Ajax-loader

Máday Norbert könyvei a rukkolán


Kováts S. Tibor - Máday Norbert - Fekete György - "Fegyvert ​s vitézt éneklek"
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Máday Norbert - Áll ​a Honvéd, mint a szikla...
Lajos ​István kecskeméti honvéd naplója alapján készült kötetet tart kezében az olvasó. Az I. Világháborúban szolgált katona versei középpontjában az ember, aki a borzalmak között ember maradt. Írásaiban lángol a hazaszeretet, a magyar föld szeretete. Mikor egy erős, elszánt, igaz katona tollat ragad érzéseinek, gondolatainak elmondására, leírt szavai átütő erejűek. Meggyőzi, megerősíti az olvasót, hogy midennapjainkban büszkén vállaljuk hazánk szeretetét, történelmünk, múltunk dicső hőseit.

Máday Norbert - Borsody ​László
Borsody ​László aligazgató-fővívómester nem csak olimpiai- és világbajnokok sokaságát nevelte ki a magyar sportban egyedülálló pályafutása során, hanem vívómesterek tömegeit is képezte. A háború után ezek a katona vívómesterek a hadifogság, a kitelepítés, a vagyonelkobzás után állították talpra a magyar vívást. Klasszis tevékenységük során újabb olimpikonok és világbajnokok tucatjait képezték. Tették ezt hittel, becsülettel, tisztességgel, ahogy mesterüktől tanulták. Ez a könyv róluk szól.

Máday Norbert - 120 ​huszár
Úttörő ​munkát tart kezében az olvasó! Egy olyan töténelmi fotóalbumot, amely az 1867-es kiegyezéstől a történelmi Magyarország felbomlásáig, 120 magyar huszár fotográfiáját mutatja be. Az olvasó azonban nem csak a boldog békeidők hangulatát érzi meg, hanem szinte észrevétlenül viselettörténeti áttekintést is kap... Nézzük hát értő szemmel őket, akik nagy hírű huszár elődeik nyomában haladva, a "Nagy Háború" harcmezőin sokat tettek azért, hogy a Magyar Huszár neve, fogalommá váljon az egész világon!

Máday Norbert - Egy ​nemzet vívta szabadságharcát
A ​magyar történelem képzeletbeli képeskönyvének egyik legfényesebb fejezete az 1848/49-es szabadságharc. A nemzet legjobbjai: katonák, politikusok, polgárok fogtak össze, hogy a haza sorsát jobbra fordítsák, a forradalom vívmányát, s az ország függetlenségét megvédjék. Jelen album elismert múzeumi szakemberek és magángyűjtők összefogásából született. Díszszablyákon, katonai fegyvereken, felszerelési tárgyakon, kéziratokon, könyveken, falragaszokon, pénzeken és emléktárgyakon keresztül ismerteti meg az olvasóval a nagy '48-as nemzedék legszebb álmait. Máday Norbert szerint mindegyik tárgynak üzenete van, a Landerer Nyomdában 1848 márciusában készített Nemzeti dal a Biblia bőrkötésében másfél évszázadon át összehajtva őrizgetett példányának csakúgy, mint az ózdi kohók pusztító tüze elől menekített díszkardnak vagy annak az 1850-ben készített aranyórának, amely Svájcban, a Dessewffy alapította órásműhelyben készült.

Máday Norbert - A ​Klapka-légió, 1866
Az ​olvasó, könyv formájában egy szinte teljesen elfeledett magyar katonai alakulat tisztikarának fotóanyagát tartja a kezében. A magyar hadtörténet egyik legrövidebb ideig fennálló egységének emlékeit! A légió története, szinte keresztmetszete a magyar történelemnek. A könyv egy szívszorítóan szép történetet mesél el, azokról a bátor férfiakról, akik magukra maradva is hűek maradtak nagy álmukhoz, a szabad és független Magyarországhoz! 1500 elszánt férfiét, akik 17 évvel a Szabadságharc leverése után utoljára bontották ki Magyarország földjén, a féltve őrzött 48-as zászlót...

Máday Norbert - Borsody ​László, a géniusz
Borsody ​László aligazgató-fővívómester neve szinte teljesen ismeretlen a magyar sportszerető közönség és a vívótársadalom ifjabb tagjai között. Sportlexikonokban nincs ilyen szószedet, utca, emléktábla, köztéri szobor sehol nem őrzi a nevét. Pedig ha valaki, Ő méltó lenne az emlékezésre, hiszen a Magyar Nemzetnek tanítványai 18 olimpiai aranyat, 18 világbajnoki címet és 103 magyar bajnoki címet szereztek. Egyedülálló vívómesteri tevékenysége a magyar és egyetemes sporttörténet arany lapjaira kívánkozna.

Kollekciók