta, cigánynóta és népdalkedvelő barátomnak. Én amikor énekelek, vagy dalszöveget írok újjá születek, és semmi bajom nincs. Jó kedvem van, és feledem a búmat, élek a közönségnek, és a mának. Mit jelent nekem a nóta, kérdezik? Válaszolom, az életet. Azt hiszem a legjobb gyógyír isten után a nóta. Pályafutásom során nótaszeretetem ösztönöz a cigánydalok felkarolására, már-már a feledésbe merült nóták megőrzésére, teszem ezt a cigány hagyományok megőrzéséért és ápolásáért. Köszönetet mondok a kiadónak ezért a nemes célért, gondolatért, hogy ez a könyv megszületett. Legjobb szakmai tudásommal, dalszövegek kézirataival és szeretetemmel segítettem ennek a célnak a létrejöttét. Szeretettel ajánlom: Bangó Margit

Kollekciók