Ajax-loader

Moncz Attila könyvei a rukkolán


Misur Tamás - Moncz Attila - Ronaldinho ​és az Aranylabda csillagai
A ​képekkel bőven illusztrált könyv a világ legjobb labdarúgójáról, a Barcelona brazil klasszisáról szól - meg persze az "udvartartásáról", arról a további negyvenkilenc játékosról, akik felkerültek a France Football 50-es listájára, s akiknek pályafutását Misur Tamás televíziós szerkesztő és Moncz Attila sportújságíró mutatja be.

Kormanik Zsolt - Moncz Attila - Barcelona
Manchester ​United, Real Madrid, Bayern München, Milan, Porto, Liverpool. Illusztris társaság, amelybe csak a legnagyobbak kerülhetnek be. Akik meg tudják nyerni az első számú európai kupasorozatot, a Bajnokok Ligáját. Tavasszal Párizsban két olyan csapat küzdött meg a döntőben, amely egyaránt méltó lett volna arra, hogy bekerüljön a BL-győztesek, illetve az Aréna-könyvek sorába, közülük végül a Barcelona érdemelte ki az elismerést. A katalán szupercsapat, amely több mint 100 éves fennállása során másodszor ülhetett fel a kontinens futballtrónjára. Ha csak felületesen ismernénk a katalán óriásklub történetét, akár azt is mondhatnánk: a legenda újra él. Csakhogy a legenda, a Barcelona mindig is élt. A nemzeti önállóság, a függetlenség, az ellenállás szimbóluma, a világ egyik legnagyszerűbb klubja évtizedek óta nem csupán a város, de egész Katalónia büszkesége. Egymás után vetődnek fel a kérdések: miért, hogyan, kikkel és így tovább. Hitünk szerint a mű elolvasása után már nem lesznek kérdések. Csak minden igényt kielégítő válaszok.

Moncz Attila - 110 ​év 110 Barca
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Misur Tamás - Moncz Attila - A ​futballtörténelem 100 legjobb klubja
Ha ​futballista, akkor Pelé. Vagy Maradona. Ott túl sok vita nem lehet. De ha klub, akkor Real Madrid. Vagy Barcelona. Vagy Manchester United. Vagy Milan. Vagy Bayern München. Vagy, vagy, vagy... Száznál kiderül, legkésőbb akkor minden kedves olvasó kiválaszthatja, neki melyik a legnagyobb. Az Aréna 2000 Kiadó egy évvel a labdarúgók után a világ 100 legjobb futballklubját is csokorba gyűjtötte, és eredményekre, érdemre, népszerűségre való tekintettel különböző terjedelemben be is mutatja azokat. Ha kíváncsi, kik alapították a Barcelonát, melyik volt a Liverpool történetének legjobb meccse, ki volt az Internazionale valaha volt legprímább futballistája, mely magyar csapatok fértek be az elitbe, vagy hogy mire használták a Dinamo Kijev stadionját a cári időkben, csaknem háromszáz oldalas kiadványunkból megtudhatja!

Deák Zsigmond - L. Pap István - Moncz Attila - Madár
Amikor ​a Kisstadionban padlót fogott, talán senki sem hitt abban, hogy három évvel később egy ország ünnepli őt, ráadásul könyv is készül az életéről. Akkor úgy tűnt, nem csak képletesen került mélyre, azonban ő egy pillanat alatt felpattant, és harcra kész volt. Mint előtte és utána mindig. Ha kellett, harcolt, ha kellett, küzdött, ha kellett professzor volt a ringben, de mindig nyert. És nem csupán a meccseit, hanem az emberek szeretetét is. Próbálták megfejteni a titkát, miért van az, hogy nem osztja meg a társadalmat, hanem mindenki elfogadja, lassan már rajongásig szereti. A mérkőzései nézettségi csúcsokat döntenek, a népszerűsége az eget verdesi, ő pedig megmaradt olyannak, amilyen a Kisstadionban, a Gerasenkótól kapott pofonja után vált. Embernek. Hétköznapi, olykor esendő, de mindenképpen közkedvelt embernek. Hogy mi a titka? Szándékaink szerint néhány oldal végigolvasása után már nem csupán előttünk lesz világos mindez.

Misur Tamás - Moncz Attila - Sevcsenko ​és az Aranylabda csillagai
Ötven ​világklasszis futballista pályafutása sztorikkal, fotókkal, statisztikákkal Adrianótól Zidane-ig. Fókuszban Andrij Sevcsenko, a Milan ukrán csatára, aki 2004-ben először kapta meg az aranylabdát - udvartartásában pedig mindazok, akiket a France Football az esztendő legjobbjainak jelölt.

Moncz Attila - Futball-EB ​1958-2012
A ​spanyol válogatott sohasem látott tettre készül, és első csapatként szeretné megvédeni Európa-bajnoki címét, amivel az öreg kontinens csapatai közül egyedülálló módon sorozatban a harmadik világversenyét nyerné meg. A hatéves uralkodás lehetősége előtt tisztelegve, hat érvet említünk, miért érdemes megvenni az Aréna 2000 legújabb kiadványát. 1. Mert kihagyhatatlan. 2. Amit fontos tudni a 2012-es Európa-bajnokságról, az benne van. Csapatok, sztárok, stadionok, menetrend - ennél jobb kalauz aligha kell egy ukrán-lengyel kiránduláshoz. 3. Minden kiderül belőle a korábbi kontinenstornákról. Az első mérkőzéstől az utolsóig, az összes eredmény, az elsőtől az utolsó győztesig mindenki, és persze a statisztikákról sem feledkezünk meg. 4. Csokorba szedtük, és átnyújtjuk Kedves Olvasóinknak a legfontosabb Eb-rekordokat. Ki rúgta a legtöbb gólt az Európa-bajnokságokon? Mely nemzet aratta sorozatban a legtöbb győzelmet? Mikor, és ki szerezte a kontinenstornák történetének leggyorsabb gólját? A válaszokat keresse Eb-kiadványunkban! 5. Megosztjuk Önökkel, hogy az UEFA elnöke, Michel Platini mit gondol a lengyel-ukrán viadalról. Annyit elárulhatunk, a jelen és a jövő nagy csapatának párharcát várja, és szerinte hazája, Franciaország képtelen lesz megnyerni harmadik Eb-aranyát. 6. Mert ez a könyv még hiányzik az Ön gyűjteményéből!

Moncz Attila - Bayern ​München
Bayern ​München. Németország első számú és legeredményesebb futballklubja, amelynek megítélése még az országban is ellentmondásos. Sokan élnek-halnak érte, mások a nevét sem szívesen mondják ki... Ám vitathatatlan: a bajor klub négyszer nyerte meg a BEK-et, illetve a BL-t, s készül a huszadik bajnoki cím megszerzésére...

Szűcs András - Moncz Attila - A ​világ legjobb 100 futballistája
Ami ​régen "Pelé vagy Maradona?" volt, az ma "Messi vagy Cristiano Ronaldo?" Vagy Xavi? Vagy Iniesta? Vagy Rooney? Vagy tudják mit? Olvassák végig legújabb kiadványunkat, és megtudják. Könyvünk pillanatfelvétel napjaink legjobb 100 labdarúgójáról, sikereiről, bánatairól, trükkjeiről, egyben virtuális utazás Amerikától Óceániáig. Mert az abszolút szem előtt lévő, az európai bajnokságokban játszó futballisták mellett nem feledkeztünk meg Amerika, Ázsia, Afrika és Óceánia varázslóiról sem. Csakhogy mi is megpróbáljuk Önöket elvarázsolni, Kedves Olvasóink!

Moncz Attila - A ​futballtörténelem 100 legendás pillanata
Noha ​a futballra is igaz, hogy a múltból nem lehet megélni, és minden csoda három napig tart, érdemes egy kicsit visszamenni az időben azért, hogy feleleveníthessünk 100 olyan emlékezetes pillanatot, amelyeknek (is) köszönhetően ma a labdarúgás vitathatatlanul a legnépszerűbb sportág.

Kormanik Zsolt - Moncz Attila - A ​Real Madrid legjobb 50 futballistája 1902-2007
Nagysikerű ​sorozatunkban egy világhírű klub történetének ötven legendás labdarúgóját mutatjuk be, a Barcelona és a Manchester United után a Real Madrid kerül terítékre. Érdekes statisztikák, archív fotók, olvasmányos szövegek jellemzik a kötetet. A királyi klub rajongói megtudhatják, mi az oka annak, hogy ma is áhítattal ejtik ki Madridban Puskás Ferenc , Alfredo di Stéfano és a többi legenda nevét. A játékosok pályafutását olvasva egyúttal megelevenednek a csapat korszakai, az öt BEK-győzelmet hozó ötvenes évek éppúgy, mint az európai porondon csak két UEFA-kupa-sikert fialó nyolcvanas évek.

Moncz Attila - Futball-vb ​1930-2010
Tizennyolc ​vb történetéről is szól a könyv. Tizenhetedik részvételét harcolta ki a négy elsőségével legeredményesebb európai nemzet Olaszország. Tizenhatos teljes főtáblával nyolc torna kezdődött. Tizenöt győzelmet aratott Magyarország a világbajnokságokon. Tizennégy kapott góllal lett világbajnok az NSZK 1954-ben. Tizenhárom gól az egymeccses vb-csúcs. Tizenegy válogatott játszott döntőt. Tíz éremmel Németországé a leggazdagabb gyűjtemény. Kilenc vb-n vett részt hazánk. Nyolc perc alatt szerzett mesterhármast Salvador ellen Kiss László. Hét gárda nyert vb-t. Hat csapat végzett az élen rendezőként. Öt világbajnoki címet szerzett Brazília. Négyévente rendeznek vb-t. Három vb-aranya csak Pelének van. Két világbajnoki döntőt veszített a magyar válogatott. Első arénás vb-beharangozó könyvében még több érdekességet talál a Kedves Olvasó!

Moncz Attila - A ​legjobb 50 profi teniszező - férfiak
Vajon ​ki volt az ún. Open-érában a legjobb férfi teniszező? Annyit elárulunk, hogy a mi 50-es listánkon Borg, Federer, Laver, Lendl, Sampras áll az első öt helyen abc-sorrendben, de hogy ki az első, az egyelőre legyen titok. Az viszont nem titok, hogy a könyvben végigvesszük 50 kiemelkedő képességű teniszező pályafutását, nyilatkozattal, statisztikákkal, látványos fényképekkel.

Kormanik Zsolt - Moncz Attila - Az ​FC Barcelona legjobb 50 futballistája
Cruyff, ​Kubala, Ronaldinho – három név, amely máris megmagyarázza, milyen céllal és miért éppen az FC Barcelonával indítja kiadónk az új sorozatát. A futball iránt érdeklődő olvasók kedvét ezúttal olyan kiadvánnyal keressük, amely a világ legjobb labdarúgóinak életútján keresztül kínál bepillantást a legnépszerűbb klubok múltjába és jelenébe. A csapatonként kiválasztott ötven labdarúgó pályafutása egyúttal emlékeztet a magyar labdarúgás szép hagyományaira is – múltbéli dicsőségünk felidézéséhez elég, ha haladéktalanul felütik a kezükben tartott könyvet.

Kormanik Zsolt - Moncz Attila - A ​Manchester United legjobb 50 futballistája
Sorozatunk ​második kötetében a friss angol bajnok, a Manchester United történetét elevenítjük fel a klub legjobb ötven futballistájának életútján keresztül. Hőseink többsége a két aranykorszak egyikében viselte a vörös ördögök mezét: például Best, Charlton és Edwards neve Sir Matt Busby ötvenes-hatvanas évekbeli csodacsapatát fémjelezte, Beckham, Cantona, Cristiano Ronaldo és Rooney a Sir Alex Ferguson keze alatt csillogó MU-ban halmozta-halmozza a sikereket. A sorok között a két edzőfejedelem munkássága is kibontakozik.

Moncz Attila - Dél-Afrika ​2010
Akárcsak ​minden labdarúgó VB vagy EB (illetve nyári olimpia) esetén, ezúttal is látványos albummal jelentkezik az Aréna 2000 Kiadó. A dél-afrikai torna mind a 64 mérkőzéséről kétoldalas (a döntőről négyoldalas) beszámolót találhatnak, gólleírással, nyilatkozatokkal. Minden csoportról, majd körről kétoldalas szakmai elemzést készítünk. A szokásos történeti rész ezúttal elmarad, de csak azért, mert terveink szerint még az idén egy nem mindennapi vb-történeti lexikonnal jelentkezünk!

Deák Zsigmond - Moncz Attila - 50 ​év 50 legjobb bokszmeccse
50 ​év 50 legjobb meccse. De akkor miért nincs benne személyes kedvencünk, az Erdei Zsolt-Júlio César González csata, valamint a Lennox Lewis-Mike Tyson, az Oscar De La Hoya-Félix Trinidad, esetleg a Joe Calzaghe-Mikkel Kessler találkozó? Elsősorban azért, mert a vezérfonálnak tekintett Ring Magazine szerkesztői úgy gondolták, más ütközeteket illet meg a kitüntető cím - márpedig ilyen orgánummal szemben elég egy kegyes csalás is. Inkább maradjunk hűek a történelemhez, és kövessük nyomon a bokszvilág elmúlt 50 évének legfontosabb történéseit Floyd Patterson újboli trónra lépésétől egészen Manny Pacquiao 2009-es sokadik megdicsőüléséig. Mert az ő segítségükkel talán még izgalmasabb időutazásban lehet részünk, mintha saját magunk jelöltük volna ki a megállókat.

Misur Tamás - Moncz Attila - Kaká ​és az aranylabda csillagai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók